Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Olimpiai ösztöndíjrendszert vezet be az ISM

Olimpiai ösztöndíjrendszert kíván bevezetni a magyar felsőoktatásban szeptembertől az Ifjúsági és Sportminisztérium .
Deutsch Tamás sportminiszter vasárnap Galyatetőn. Az Olimpia Magyarországon című Heves megyei konferencián elmondta: a 2012-es budapesti olimpia megrendezéséhez sok, speciális ismeretekkel rendelkező szakemberre lesz szükség; a most elsőéves hallgatók pedig éppen akkor fejezik be tanulmányaikat, amikor a felkészülés döntő szakasza elkezdődik.
A politikus azt is bejelentette, hogy már az idén elindítják az olimpiai önkéntesek kiválasztásának a programját. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a sydneyi olimpia rendezését összesen 60 ezer önkéntes segítette, akik ezt megelőzően komoly képzésen vettek részt.
A miniszter szükségesnek tartja továbbá az olimpiai ismeretek tanításának bevezetését a magyar közoktatásban. Ugyanis, véleménye szerint, ezen ismeretek a magyar kultúra, az általános műveltség részét jelentik.
A sportminiszter úgy vélekedett, hogy éppen a kulturális hagyományainkba mélyen beágyazott sportszeretet az, ami igazi motorja lehet a 2012-es olimpia megrendezésének. Úgy vélte, nem az a valódi kérdés, lesz-e olimpia, hanem az, hogy mikor lesz, azaz megkapjuk-e már a rendezés jogát 2012-re, vagy csak 2016-ban lesz lehetőségünk a világesemény fogadására.
(Forrás: Korridor)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Simon hazai premiere

Vasárnap délután mutatkozik be Simon Tibor irányításával tétmeccsen hazai pályán a Matáv Sopron… Tovább olvasom