Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

A bronzérmet is ünnepelték

A harmadik helyen zárta a hazai rendezésű női Európa-bajnokságot a magyar válogatott.

A Kisalföld kíváncsi volt arra, hogy a győri Graboplast ETO három válogatott játékosa, Mehlmann Ibolya, Sirina Irina és Görbicz Anita hogyan ér tékeli a bronzérmet. A Norvégiától elszenvedett nagy különbségű vereség után (a budapesti Papp László Arénában az utóbbi évtized legna gyobb vereségét, 44–29, szen vedte el az alakulat) eldőlt, hogy a magyar válogatott nem jutott be az Európa-bajnokság döntő jébe, így nem szerezhette meg a hőn áhított aranyérmet.

A har madik helyért vívott találkozón viszont négygólos győzelmet aratott Oroszország ellen és ez zel megérdemelt bronzéremmel zárta a magyarországi női kézi labda Európa-bajnokságot az átalakulás előtt álló házigazda válogatott. A bronzmeccsen remek telje sítményt nyújtó győri Mehl mann Ibolyát éppen az ajándék vásárlás kellős közepén sikerült elérnünk.

„Fantasztikus érzés bronzér mesnek lenni még akkor is, ha a felkészülés alatt végig az arany érem, azaz a végső győzelem meg szerzése motivált bennünket. A hazai pálya ideális helyszín lett volna az Európa-bajnoki cím be gyűjtésére. A közönség csodálato san buzdított bennünket, a szur kolásból sikerült erőt merítenünk a nehéz pillanatokban.

Szá munkra is csalódást jelentett a norvégok elleni mérkőzés, de úgy érzem, hogy az oroszok legyőzésé vel megérdemelten végeztünk a harmadik helyen. Vasárnap este a lányokkal egy fergeteges buli kere tében meg is ünnepeltük a bronz érmet." Hasonlóan vélekedett Sirina Irina, a győriek remek formá ban lévő kapusa is. Szerinte egy színvonalas versenyen jó eredményt értek el.

Természetesen nagyon szerették volna meg nyerni a tornát, ráadásul ma gyar közönség előtt szerepelhet tek, de nem kell tragédiaként felfogni, hogy ez végül nem si került. „A norvégok azon a bizonyos találkozón nagyon jól játszottak, de nincs ekkora különbség a két válogatott között. Pozitívum, hogy a bronzmeccsre összeszedtük magunkat és végül megérdemel ten győztünk." Pálinger Katalinnal egyébként nagyon jó viszonyban vannak, az egész Európa-bajnokság alatt kölcsönösen segítették egymást.

A csapatban nem tapasztalt sem miféle széthúzást, a lányok igazi közösséget alkotva küzdöttek a minél jobb helyezésért és örültek a harmadik helynek is. Szerettük volna megszólaltat ni Görbicz Anitát, a Graboplast- ETO kiváló irányítóját is, ám többszöri kísérletezés után sem tudtunk kapcsolatot teremteni a válogatott játékossal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a barcelonai Forma-1-es pályát

Felújítják a barcelonai Forma-1-es pályát: a munkálatok november végén kezdődtek meg, s január 15-re… Tovább olvasom