Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

A Besiktas elnöke a Matthäus-ügyről

Az elmúlt napokban Törökországban a sportlapok címoldalán virított a hír: Lothar Matthäus lesz a Besiktas edzője. Ehelyett tegnap a török klub elnöke, Yildirim Demirören bejelentette: kétéves szerződést köt a spanyol Vicente Del Bosquéval.
Yildirim Demirören
Az elmúlt napokban Törökországban a sportlapok címoldalán virított a hír: Lothar Matthäus lesz a Besiktas edzője. Ehelyett tegnap a török klub elnöke, Yildirim Demirören bejelentette: kétéves szerződést köt a spanyol Vicente Del Bosquéval, aki a Real Madriddal kétszer (2000-ben és 2002-ben) BL-t nyert. A török üzletember a Nemzeti Sport törökországi tudósítójának rövid interjú keretében elmondta: mi történt Matthäus-ügyben.

– Törökországban úgy tudták, hétfőn Lothar Matthäusszal érkezik Isztambulba, ehelyett Vicente Del Bosque lett a Besiktas edzője. Mi történt?
– Szombat este Frankfurtban a magyar válogatott edzése után a szállodában tárgyaltam Lothar Matthäusszal, de a megbeszélésen teljesen másnak mutatta magát, mint korábban, és olyan dolgokat kért, amiről korábban nem volt szó – mondta Yildirim Demirören.

– Konkrétan?

– Azt mondta, hogy túl öreg a csapat, így sokkal több játékost kellene venni. Ajánlotta a Partizan Beograd középpályását, Szasa Ilicset és a Ferencváros csatárát, Gera Zoltánt is mindenáron a csapatban akarta látni. Ivicsnek térdproblémája van, őt nem akartuk megvenni. Az edzőnek nem tetszett, hogy a Besiktas csapatkapitánya, Tayfur Havutcu a jövőben menedzser lesz. Ezek után megkérdeztem Lothar Matthäustól: miért titkolja, hogy a Besiktas edzője lesz?

Erre azt felelte, hogy mindezt csak akkor mondja el, ha aláírja a végleges szerződést is. Elmondta, nem jelent problémát elválni a magyar szövetségtől, ám kiderült, nem is kevés pénzt kellene kifizetnünk. Én mindvégig Lothar Matthäust akartam a csapat élén látni, azonban a szombati tárgyalás alatti viselkedése elfogadhatatlan volt, így Spanyolországba utaztam, és könnyedén sikerült megegyezni Vicente Del Bosquéval.

– A magyarokat az is érdekli, hogy mi lesz Gera Zoltánnal.

– Mi csak úgy veszünk játékosokat, ha a kiszemeltet a Besiktas edzője ajánlja. Gera Zoltánra most már nem tartunk igényt.

– Három héttel ezelőtt azt mondta, hogy hároméves előszerződést írtak alá. Sokan nagy összegű bánatpénz kifizetéséről pusmognak?

– Az előszerződés aláírása megtörtént, de bánatpénz kifizetéséről nem volt szó, azaz, mindenki járhat a maga útján.

Nos, Vicente Del Bosque jó útra lépett, hiszen a Boszporusz-parton egy kastélyban lakhat, három autót használhat, Spanyolország és Törökország között határozatlan időre szóló repülőjegyet kapott, az első évben 1 millió 750 ezer, a másodikban 2 millió 250 ezer eurós, azaz számára összesen több mint egymilliárd forintnyi fizetést biztosítanak a Besiktasnál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri motorossiker

A közelmúltban rendezték meg az Európában egyedülállónak számító extrém motoros hegymászó… Tovább olvasom