Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

A csereemberek döntöttek

Lothar Matthäus, a magyar válogatott német szövetségi kapitánya a csapat hozzáállásával maradéktalanul elégedett volt az Izland elleni mérkőzés után.
A játékban viszont még bőven van mit javulnia a csapatnak. „Gratulálok csapatomnak a fordításhoz, ennek alapfeltétele volt a játékosok pozitív gondolkodása és hozzáállása. Kétszer is talpra álltak, 0–1-nél és 2–2-nél, s remélem, hogy a folytatásban is hasonló szellemben futballoznak majd.

Azt sem hallgathatom el, hogy a győzelem ellenére lesz még mit javítanunk. Sajnos az első félidőben nem találtuk a tömören és jól védekező izlandiak ellenszerét, ekkor lassan és körülményesen játszottunk.

A jó csapatok kilencven perc során többféle taktikát is alkalmazni tudnak, nekünk szintén ebbe az irányba kell haladnunk" – szögezte le a német szakvezető. Szabics kezdhetett is volna Elemzésében Lothar Matthäus kiemelte: a hajrában nyerőemberré előrelépő Torghelle és Szabics Imre sem volt teljesen egészséges, ezért került Kovács Péter a kezdőcsapat ba:

„Torghelle és Szabics is felmorzsolódott volna az izlandi védők között, ha az elejétől szerepeltetem őket." A Stuttgart játékosa ezt kissé másként látja:

„Én vállaltam a játékot, de a kapitány másként döntött. Most már teljesen mindegy, az a fontos, hogy nyertünk. Arra viszont magam sem emlékszem, a harmadik gól előtt miként került elém a labda, de az a lényeg, hogy sikerült betalálnom" – mondta Szabics. „Szünet után a cserék révén meg bontottuk az izlandiak védekezését, ráadásul ellenfelünk el is fáradt. A várakozásoknak megfelelően keményen és eltökélten játszottak, alaposan megnehezítették a dolgunkat" – emlékezett Torghelle. Dühös Torghelle edzője

A Crystal Palace vezetőedzője, Ian Dowie viszont kissé mérges volt Matthäusra a még nem teljesen egészséges Torghelle Sándor szerepeltetése miatt:

„Csapatorvosunk szerint haza sem kellett volna repülnie a játékosnak. A játékos egy specialista levelét is elvitte magával, ebben az állapotáról szólt egy jelentés, de ezek ellenére is pályára lépett. Nem értem, hogy erre miért volt szükség" – mérgelődött a szigetországi klub trénere a Reuters hír ügynökségnek.

„Összességében elégedett vagyok Torghelle és Király teljesítményével is. Sándor nagyszerű futballista. Miután bejött a pályára, minden megváltozott. Nemcsak a játék, a hozzá állás is, és ezt a közönség is értékeli. Igazi nyerőember. Ugyanakkor látszott rajta, hogy fájdalmai vannak bizonyos mozdulatoknál, amikor a jobb lábát használja, ezért lőtt egy pazar gólt ballal.

De ha bicegve jön vissza, akkor láthatnak majd egy bol dogtalan Premier League-edzőt..." Izland egysíkúan játszott A mérkőzés legjobbja Gera Zol tán volt, aki szintén a második já tékrészre feljavult teljesítményben látja a siker kulcsát. „Örülök annak, hogy lélektanilag is fontos győzelmet arattunk. A pihe nő után felgyorsítottuk a játékot, jól használtuk ki a lehetőségeinket.

Szerencsére ellenfelünk végig egysíkúan futballozott, így esélyt adott a fordításra, s ezt ki is használtuk" – je gyezte meg a támadó. A magyar gárda így két forduló után hárompontos, ez nagyjából megegyezik a papírformával. „Szerettem volna, ha hat ponttal indulunk, de a zágrábi körülmények miatt ez nem sikerült.

De azt is el kell ismernem, hogy jelenleg még jobbak a horvátok. A stockholmi győzelmük már egészen más megvilágításba helyezi a zágrábi vereségünket" – mondta Matthäus. Hozzátette: az októberi stockholmi meccsnek sem csapata lesz az esélyese, de a futballban bármi előfordulhat. A magyar válogatott idén még két selejtezőt játszik: október 9-én Svédországban, november 17-én Máltán. A magyar csapat Izland ellen küzdeni tudásból jelesre
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Forma-1 ura szerint Schumacher még nem világbajnok

Bernie Ecclestone, a Forma-1 ura egyelőre nem tekinti világbajnoknak Michael Schumachert, szerinte… Tovább olvasom