Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A buszbaleset győrújbaráti áldozata maga is labdarúgó volt

Győrújbarát - A helyi csapatban futballozott a győrújbaráti H. Cs., aki a hétfő hajnali autóbusz-baleset férfi áldozata volt. A Kisalföld Volán munkatársára szerény, becsületes emberként emlékeznek kollégái, ismerősei, barátai.
Továbbra sem találni magyarázatot az ausztriai buszbalesetre, melynek következtében hárman is életüket vesztették. Köztük az a győrújbaráti fiatalember is, H. Cs., akire mindenki csendes, szimpatikus fiatalemberként emlékezik.

A férfi évekig a Győrújbarátban játszott, a megyei másodosztályban többször az első csapatban kapott helyet, a feljutás után többnyire már a tartalékegyüttest erősítette megbízható, csupa szív játékával. Az idei bajnokságra viszont nem volt érvényes játékengedélye.


Egy csapatban játszottak

Kiss Antal, a győrújbaráti sportegyesület jelenlegi elnöke már a megyei másodosztályban is több évig együtt szerepelt a szerencsétlenül járt labdarúgóval.

„Két fiam van, akik szintén kötődnek a labdarúgáshoz, egyikőjük, Zsolt az ETO-ban játszik. Érthető, hogy mindezek után szülőként is mélyen megérintett egykori csapattársam halála. Főleg azért is, mert jó viszonyban vagyok az édesapjával, aki csapatunk törzsszurkolójának számít, az idegenbeli meccsekre is rendszeresen elkíséri az együttest. Sőt, régebben ő vezette a csapatunkat szállító autóbuszt. A hétvégi mérkőzésünkön természetesen gyászszünettel emlékezünk egykori focista társunkra, akkor is így tettünk volna, ha a magyar szövetség nem rendel el gyászszünetet minden összecsapás előtt."


Mindig számíthattak rá

Horváth Szilárd rendszeresen jár külföldi labdarúgó-mérkőzésekre, ő zömében a német Bayern München találkozóit részesíti előnyben. Kiss Antalhoz hasonlóan szintén egy csapatban futballozott a buszbaleset győrújbaráti áldozatával.

„Az ifjúsági bajnokságban közösen ünnepeltük a bajnoki címet, csatárként és középpályásként is jó teljesítményre volt képes. Igaz, hogy nem jártunk együtt szórakozni, mégis mindenben lehetett rá számítani, bátran fordulhattunk hozzá. Szerény srácnak ismertem meg, nem olyannak, mint a mostani fiatalok többsége. Hétfőn délelőtt telefonon hívtak fel, akkor tudtam meg a szörnyű hírt. Nagyon megdöbbentem a halálán."


Igényes és becsületes volt

H. Cs. tavaly december óta dolgozott forgalmistaként a Kisalföld Volánnál. Közvetlen főnöke, Szalay Ferenc értetlenül áll a tragédia előtt.

„Mivel a fiatalember édesapja is régóta buszvezetőként dolgozott nálunk, ő is korán megismerte az itteni légkört, s már korábban jelezte, szívesen dolgozna társaságunknál. Tavaly decemberben felvételt nyert, s ezzel egyik nagy álma teljesült, hiszen a közlekedésben dolgozhatott. Munkájára mindig nagyon igényes volt, becsületes, szorgalmas, jóravaló fiatalembert ismertem meg személyében. Bevallom, nehéz elhinni, hogy ez a tragédia vele történt meg. Sokáig bíztunk abban, hogy esetleg mégsem ő az a férfi, aki életét vesztette a balesetben, de sajnos tudomásul kell vennünk a megváltoztathatatlant. Bár az édesapja még nem értesített bennünket a történtekről."

Olvasóink írták

 • 4. Horváth Renáta 2007. november 04. 17:29
  „Szégyellem magam, hogy olyan faluban kell élnem, ahol egy szegény fiú halálából akar néhány ember Kiss Antal meg a polgármester is hasznot húzni. Undorító ez az egész, amit ebből a balesetből csináltak. Az is, hogy nyilatkoznak mindenhol, kihívják a televíziót utána meg odaküldik az újságírókat a meghalt fiú házához. Szégyelljék ők is magukat, bár nem hiszem, hogy van bőr a képükön. Főleg azok után, hogy a családal megbeszélik, nem nyilatkoznak, aztán meg odaállnak a kamerák elé. Hányni tudnék tőlük.”
 • 3. Schadenberger Erika 2007. november 03. 20:47
  „Nagyon sajnálom ami történt,hiszen évfolyamtársak voltunk!Nyugodj békében,nem felejtünk el Csabi!”
 • 2. Zsola 2007. november 01. 04:33
  „Isten nyugosztaljon,és ott FENT is biztosan jó középpályás leszel,és figyelsz le ránk,nyugodj békében.Zsola”
 • 1. Ács krisztián 2007. október 30. 21:38
  „Nehéz szavakkal kifejezni, és mélyen megdöbbentetett a hír, hogy
  elvesztettünk egy csendes, szerény sportszerető embert, akinek azzal hogy elment a kedvenc csapatának, a Milánnak a meccsére, talán azzal egy álma vált valóra..., sajnálatos, és szőrnyű hogy egy élet így, és ilyen fiatalon ért véget!
  Nyugodj Békében, Csabi!

  Ács Krisztián”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden magyar Talmácsinak szurkol

Motorsport - Talmácsi Gábor a motorsport történetének első magyar világbajnoka lesz, ha a vasárnapi,… Tovább olvasom