Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

13 milliárd forint a sportra

- Úgy kalkulálunk, hogy amennyiben a két kézi-, illetve vízilabda-válogatottnak sikerül kvótát szereznie, az athéni olimpiára utazó magyar csapat versenyzői létszáma elérheti a 220 főt – jelentette ki Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a szervezet szombati, budapesti közgyűlésén.
Schmitt Pál
A MOB-elnök részletes beszámolója során jelezte, hogy az elmúlt három hónapban nyolc sportági szövetséggel került sor egyeztetésre az ötkarikás előkészületekkel kapcsolatban. A pénzügyeket érintve pedig arról szólt, hogy a 271 millió forintos tervezett idei szponzori bevétel fele már realizálódott.

Az ülésen jelen volt Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter is, aki annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az olimpiai mozgalom komoly értékeket testesít meg, jelentős tradíciókkal rendelkezik. Ugyanakkor figyelmeztetett rá: ezek megőrzése csakis a mindenkori kihívásokhoz történő alkalmazkodással lehetséges.
Ezzel kapcsolatban említette, hogy rendszeresen új mozgásformák jelennek meg, amelyek egye

lőre ugyan nem férnek be a hagyományos keretekbe, de időről időre helyet követelnek maguknak a klasszikus sportok között. Gyurcsány Ferenc, miután jelezte, hogy az állam idén 13 milliárddal támogatja a sportot, annak a véleménynek adott hangot, hogy az a helyes, ha a sport szereplői úgy tekintenek az állami támogatásra, mint amivel még több forrás megnyitását érhetik el. Egyúttal jelezte, elengedhetetlen, hogy a központi pénzek átlátható módon kerüljenek a megfelelő helyekre, s ellenőrizhető legyen az útjuk.

A közgyűlés a továbbiakban elfogadta az athéni nyári, illetve a 2006-os torinói téli olimpia felkészülési programjáról szóló beszámolót.
A program zárásaként került sor – egy decemberi határozatot követően most először – az újonnan alapított MOB-díjak átadására.

A kitüntetettek: Körmöczy Zsuzsa – korábbi kiváló teniszező, Fejér Miklós – támogató, a régi Sipos Halászkert tulajdonosa, Mátraházi Imre – nemzetközi atlétikai versenybíró és versenyszervező, Nedeczky László – a hazai vívószövetség volt protokollfőnöke, a Tokaj-Express párbajtőrverseny alapítója, Pásztor György – a Magyar Jégkorong Szövetség tiszteletbeli elnöke, Salamon Ferenc – a FINA vízilabda-szakbizottságának volt tagja, Schmutz István – több olimpián közreműködő masszőr.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ronaldinho nehéz döntése

Ronaldinho is belekerült a "Beckham-féle háromszögbe". A PSG brazil labdarúgójának három… Tovább olvasom