Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

2004: győri kenus sikerszéria

Egyik legsikeresebb évét zárta a Győri Vízisport SE kenuszakosztálya: a hazai és a nemzetközi vizeken.

A Győri Vízisport SE Weisz Róbert és Szabados Krisztián edzők által felkészített kenusai kiemelkedő szezont zártak. A nemzetközi porondon öt versenyző is képviseltette magát, s értékes helyezéseket értek el. Weisz Róbert edző így foglalta össze tanítványai eredménysorát: „Korábban még sohasem volt arra példa, hogy három győri kenus induljon egy Európa-bajnokságon. A poznani ifjúsági kontinensbajnokságon viszont Takács Viktor, Széles Gábor és Nagy Péter személyében hárman is rajthoz állhattak. Ráadásul ahol hajóba térdeltek mieink, ott az érem sem maradt el. Takács például hármat gyűjtött be, hiszen tagja volt a párosban ezer méteren második, az ötszázon harmadik és a négyesben szintén harmadik egységnek. A második hely értékét növeli, hogy az egy évvel korábbi világversenyen mindössze hetedik helyezett volt az egység, úgyhogy szembetűnő a javulás."

A maratoni világbajnokságon, melynek a norvégiai Bergen volt a házigazdája, a felnőtteknél Bindl Róbert, az ifiknél a még serdülőkorú Varga Dávid képviselte a győri kenuszakágat. Mindketten a realitásoknak megfelelően szerepeltek, bár érmet nem nyertek, ottlétükkel jelezték, lehet velük számolni.

Az ifi EB mellett az Európai Olimpiai Reménységek Versenye is a győri kenussikerektől volt hangos.
„Varga Dávid korosztályában párosban ötszáz és ezer méteren is első lett, s ezzel kiérdemelte az EORV legeredményesebb magyar kenusa címet. Nagy Péter sem sokkal maradt el társától, hiszen párosban a hosszabb és a rövidebb távon, egyesben pedig a hosszabbik távon egyaránt második lett. Ezek az eredmények mindenképpen bizakodásra adnak okot, hiszen jövőre Szegeden ifjúsági világbajnokság lesz sík vízen, ahol mindketten nagy reményekkel szállhatnak vízre. Emellett még bizonyíthatnak az EB-n, valamint még a maratoni szakágban is."
Hazai fronton az utánpótlás-bajnokságokon a GyVSE tizenhat aranyérméből tizenhármat a kenuscsapat szerzett meg, s ezzel a győri lett a legerősebb utánpótlásbázis kenuban.

„Az ifiválogatottnak négy győri a tagja, Nagy Péter és Varga Dávid mellett Németh Gergő, valamint Péter ikertestvére, Gergely. Serdülőben Lantos Ádám és Takács Timót, míg a legfiatalabbak között Wagner Tamás van ott a legjobbak között. Szabados Krisztián kollégámmal együtt egy nagyon jó társaságot edzünk. Szinte minden korosztálynak megvannak a maga kiugró tehetségei. Csak az a baj, hogy mikorra ezek a gyerekek elérik a felnőttkort, nem tudjuk megtartani őket. Erre mindenképpen jó lenne kidolgozni egy koncepciót. Bár jóleső érzés az is, hogy jelenleg bennünket tartanak a legjobb utánpótlásműhelynek kenuban. Az igazi mégis az lenne, ha a mostani versenyzőkkel felnőttként is dolgozhatnánk..."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz magyar csapat Európa porondján

Nyolc női és – a Kaposvár múlt heti visszalépése miatt – csak két férfi klubcsapattal… Tovább olvasom