Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

A DAC-pályára költözik a Dózsa női csapata

Focisulit szervez az idén százéves győri DAC. A klub sporttelepén készül és játssza tavasszal mérkőzéseit a Győri Dózsa NB I-es női csapata.
Idén százéves a győri DAC, s a sok vihart átvészelt klubnál – a szebb napokat is látott egyesület felnőttcsapata jelenleg a legalacsonyabb osztályban, a megye III-ban szerepel – megújulást terveznek. A cél nem kevesebb, mint a jövő megalapozása, melynek kulcsa a fiatalság lehet.

A nádorvárosiak most gyerekeket toboroznak s focisulit szerveznek, melynek irányítója az egykori élvonalbeli futballista Farkasházy László lesz. Elsősorban a 6–17 év közötti gyerekeket várják, rövidesen kampány indul a győri és Győr környéki települések óvodáiban és iskoláiban.
A Pápai úton rendelkezésre áll egy FIFA-licences műfüves pálya, egy füves edző- és centerpálya. A gyermekek ajándékba kapnak egy teljes edző- és mérkőzésfelszerelés-csomagot.

A focisulival kapcsolatban a dac1912.focisuli@gmail.com e-mail címen lehet érdeklődni.

Tavasztól a DAC Pápai úti sporttelepén játssza mérkőzéseit a Győri Dózsa NB I-es női csapata.

A Bercsényi ligeti sporttelep kálváriájáról már többször írtunk, az ott szereplő női csapat tagjai úgy döntöttek, hogy az áldatlan körülmények – fűtés és meleg víz sem volt a pályán – miatt inkább máshová igazolnak. Úgy tűnt, nem is tudja befejezni a bajnokságot az együttes, ám januárban végül egyezséget kötött a Dózsa és a DAC. E szerint a lányok fél évig még Dózsa néven szerepelnek továbbra is az élvonalban. A DAC biztosítja felkészülésükhöz a pályát és az öltözőket. A megállapodás kitér arra is, hogy a 2012-es őszi szezontól már a DAC üzemelteti a csapatot.
A női gárda szakmai vezetője továbbra is Vígh Zsolt, az edző Süle János marad.

Vígh Zsolt a váltással kapcsolatban azt mondta, véget ért egy időszak s lezártnak tekinti a múltat. A csapat további működéséhez sikerült a feltételeket megteremteni.

Az együttesből többen már eligazoltak és lesznek még további távozók. Viszont a Tatabányával történt megállapodásnak köszönhetően gyakorlatilag egy csapatnyi új játékos öltözhet lila-fehérbe.
Érkeztek: Jezsó Krisztina, Szabó Krisztina, Ősz Csenge, Fazekas Anett, Szilfai Magdolna, Szabó Zita, Gyurcsó Nikolett, Belány Brigitta, Tóth Brigitta, Bakri Alexandra, Suhajda Anita, Petruchi Fanni (Kalafa SE-Tatabánya), Kovács Nikolett (III. Kerületi TUE), Berki Henrietta (Tatabányai Amazonok SE). Távoztak: Szórádi Nikolett, Jakab Réka, Nagy Hedvig (Viktória FC-Szombathely), Dénes Dorottya, Molnár Dorottya (Hegyvidék SE), Soproni Krisztina (Nagypáli).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyenlő mércét akar a soproni edző

Mondhatni sima, 3–0-ás vereséget szenvedett hétvégén Szigetszentmiklóson az SVSE az NB II… Tovább olvasom