Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

12 új szakosztály a Soproni Tigriseknél

A közeljövőben jelentősen kibővül a Soproni Tigrisek, melynek neve Soproni Tigrisek Központi Sportiskolára változik.
A kosárlabda-szakosztály természetesen marad, sőt, visszatért az egyesülethez az eddigi legsikeresebb szakember, Katona András, aki az egyéni képzéseket, valamint a szakmai munka ellenőrzését vállalta a következő időszakban. Nagy Tamás örömmel újságolta, hogy a sikereik folytatódtak, továbbra is bekerülnek az egyesület csapatai az országos döntőkbe, és egyre több játékosuk vesz részt a korosztályos válogatottak munkájában is. Az elnök hangsúlyozta azt is, hogy továbbra is nyitottak a soproni felnőttcsapatokkal való szerződések megújítására. Ha ez mégsem jár sikerrel, akkor a Tigrisek csapatait az NB II-es bajnokságban indítják el.

Június 13-án közgyűlést tartanak az egyesületben, és ekkor veszik fel új nevüket, a Soproni Tigrisek Központi Sportiskola elnevezést. Ezzel is azt szeretnék elérni, hogy javuljanak a tárgyi és a személyi feltételek, ennek érdekében a soproni önkormányzat segítségével a városban egy könnyűfém-szerkezetes munkacsarnokot kívánnak építeni, amely bázisa lehet az utánpótlás- és a szabadidősport résztvevőinek.
Új szakosztályokkal is bővül az egyesület. A kézilabdásokat a jövőben Vida Ferenc vezeti majd. A röplabdások szervezési és szakmai munkáját Krasznai Andrea biztosítja majd. A labdarúgó-szakosztályban főleg a hátrányos helyzetű és fogyatékossággal élők sportolnak Szabó Károly testnevelő tanár irányítása mellett.

Negyven utánpótláskorú teniszező csatlakozik a tízéves klub teniszszakosztályához, a vezetők Pongrácz Krisztina és Steiger Ildikó lesznek. Floorballban Szittner Lajos testnevelő tanár irányítja majd a szakmai munkát, melyben segítségére lesz Poór Béla testnevelő, valamint Paffér András, a Magyar Floorball Szövetség első embere is.
A sakkszakosztály élére a több mesterversenyen is részt vett Besenyi Tibort, míg a természetjárók élére Németh Attilát, valamint Puskás Pétert nevezték ki. A hegyi kerékpározás első számú felelőse a sportág szövetségi kapitánya, Nyikos Tivadar lesz. A jégkorongozókat Ragats Róbert vezeti, akinek tevékenységét a csíkszeredai Bíró Antal segíti.
A Sopronban az utóbbi években egyre népszerűbb alpesi sízésben Steiger Ildikóé lesz a vezető szerep. Az úszószakosztályt Varga Imre edző irányítja majd. Amennyiben lesz érdeklődés, akkor vízilabda-oktatást is vállal az egyesület. Végül a kick-box szakosztályban Safranyik János oktatja majd a legifjabbakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar siker

Magyarország 2008-tól tagja lesz a Forma–1-es autós szabályjóváhagyó bizottságának. Tovább olvasom