Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

A címvédés már nehezebb volt

Róth Kálmán vezetőedző értékeli a Graboplast-ETO női kézlibadacsapatának idei teljesítményét.

– A nyáron három válogatott játékos eligazolt a csapattól. Az új igazolásokkal mennyire tudták pótolni a hiányzókat?

– Lazer egy kicsit nehezebben illeszkedett be, elsősorban családi okai voltak ennek. Csupán a szezon második felében derült ki, hogy a problémáit meg lehet oldani. Onnantól kezdve igazolta képességeit, noha sokat volt sérült. Nagy Krisztina már a felkészülés során is sokat küszködött sérülésekkel, betegségekkel, sajnos be kell vallani, nem igazán váltotta be a játékához fűzött reményeket. Amit viszont mindenképpen érdemes megjegyezni, az idei esztendő bebizonyította, nem döntöttünk rosszul azzal, hogy a kapusposztot a két fiatalra bíztuk. Sajnálatos, hogy éppen a hajrára megsérült Herr Orsi, az ő kiesése érzékeny veszteség volt számunkra a végjátékban.

– Sokan előre odaadták az aranyérmeket a csapatnak, ám az új évben bebizonyosodott, azért közel sem olyan bombaerős a keret, ahogyan azt sejtetni engedte a közvélemény.

– Ezzel maximálisan egyetértek. Az első félév imponáló, hibátlan teljesítményét kissé megtörte a világbajnokság, majd január elején megsérült Vérten, Juhász még mindig nem volt teljesen egészséges. Görbicz körül is nagy volt a bizonytalanság a köldöksérve miatt. Anita akármennyire is profi, pszichésen azért megzavarta a kétely, hogy játszhat-e a Bajnokok Ligájában. Ehhez aztán hozzájött Gogirla sérülése. Biztos, hogy ha ez nincs, talán sikerül továbbjutni a BL-ben a csoportból. Abból a csoportból, melynek színvonalára jellemző, a csoportnegyedik Volgográdot csak mi tudtuk idegenben megverni.

– Korábban már nyilatkozta: nagyon hiányzott a rutin a BL-ben. Tartja ezt a véleményét?

– Természetesen igen. Igazából most ütött vissza az, hogy tavaly elbuktuk a selejtezőt. Akkor azért meg lehetett volna nézni, a játékosok közül kik mennyire tudnak alkalmazkodni a BL szintjéhez.

– Sok kritika érte a bajnoki rendszert is. Ön hogyan látja, érdemes lenne változtatni a lebonyolításon?

– Úgy gondolom, nem a mérkőzésszámmal van a  gond, ennyi összecsapás ugyanis szakmailag is indokolt. Inkább az volt a baj, amire már utaltam, a keretben azért voltak hiányosságok. Egyes játékosokra túl nagy teher hárult, s a sok sérülés miatt ez halmozottan kijött. Hozzá kell tenni, a két bajnokság között nagyon kevés pihenő állt a lányok rendelkezésére. Most talán valamivel több idő marad a feltöltődésre.

– Mindent egybevetve milyennek értékeli a szezont?

– Bravúrosnak, mert a sok gond közepette kellett megvédeni címeinket, ami mindig sokkal nehezebb feladat, mint először megszerezni valamit.

– Jövő ilyenkor mivel lenne elégedett?

– Már nem titok, hogy érkezik Radulovics és Hornyák, mindketten nagyon jó versenyzői tulajdonsággal bírnak, komoly erősítést jelent a leigazolásuk. Érkeztükkel nyilván a cél nem változik, idehaza ismét szeretnénk megvédeni címeinket, s a BL-ben is a mostaninál jobb eredmény elérésére törünk. Ha sikerül ezen elvárásoknak megfelelni, akkor már nem leszek elégedetlen.

Az edző egyéni értékelése

Herr Orsolya: Annyival tart előrébb Petróczinál, hogy korábban egy évet védett kölcsönben az élvonalban. Sokat elárul teljesítményéről, hogy válogatott lett.

Petróczi Viktória: Képes jó teljesítményre, de nincs hozzászokva, hogy hatvan percet végigvédjen, ezért hullámzó volt a teljesítménye.

Oross Nilla: Amikor lehetőséget kapott, nem okozott csalódást.

Bódi Bernadett és Kovacsicz Mónika: A jobbszélsők a vártnál gyengébben teljesítettek, különösen a rájátszásban.

Nagy Krisztina: Felvillanásai voltak, többet tud annál, mint amit mutatott.

Aurelia Bradeanu: Húzóember volt, bár a szezon vége felé kissé hullámzó teljesítményt nyújtott.

Görbicz Anita: Az idei év legjobb játékosa, bizonyította, hogy nem véletlenül lett a világ legjobbja. Időnként azonban túlságosan is nagy teher hárult rá.

Simona Gogirla: Amíg meg nem sérült, húzóember volt. Kiesése nagymértékben sújtotta a csapatot. Mindent elmond a teljesítményéről, hogy így is ő volt a harmadik legeredményesebb játékosunk.

Temes Bernadett: A legtöbbet ő fejlődött, a védekezésben alapember lett, s támadásban is sokat tudott segíteni.

Mörtel Renáta: Kora alapján már teljesítenie kell, nem elég, hogy ő a jövő nagy ígérete. Lényegesen többet tud annál, amit mutatott.

Ana Djokic: Sokat volt sérült, s ez kihatott a teljesítményére. Tényleges tudásából kevesebbet mutatott.

Ana Maria Lazer: A beilleszkedés nem ment számára könnyen. Mikor azonban eldőlt, hogy marad a csapatnál, megnyugodott, s egyre jobb teljesítményt nyújtott.

Vérten Orsolya: Klasszissá nőtte ki magát, a legtöbb akciógólt szerezte, s belső posztokon is bizonyított.

Juhász Gabriella: Sérülése után egyre jobb formába lendült, klasszis erényeket csillogtatott. Nemcsak eredményes, de látványos megoldásai is vannak.

Herr Anita, Reiner Szabina, Bognár Barbara: Több esetben is segíteni tudtak, kölcsönadásuk a fejlődésük érdekében lesz indokolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mexikó rémálommá lett

Hannich Péter szerint nagyrészt a rossz felkészítés okozta a magyarok vesztét az 1986-os mexikói… Tovább olvasom