Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

A Fehér Miklós-film nem kell a tévéknek?

Portréfilmet készített Fehér Miklósról egy győri stáb. Az alkotást sok szponzor támogatta.

Portréfilmet készített Fehér Miklósról egy győri stáb. Az alkotást sok szponzor támogatta, mert hitt abban, azt bemutatják a televízió(k)ban. Eddig még sehol nem került adásba és nem tudni, kerül-e egyáltalán.
Horváth Anikó producer hozta tető alá a Fehér Miklósról szóló 58 perces alkotást. Mint egy sajtótájékoztatón a nyár közepén bejelentette, a magyar közszolgálati televízióban fogják bemutatni, sőt, a portugál sporttévében is. Eddig azonban csak néhány perces részlet jelent meg belőle a honi csatornákon. Azonban az egész filmet, amit ingyen adnának bármelyik csatornának, még sehol nem mutatták be. Fehér Miklós emlékének ápolása nyilván fontos volt azoknak a szponzoroknak is, akik pénzt szántak arra, hogy a film elkészüljön.

Ifj. Dusza András, a győri Vanos Autószalon egyik tulajdonosa nyolcvanezer forint és áfányi összeget adott a munkákra. Cserébe reklámot ígért a producer számára a televíziókban. Ám a mai napig semmi nem történt, a szponzor pedig aggódik, hogy a jó ügyet sok pénzzel jól támogatta-e? Ügyvédjével már felszólítást is írt a producernek, számoljon el, mire költötte a pénzt? Válasz még nem érkezett.

Horváth Anikó szerint nincs gond, mert a hirdetések a vetítések reklámkörnyezetében lemennek majd. Hogy mikor, azt nem lehet tudni, mert ahogy mondja: a televíziózás nem megírt szerződések alapján működik. A Kisalföldön keresztül is nyugtatja a szponzort, ő maga vásárol majd reklámidőt és az ingyen a tévécsatornának adott film előtt vagy utána a hirdetések az ígéretüknek híven megjelennek.

Ezt a Magyar Televízió sportosztályának munkatársa, Nyári Zsolt nem cáfolta. Mint elmondta: lelkesen támogatta a győri kezdeményezést, de se pénzt, se teljesen biztos vetítési időpontot nem tudott garantálni. Látta a filmet, a kisebb szakmai hibák ellenére adásra alkalmasnak tartja, ám, hogy ez mikor következhet be, azt nem tudta megmondani. Ez a műsorigazgatóságon múlik. Szeptember 8-án indul az új műsorrend a Magyar Televízió csatornáin. Talán majd utána kiderül, mikor lesz látható a győri film?

A producer, Horváth Anikó  egyébként arra a kérdésre, miként vágott bele egy ilyen forgatásába, ha nem tisztázta előre, mikor és hogyan vetítik le a filmet, azt mondta: régóta van a szakmában és mindig is így szerveződtek a dolgok. Majd megjegyezte, hogy az egyetlen támogató a Vanos, akinek problémája van, pedig a DVD-n már látható film végén nagyon sok céget, intézményt, magánszemélyt felsorolnak.
Birkmayer László például a B&F Kft.-től maximálisan elégedett a produceri munkával. Mint elmondta, várja azt, mikor kerül televíziós adásba, ám nem türelmetlen, a tévéket nem lehet befolyásolni. A filmet nem csupán pénzzel támogatta, saját költségén utazott a forgatásra Portugáliába.
A film portugálul is nézhető. S hogy miként jut majd el a portugál sporttévéhez? A producer szerint egy lisszaboni szurkoló lakásán már szervezik a sajtótájékoztatót.

Fehér Miklóst sokan szerették, mindenkit megdöbbentett a fiatal tehetség tragikus halála. Vélhetően ezért adtak pénzt a támogatók és szóban lehetőséget a Magyar Televízió, s ezért készülhetett el a film. Most már csak az a nagy kérdés, bemutatják-e valaha? Ha igen, hol és mikor?
Fehér Miklós akcióira, életének különböző állomásaira nem vevők a televíziók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Görbiczért megtanult magyarul

Ebbe Nielsen dán kézilabda-rajongó hazájából, Vanloséból e-mailt küldött a Győri ETO KC-nak. Ebben még semmi meglepő nincs, hiszen rendszeresen írnak a klubnak külföldről is, elsősorban természetesen a női csapat eredményei kapcsán. Az viszont már igazi meglepetés, hogy a dán szurkoló magyarul írt és kedvence, Görbicz Anita miatt tanult meg a nyelvünkön... Tovább olvasom