Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

400 milliót ad Győr a sportra: az Audi ETO 115, a női kosárlabda 40 milliót kap

Idén a várostól 400 millió forint jut sportra a megyeszékhelyen, mely körülbelül a költségvetés egy százaléka. A legtöbb pénzt, 115 millió forintot az Audi-ETO női kézilabdacsapata kapja.
A város sporttámogatásáról is döntött a múlt héten Győr közgyűlése.

Az új elosztási rend szerint a versenysport-támogatást – két kategóriával – az egyesületi sporttámogatás (350 millió forint) váltja fel. A kiemelten (felnőtt és utánpótlás) támogatott csapatsportágak sportolói mellett (női kézilabda, női kosárlabda, futsal, kajak-kenu) olyan tehetséges felnőtt és utánpótlás-sportolók kapnak a felkészülésükhöz az egyesületükön keresztül támogatást, akik várhatóan kiemelkedő eredményeket, sikereket érnek el, de országos sportszervek támogatásában nem részesülnek.

A többi sportágat képviselő egyesületek pályázati úton juthatnak önkormányzati támogatáshoz.

Az egyéb sporttámogatás (50 millió forint) az egészségkárosultak, a szeniorsport, a városi sportági szakbizottságok, a diáksport és a városi sportrendezvények támogatását szolgálja.

A kiemelten támogatott klubok: Audi-ETO (női kézilabda) 115 millió forint, SEAT-Lami Véd Győr (női kosárlabda) 40 millió forint, Győri Vízisport SE 30 millió forint, Rába ETO (futsal) 15 millió forint, eredményes sportolók egyesületen keresztül 10 millió forint.

Pályázat útján 140 millió forint jut a sportágakra.
A legtöbb támogatást az Audi-ETO női kézilabdacsapata kapja Győrtől.

Olvasóink írták

 • 18. sportmanó 2011. március 08. 01:48
  „Férfi kézilabdára miért nem jutott pénz kedves polgármester úr? Tudomásom szerint maga a legnagyobb ellenzője a férfi kézilabdának csak azt tudnám, hogy miért????? Az Eto-n töröltek lábat a fejesek, mosták tisztára magukat most meg eltűntek.”
 • 17. pacsibácsi 2011. március 03. 18:19
  „Hány szponzort küldött el? Konkrétumokat légy szíves. Mintha lett volna itt SEAT-ETO, Győrhő-ETO. Nyilván nem önszántukból adták - főleg utóbbi -, de végül nem mindegy? Ha akarta volna a Szijjártó, ezek a pénzek is a kosárhoz mennek. Az Etiket is a Fűzy szerezte.”
 • 16. maraton 2011. március 02. 19:18
  „A szutyok kosárlabdára kár pénzt adni, vigye szijjártó szónok petike akárhova innen a csapatát...
  Szijjártó verte a legnagyobb szöget a férfi kézilabdába Győrben, mikor ő volt a klub elnöke, és ELKÜLDTE a szponzorokat, ezt normális győri nem bocsájtja meg neki, a 40 millát meg költse gyógyszerre...”
 • 15. Arrabona 2011. március 01. 17:08
  „Az mindent elmond, hogy mennyire szeretik itt a férfi kézilabdát, hogy Győrből járnak a régi rivális- Veszprém- otthonába meccskre.”
 • 14. balazsmail 2011. március 01. 15:30
  „A női kosarasok azért már dobogó közelében vannak. A női kézimeccsen akkor már telt házak is voltak.
  A női kézilabda a férfi szakág "hátán" mászott fel a nézettség felé.
  És éppen a vizilabdás példával azt akartam mondani, kevés azért a siker is. A férfi kézin ez elég, láthatjuk, a vizilabdában ez is kevés. Én egyébként párszor kint voltam az idei bajnokságban fiúmeccsen, bár igaz, nem mindegyiken.”
 • 13. pacsibácsi 2011. március 01. 14:25
  „Azért írtam ezt: Aki az itt írók közül mégis rendszeresen kijár, attól elnézést.
  Amúgy te magad is leírtad, ha siker van, néző is. Na ez a nem helyes hozzáállás szerintem. Azt viszont nem tudhatod, hogy a kosarat sosem fogják. Anno a női kézire is legyintettek, hogy csak keveseket érdekel. Őszintén, gondoltad a 200 nézős női meccsek idején, hogy egyszer a 2000-es csarnok is kevés lesz időnként? A 8-10 éves lányok vagy a még idősebbek, akik kosaraznak, szép lassan lehet, hogy kijárnak, később felnőttként hozzák majd a családjukat, barátaikat, ismerőseiket. Valahol el kell kezdeni.”
 • 12. balazsmail 2011. március 01. 12:19
  „11. pacsibácsi 2011.03.01. 10:48

