Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

13,4 milliárdos állami támogatást kap a kajak-kenu

A magyar kajak-kenu sport 2020-ig összesen 13,4 milliárd forint állami támogatást kap sportágfejlesztésre.

Ezt Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár jelentette be azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelynek keretében Baráth Etelével, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökével aláírta az erről szóló megállapodást.

Az államtitkár hozzátette: ebből az összegből idén 1,322 milliárdot kap a sportág, melyet 2014. június 31-ig lehet felhasználni. Ezen belül 210 millió jut szakmai feladatokra, 986 millió létesítményfejlesztésre, 126 millió pedig a kiemelt edzői programra.

Simicskó István azt is elmondta, hogy kiemelt állami fizetésben részesülő 154 edzőből 24-en, míg a sportcsillagok ösztöndíjához jutó 111
fiatalból 31-en kerülnek ki a kajak-kenu sportágból.

Vígh László kormánybiztos a kajak-kenu központok és csónakházak fejlesztéseiről szólva beszámolt arról, hogy megújul a Kolonics Edzőközpont, a szolnoki és a szegedi pálya, de jut pénz a velencei, a dunakanyari, a gyomaendrődi, a nagykanizsai és a miskolci létesítmények felújítására is. Hozzátette, hogy a Nemzeti Olimpiai Központon belül egy olyan új tanmedence épül a város közepén, amelyhez diagnosztikai központ is kapcsolódik.

Csabai Edvin szakmai igazgató kiemelte: olyan terveket is megvalósíthatnak, amelyekre korábban nem volt lehetőség. Az egyik kiemelt célként az utánpótlásbázis növelését nevezte meg, s megjegyezte, hogy az idei 27 szabadidős rendezvényük során mintegy 50 ezer emberrel tudták megismertetni a sportágat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testvérharc Spanyolországban

Kendo - A spanyolországi Gandiában rendeztek nagy nemzetközi versenyt, melyen 10 országból 140… Tovább olvasom