Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A bajnok is mécsest gyújtott

A nyolcvanas évek aranycsapatának tagja, Hajszán Gyula is megemlékezett az elhunyt csatárról. A volt válogatott labdarúgó még játszott is Fehérrel.
Fehér Miklós édesapjának győri borozójának kerítésén gyertyák, mécsesek világítanak. A kegyelet jelei ott, ahol a hozzátartozók dolgoztak. Bent a polcokon sorakoznak a játékos megszerzett relikviái: érmek, mezek, oklevelek, fényképek.

Természetesen nincs nyitva a helyiség, nem tudunk bemenni, pedig kíváncsiak lettünk volna az ott lévők véleményére. Tudjuk, sok mindent azért ilyenkor nem lehet mondani, de beszélnek helyettük is a lerakott virágok. Jó látni, hogy az emberek együtt
éreznek a szülőkkel.

Éppen indulnánk, amikor egy ismerős tűnik fel a kerítés mellett. Hajszán
Gyula jött emlékezni, meglepődik, hogy pont ott vagyunk mi is, de nem zárkózik el a beszélgetéstől.

– Gyakran jöttem, ide, hogy találkozzam Miki apjával – kezdte az egykori válogatott labdarúgó. – Nagyon büszke volt a fiára, mindig kitárgyaltuk, hogyan szerepelt a portugál bajnokságban. Mikivel együtt fociztunk az ETO-ban, akkor ő még nagyon fiatal volt, én pedig egy időre visszakerültem a második csapathoz. Döbbenet, ami történt, nem is értem, hogy fordulhat ilyen elő. Nem hiszem, hogy túl lett volna terhelve, talán a szívével volt valami eddig rejtett probléma. Már most is nagyon jó labdarúgó volt, mi lehetett volna belőle később?
Közben kicsi mécsest vesz elő, leteszi és meggyújtja a kanócot.

– Tudom, milyen érzés hirtelen elveszíteni valakit – folytatja. – A nővérem ugyanilyen gyorsan ment el, pedig neki sem volt semmi baja. Átéltem az érzést, viszont megérteni és elfogadni sosem tudom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszázan érkeznek a szertartásra portugáliából

Egész Portugália gyászolja a vasárnap elhunyt 25-szörös magyar válogatott labdarúgót, Fehér Miklóst,… Tovább olvasom