  Azért nincs igazad ebben, mert én jártam női kézimeccsre régen, amikor 200 néző volt.
  Azóta vannak megukat "ősidők" óta női "kézifannak" nevező emberek, mióta bajnokságokat nyernek, élemzőnyben vannak.
  Sajnos ma Magyarországon kevesen járnak nagyon sportmeccsekre, a világhírű vizilabdát is csak 2-300 ember nézi.
  Viszont ha újra sikeresebb férfi kézilabda lenne Győrben, újra sokan néznék. A kosarat viszont sosem fogják...”
 • 11. pacsibácsi 2011. március 01. 10:48
  „Kisalföldben mindig van beharangozó, pénteken a hétvégi műsorban is ott van. Ha valakit érdekel, azért megtudhatja, főleg a net előtt ülők, akik itt is siratják, de nagy valószínűség szerint nem tolonganak a bejáratnál a meccsek idején. Aki az itt írók közül mégis rendszeresen kijár, attól elnézést.”
 • 10. gralaci 2011. március 01. 10:30
  „pacsibácsi!
  Honnan lehet tudni, mikor vannak a férfi meccsek? Én spec. tudom, szombat délután 5-kor általában.
  Nagyon vigyáznak rá, hogy ne legyen nagy hírverés.”
 • 9. pacsibácsi 2011. március 01. 09:31
  „Mondjuk ha a férfi kézilabdameccsekre kijárnának az emberek, azzal lehetne némi nyomást gyakorolni a döntéshozókra, de amíg csak a hiszti megy, néző meg sehol, addig ne várjuk a csodát. Tudom, a női kosárra sem járnak, a kézinek viszont - állítólag - hagyományai vannak, de leginkább csak akkor, ha sikerrel párosul. Nemcsak a városvezetésnél ment a levesbe a csapat, ahogy esett vissza a gárda, úgy tűntek el a nézők, akik - tetszik-nem tetszik - ezzel némileg véleményt is nyilvánítottak. El kell kezdeni kijárni, aztán ha mással nem, egyelőre a jegyvásárlással támogatni a fiúkat, aztán ha ezer-ezerötszáz szurkoló van, elgondolkodhatnak az illetékesek.”
 • 8. .viki27. 2011. február 28. 21:08
  „Gondolni kellene az utánpótlásra is.Nincs Győrben foci utánpótlás,normális torna terem ahonnan mehetnének a győri fiatalok a világ versenyekre,és nem kellene fővárosi klubokhoz igazolniuk ha el akarnak érni valamit Amint hallottam a Dózsa pályából is lakó park lesz!.”
 • 7. Arrabona 2011. február 28. 20:33
  „Én is a férfi kézilabdát sajnálom. Régi szép időkben micsoda rangadókat játszottunk a Veszprémmel... Helyette lett nő kézilabda sajnos. Futsal, kosárlabda teljesen felesleges.(Valakiknek természetesen megéri) A legnépszerűbb sportágat - focit- Győrben az önkormányzat sosem érezte támogatásra méltónak.”
 • 6. apex 2011. február 28. 20:33
  „Egyetértek az előttem szólókkal. Megdöbbentőnek tartom, hogy a férfi kézilabdát meg sem említik az osztozkodásnál. Ez a sportág szerezte eddig a legnagyobb dicsőséget a városnak és most ezt akarja a városvezetés megsemmisíteni Győrben, míg a szinte senkit nem érdeklő női kosárlabda 40 milliót kap? ( Bár ebben a városban más területen is a múlt eldózerolása folyik, Széchenyi tér). Miért nem költi a város a futsal csapat támogatását pl. a tömegsportra. Télen alig találni elfogadható áron bérelhető tornatermet, ahol a haverokkal focizni lehetne?
  Mintha nem is egy tornatanár lenne Győrben polgármester!”
 • 5. gralaci 2011. február 28. 15:32
  „A férfi kézilabdára miért nem jutott?”
 • 4. balazsmail 2011. február 28. 14:22
  „Ez tényleg nevetséges. Van egy olyan sportág, ami tradícionális és meghatározó Győrben, amin keresztül sokat hallhatott Európa Győrről. A férfi kézilabda. És a város lesz..ja, ahogy van. Női kosárra 40 millió?? Könyörgöm, a családtagokon kívül a kutyát nem érdekli, az átlagnézőszám 100. Erre költik 160ezer ember adóját?? Intő jel lehet ez a női kézilabdának is. Ha egyszer azt is megunja a város, megy a férfi szakág után... NEVETSÉGES!!!”
 • 3. zoltania2 2011. február 28. 12:07
  „2.re <moderálva> Hogy hasonlíthatod össze a kettőt mondjuk az eredményesség alapján.”
 • 2. Infamous 2011. február 28. 11:22
  „minek a női kézinek 115 millió? az audi úgyis tejel több 100 millát... és a többi sport?”
 • 1. alacska 2011. február 28. 10:46
  „A férfi kézilabda mennyit kap? Azt kellene támogatni, hogy NB I.-es legyen: Nem a "Soproni Postás" utód csapatát, mert hát a Szijjártó kitalálta mentsük át Győrbe. A másik kiemelt a futsal"kispályás foci" - Horváth Cs. kitalálmánya- összevásárolt játékosok, külföldi edző- jó pénzért elvannak Győrben .Bajnokok, kupagyőztesek lesznek- nemzetközi porondon meg simán kiesnek / ld. mostani EB/ Felezzük meg mindegyik támogatását és fordítsuk a nagy múlttal rendelkező férfi kézilabdára. Ennek lenne látogatottsága is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rooney megúszta: nem szankcionálják a könyöklését

Az Angol Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága nem indít eljárást Wayne Rooney ellen, aki szombaton lekönyökölte Wigan Athletic játékosát, James McCarthyt. Tovább olvasom