Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

A csalódásoktól az örömkönnyekig

A tizenegy esztendős Tóth Balázs három éve birkózik. Édesapja, testvérei is a sport szerelmesei.

Eltökélt szándéka, hogy valamikor olimpiai bajnok legyen.
A labdarúgás berkeiben nem ismeretlen Tóth Péter neve, hiszen évek óta ott található a lipóti labdarúgás mögött. Támogatja, fejleszti a helyi fiatalok sportolásának lehetőségeit, körülményeit. Természetesen a sport szeretete és annak igénye nemcsak az apára, hanem három fiúgyermekére is átterjedt.

Ők úgy vélekedtek és indultak el közösen, hogy a sportban csak kitartó munkával lehet eredményt elérni.
Az alig 11 éves Tóth Balázs a Győri Dózsában találta meg a lehetőséget választott sportágához és három évvel ezelőtt kezdett el birkózni. Az első versenyekre elkísérték a szülők is, és láthatták, hogy a kezdet, mint mindenütt, a birkózásban is nehéz. A gyerek is sírva viselte el az első vereségeket, de összeszorított fogakkal, akaraterővel és pozitív hozzáállással hamar eljutott az első sikerekig. Édesapja, aki ott lehetett az első győzelem kiharcolásánál, érthetően büszke a fiára:
„ Jó volt látni, hogy milyen hittel és szorgalommal készült egy-egy versenyére."

Balázs az évek folyamán egyre jobban fejlődött, büszkén mesélte:
„ Alig telt el fél év, amikor az első érmet sikerült megszereznem, ez nagyon jó érzés volt, ami további lendületet adott számomra."
S jöttek is az egyre jobb eredmények. Balázs a diákolimpia selejtezőjén elért első helyezésével jutott el az egri országos döntőbe, ahonnan bronzéremmel térhetett haza.

„ Tavaly apuék azzal vigasztaltak, hogy a nagyobbaktól nem szégyen kikapni, erre én azt válaszoltam, lesz ebből még aranyérem is."
Minden bizonnyal ekkor fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy előbb-utóbb eljut a végső győzelemig is, csupán további kitartó edzésmunkára és szorgalomra van szüksége, amiből szerencsére nem volt hiány. Következett az idei év, május elsején Tatabányán rendezték a diákolimpia országos döntőjét, ahol korosztályában 17 induló közül szerezte meg az aranyérmet.

Ekkor már örömkönnyek hullottak a szeméből, s az apa is büszkén újságolta csemetéje sikerét.
„ Tudom, hogy vannak nehéz pillanatok az életben, amikor az ember legszívesebben otthagyna mindent, de a jó eredmény feledtetni tudja a nehézségeket. A gyerekek sikerei ösztönzőleg hatnak egymásra, s mindannyian úgy ítélik meg, hogy a sport révén erősek és kitartóak, s nem mellékesen híresek lehetnek. Magam is elérzékenyültem, amikor a közelmúltban az olimpián játszották a Himnuszt, Balázs fiam pedig azt mondta: "Apa, majd ha nekem játsszák a magyar himnuszt, az lesz a mi igazi sikerünk."

Tóth Balázs hetente három alkalommal jár Lipótról a Győri Dózsába birkózóedzésre, s Barsi Árpád edző irányítása alatt dolgozik további sikerei érdekében, miközben kiegészítő sportágként vízilabdaedzéseken vesz részt, mellette az iskolai tanulmányokban is élenjár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MTE 1904-Szolnoki MÁV Neusiedler 1-0

Az első negyedórában a lendületes MTE szép támadásokat vezetett és Schafranek révén megérdemelt… Tovább olvasom