Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

A férfiak is elkezdték

Hétfőn kora este egy könnyed kis átmozgató edzéssel megkezdte a felkészülést a bajnoki idényre a Soproni Ászok-SMAFC férfi kosárlabdacsapata.

Szalai János együttese gyakorlatilag a teljes játékoskerettel látott munkához. A Krasznai-csarnokban, a felkészülés rajtjánál ott volt a rutinos Walke Károly, valamint a tavaly a SMAFC menetelésében főszerepet vállaló három kosaras: Mogyorósy Szilárd, Palotai Péter és Preiner Gábor. Két visszatérőt is üdvözölhetett a vezetőség. A 209 centi magas centert, Sallay Gábort, aki az Ászoktól távozott és most Szombathelyről, a Falco együttesétől tért vissza és Pojbics Szabolcsot, aki a SMAFC-ból tett egyéves paksi kitérőt, hogy visszatérhessen az immáron egyesített soproni együtteshez. Bemutatkozott társainak a hatalmas termetű, 213 centi magas litván center, Antanas Vilcinskas, és ott volt a foglalkozáson az egyelőre kéthetes próbajátékra érkezett másik exszegedi kosaras, a színes bőrű Darecko Rawlins.

A felsorolásból már csak a fiatalok maradtak hátra. Balogh Gergő, Körtélyesi Gergely, Posch Barnabás, valamint a „török vendégmunkásnak" álcázott Gombás Gábor egészíti ki az első csapat keretét. Gombás a juniorválogatott szlovéniai EB-selejtezőjén „szerezte" a turbánt, egy svájci játékossal történt kemény ütközés következtében. Neki, mivel egész nyáron edzett a korosztályos válogatottal, erre a hétre felmentést adott Szalai János.

A többiek a héten napi két edzéssel készülnek Sopronban, részben a Krasznai-csarnokban, részben pedig az erdőben, némi kondicionális munkával. A tervek szerint a jövő héten Szombathelyen edzőtáborozik majd a társaság. Ezt Szalai János azért tartja roppant fontosnak, hogy kikerülve a megszokott környezetből, együtt legyen és összerázódjon a társaság, mert szerinte a jó közösségi szellemnek óriási szerepe lehet a sikeres szereplésben.

Hogy mit is takar ez a sikeres szereplés? Az első edzést megelőzően a vezetőség megbeszélést tartott, amelyen kiderült: az idei évadra a cél a gond nélküli, biztos bentmaradás. Ennek első lépéseként, amint a vezetőktől megtudtuk, a kosarasok alapos orvosi kivizsgáláson vesznek majd részt.
Szalai János a felkészülés későbbi szakaszában két tornán szeretné még az október elején kezdődő bajnokság előtt szerepeltetni a csapatát, ezek egyike biztos, hogy a hagyományos Krasznai-kupa lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hockenheim: csillaghullás

A Német Nagydíjon csak kevesen voltak olyanok, mint a kolumbiai Montoya, a skót Coulthard vagy az… Tovább olvasom