Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

125 ezerért kelt el a mez! - Licitálhattak a német sztárcsapat trikójára

Kisfia gyógyulása után hálából a győri kórházat támogatva ajánlotta fel kedvenc csapata dedikált mezét Majlinger Csaba.

A vártnál talán magasabb áron, 125.000 forintért kelt el a német sztárcsapat, Borussia Dortmund dedikált meze, amire a kisalfold.hu közreműködésével egy hétig lehetett licitálni honlapunkon.

Ahogy arról írtunk, kisfia gyógyulása után hálából a győri kórház gyermekintenzív osztályát támogatva ajánlotta fel kedvenc futballcsapatának aláírt mezét Majlinger Csaba, a Dortmund fanatikus magyar rajongója.

Szerencsére sokan licitáltak, s nagyon gyorsan emelkedett a 25.000 forintról induló kikiáltási ár. Akadt, aki Németországból tett ajánlatot, köztük olyan is, aki magyarul sem tudott.

A győztes a győri Mod Számítástechnikai Kft. nevében licitáló Királyfalvi Gábor cégvezető lett. Az átadásról a napokban beszámolunk.


Előzmények:

Már lehet licitálni

Hétfői írtunk a győri Majlinger Csaba felajánlásáról, aki kisfia gyógyulása után a győri kórházat támogatva lapunkon keresztül árvereztetné el a német Borussia Dortmund dedikált mezét.

Licitálni - név és telefonszám megadásával - az online@kisalfold.hu e-mail címen lehet.

A levél tárgya mezlicit legyen. Az induló összeg 25.000 forint, s emelni (minimum) 5000 forintonként lehet.

A licit állását a kisalfold.hu-n követhetik nyomon.

A licit állása

125.000 forint
Licitálni lehet a német sztárcsapat trikójára, a bevételt a győri kórház kapja

Kisfia gyógyulása után hálából a győri kórházat támogatná, ezért árvereztetné el kedvenc csapata dedikált mezét Majlinger Csaba, a Dortmund fanatikus magyar rajongója. A német klub játékosai örömmel álltak a kezdeményezés mögé.

A győri Majlinger Csaba az egyik legfanatikusabb magyar Dortmund-szurkoló, a Kisalföldben már többször írtunk a német első osztályú csapat iránti rajongásáról. Nagyobbik gyermeke, a most három és fél éves Máté már megszületése óta tagja a klub hivatalos szurkolói csoportjának. Ő volt Magyarországon a legfiatalabb dokumentált Dortmund-szurkoló, évente újítják meg a bérletét. Szüleivel azóta is minden nyáron elutazik nézelődni a német együttes ausztriai edzőtáborába, legutóbb már kistestvére, Marcell is a családdal tarthatott.

A most másfél éves kisfiú veséjét nemrég súlyos fertőzés támadta meg. Veszélybe került az élete, ám a megyei kórházban kapott ellátásnak köszönhetően szerencsére teljesen meggyógyult.

„Nagy csibész – mondja róla az édesapja. – Bár még nagyon kicsi, próbálom vele is megszerettetni a focit, s természetesen a kedvenc csapatomat is."

Majlinger Csaba két gyermekével, Marcellel és Mátéval és a dortmundi mezzel. Fotó: H. baranyai edina
Majlinger Csaba két gyermekével, Marcellel és Mátéval és a dortmundi mezzel. Fotó: H. Baranyai Edina


Majlinger Csaba amatőr- szinten maga is futballozott, a dortmundi együtteshez fűződő rajongása pedig szinte példa nélküli. Emiatt persze néha meg is viccelik. Barátai „jóvoltából" előfordult, hogy egy sérülést követő műtét utáni altatásból a dortmundiak számára legnagyobb riválisnak számító Bayern München mezében ébredt fel a kórházi ágyon.

– Nagyon megijedtünk, amikor Marci beteg lett, de hála istennek nagyon jó kezekbe került – folytatta az édesapa. – A győri kórház gyermekintenzív részlegén ápolták. Amit ott kaptunk, az maga volt a csoda. Minden percben figyeltek rá, s minden segítséget megkaptunk mi is. Bár nem maradhattunk vele éjszakára, esténként nyugodt szívvel mentünk haza. Nem is tudjuk mindezt eléggé megköszönni a dr. Kelemen Ágnes vezette stábnak, de szerettük volna valamivel viszonozni a törődést."

Ismeretségét kihasználva Csaba a Dortmund július eleji edzőtáborában kereste meg a német csapat futballistáit.

„Egy aláírt mezt kértem tőlük, hogy azt majd itthon el tudjuk árverezni, s az ebből bejövő pénzt a gyermekintenzív osztálynak adhassuk. Mi- után elmondtam ezt a játékosoknak, másnapra már ott is volt a mez. Egy fillért sem kértek érte, sőt, láthatóan nagyon szívesen adták erre a célra."

Az édesapa a Kisalföldön keresztül szeretné a dortmundi klub szimpatizánsai számára nyilván nagyon értékes mezt elárvereztetni, ezáltal a győri kórházat támogatni. Bízik abban, hogy nem csupán a Borussia, hanem a licitálás célja miatt is „kapós" lesz a dortmundi trikó.

Azt mondja, ha nem jön össze legalább az őáltala gondolt összeg, mindenképp kipótolja a pénzt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Audi ETO és a Mosonmagyaróvár kézisei a válogatott keretben

Bognár-Bódi Bernadett, Orbán Adrienn, Planéta Szimonetta, Görbicz Anita, Tóth Gabriella és … Tovább olvasom