Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

500 mérkőzés petőházi színekben

Ritka jubileumhoz érkezett a hétvégén Németh Tamás, aki vasárnap a Petőháza–Fertőszentmiklós szomszédvári rangadón ötszázadik alkalommal lépett pályára felnőtt bajnoki mérkőzésen a hazai csapat színeiben.
A jubiláló játékos pályafutása 1984-ben Szalay József edző keze alatt a serdülő korosztályban kezdődött, s Németh Tamás, aki az idén szilveszterkor lesz 40 éves, máig hű maradt nevelőegyesületéhez. Persze volt kitől tanulnia a klubhűséget, hiszen egykoron édesapja, Németh István is csak a Petőháza labdarúgója volt, később pedig intézőként, de leginkább mindenesként évtizedeken keresztül a helyi csapatot szolgálta.

Németh Tamás vasárnap 500.-szor viselte a Petőháza mezét.
Németh Tamás vasárnap 500.-szor viselte a Petőháza mezét.

– A leigazolásom után pár évvel csatlakoztam az ifjúsági csapathoz, ahol Bencze Alajos, a felnőttcsapat későbbi edzője egyengette utamat – emlékezik ifjú korára a jubiláns. – Éppen húsz évvel ezelőtt kerültem a felnőttek közé és játszottam az első bajnoki mérkőzésemet a Soproni Vasas ellen. Egy évvel később megnyertük a megyei első osztályú bajnokságot, majd következtek a Bakony-csoportos évek a harmadosztályban, ahol általában az élmezőnyben végzett az akkor még a cukorgyár által szponzorált csapatunk.

Az NB III-ban 195 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a Petőháza színeiben, majd következett az NB II, ahol pedig 70 alkalommal szerepelt a csapatban. A második vonalban Horváth György edző irányításával a 2001/2002-es bajnokságban bronzérmet szereztek.
– Vannak kellemes emlékeim ebből az időszakból is, hiszen az Egervári Sándor jelenlegi szövetségi kapitány által irányított Dunaferr ellen játszottunk egy szoros Magyar Kupa-mérkőzést, ahol csupán egy-nullra maradtunk alul. De említhetném a kilencvenes évek közepén Sopronban lejátszott kupamérkőzést is, ahol a többek között Fischer Pállal felálló hazaiak ellen mi nyertünk egy-nullra. A kétezres évek közepétől aztán ismét a megyei első osztályban folytatódott a pályafutásom, ahol öt felejthetetlen szezon következett Gosztola József edzővel, akivel egy ezüst- és egy bronzérmet szereztünk.

Németh Tamás úgy megszerette a petőházi pályát, hogy két éve egy szép májusi délutánon a házassági boldogító igent is a zöld gyepen mondta ki. Jelenleg már csak a hazai mérkőzéseken áll a csapat rendelkezésére, mivel egyre több időt szeretne együtt tölteni családjával.
– Az ötszázadik mérkőzésemmel szeretnék édesapám emlékének tisztelegni, aki életében több szinten is példát adott nekem, többek között az egyesületi hűségről, a tiszteletről, a sportszeretetről, a csapat érdekeinek szem előtt tartásáról, s mindazokról, amelyek segítségével eddig sikerült eljutnom.

Piskolti Béla, Petőháza polgármestere, a sportegyesület elnöke is méltán büszke Németh Tamás jubileumára.

– Több mint húsz éve veszek részt az egyesület irányításában, így testközelből kísérhettem végig ezt az amatőr szinten valószínűleg példa nélküli pályafutást. Tamás végtelenül szerény, a labdarúgás iránt elkötelezett sportember. Régi petőházi sportcsaládból származik, ahonnan magával hozta azokat az erényeket, amelyeket szüleitől örökölt. Többször és több helyre is hívták az elmúlt évtizedekben, de ő mindig hű maradt nevelőegyesületéhez, ezért is szolgálhat pályafutása példaként a mai fiatalok számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hontiék Sopronban

Keddtől Sopronban edz a magyar női válogatott, mely az Európa-bajnoki selejtezősorozatra készül. Tovább olvasom