Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

A bravúr nyomában

Bravúros győzelmet aratott az MKB-Euroleasing a női Euroligában. az együttes sok lepattanót szerzett.

A sikerben döntő volt, hogy sok lepattanót szerzett az együttes. A
Hogy mennyire nagy bravúr volt az MKB-Euroleasing brnói sikere, azt jól mutatja: a nemzetközi szövetség (FIBA) internetes honlapján még csütörtökön is vezető hír volt Natalia Hejková csapatának diadala. Döntőnek számított, hogy a lepattanók megszerzésében ezúttal nem maradt olyan csúnyán alul a gárda, mint a szezon eddigi két veresége után. Vilnius (38–25) és Pécs (40–22) után Brnóban ezen a területen kiegyenlítetté tudta tenni a párharcot a soproni együttes (29–27).

Feltétlenül hozzá kell tenni, abban, hogy ilyen kiegyenlített lett a lepattanóharc, óriási szerepe volt a soproniak legkisebb, legalacsonyabb játékosának, Bronislava Borovickovának, aki egymaga nyolc lepattanót szedett össze a palánk alatt.

Önmagán a győzelmen kívül is óriási lélektani értéke lehet ennek a diadalnak. Natalia Hejková úgy véli, az Euroliga tavalyi kiírásának 4. helyezettje otthonában kivívott siker bizonyos lélektani gátakat felszakíthat csapatánál, amely Brnóban bebizonyította: igazán nagy csapatokat is képes megverni.

Hogy szurkolói szemmel milyen volt a meccs, arról Gyurátz László számolt be, aki nélkül nem nagyon dobtak fel labdát az MKB-Euroleasing, illetve elődje(i) mérkőzésein. „Brnóban, a kiscsarnokba beépítettek egy magasított lelátót, oda ültettek fel bennünket. Azt hitték, kiszúrnak velünk, hiszen a gyűrű magassága fölött volt a helyünk. Onnan fentről viszont még jobban betöltötte a hangunk a csarnokot. A meccsen, a második negyed nagyobb részét leszámítva, a csapat végigkontrollálta a mérkőzést. Látszott, hogy a lányok tudták, mit akarnak.

A Brno összességében igazolta félelmetes hírét, de időnként úgy tűnt, elhitték, hogy a címvédő Valenciennes idegenbeli legyőzése után valahogy csak megverik a soproniakat is. Nos, nem sikerült, nem tudtak felpörögni, mert a lányok nem hagyták. Kovacevic tavalyi önmagát idézve remekelt és vezéregyéniség volt a meccset végigjátszó Matovic és Blahusková is.

Hejková korábban edzője volt a brnóiak két kulcsemberének, Zirkovának és Kovacovának, jól ismerte gyengéiket, s erre nyilván fel is hívta játékosai figyelmét. Kemény, de sportszerű mérkőzést láttunk, nagy on jó volt szerdán soproninak lenni Brnóban."A találkozó után egyébként Natalia Hejková is kiemelte, hogy „hatodik" játékosuk az őket Csehországba is elkísérő szurkolótábor volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csehszlovák kupaellenfelek

A nemzetközi porondon folytatja szereplését a két soproni női kosárlabda csapat. Tovább olvasom