Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

6 nap futás: rekord Balatonfüreden

A 6 napos futás világrekordjának megdöntésére készül Sharon Gayter az Unixsport versenyén Balatonfüreden.
Az angol 24 órás fedett pályás és a 6 napos futás csúcstartója, aki egyben a 7 napos futópados ultrafutás abszolút világrekordere, megtisztelő bejelentést tett, mely szakmai elismerést és egyben elvárást támaszt hazánk vezető ultrafutó klubja elé.

„2011-ben, egy komoly sérülésből felépülve teljesítettem életem első 6 napos versenyét Athénban. Elsődleges célom a verseny sikeres befejezése volt. 750 km-t futottam, és ezzel új brit rekordot értem el. Az év végén 832 km-t teljesítettem 7 nap alatt futópadon. A két futás során szerzett tapasztalatokkal a hátam mögött megpróbálom megdönteni Dipali Cunningham (AUS) 2009-óta fennálló 825,9 km-es hatnapos női világcsúcsát. Szeretem a kihívásokat, és inspirál, ha van valami célja a hosszú futásoknak. Úgy érzem, hogy az Unixsport a lehető legjobb szervezést, pályát és feltételeket fogja biztosítani számomra ahhoz, hogy esélyem legyen a világcsúcs megdöntésére" - mondta Sharon Gayter.„Ez a hír úgy gondolom, hogy az Unixsporton keresztül, Magyarország elismerése is. Tisztelettel köszönjük a bizalmat. Egy kiváló csapatmunka visszaigazolása ez a bejelentés. Számunkra a sportolók eredményessége a legfontosabb. Ezt tartva szem előtt dolgozik a klub, tett és tesz meg mindent annak érdekében, hogy minden versenyző a szándékai szerinti eredményt tudja elérni. Tagjaink által elért világhírű eredmények köteleztek minket arra, hogy értéket teremtve mértékadóan képviseljük e sportágat a nagyvilágban. Megtiszteltetés lesz kiszolgálni a világ legjobb ultrafutóit rendezvényünkön, hiszen Sharon Gayter mellett olyan világnagyságokat tisztelhetünk a mezőnyben mint pl. Kornelia Bullig, Monica Barchetti,Wolfgang Schwerk, Martin Sryer, Hans Jürgen Schlotter, és még sorolhatnám. A tavalyi sikernek köszönhetően eddig 14 országból jelentkeztek ultrafutók a rendezvényünkre. Partnereinknek köszönhetően sportágunkban több világújdonsággal fogunk előrukkolni az idei rendezvényen, hogy ezáltal is segíteni tudjuk az idelátogató kiváló versenyzők eredményeit" - fogalmazott Horváth Jenő az Unixsport vezetője.

A nemzetközi ultrafutófesztiválon 48 órás futásban, 6 napos futásban, valamint 24 órás váltófutásban, ahol 4 fős váltók 3 órás periódusokban válthatnak, várják a rendezők a futás szerelmeseit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra verték a szerb huligánok a francia drukkert: enyhébb büntetés

Jelentősen enyhítette a belgrádi fellebbviteli bíróság annak a 14 szerb futballhuligánnak a… Tovább olvasom