Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

10. Decathlon–Büchl félmaraton - Nevezési csúcs

Nevezési csúccsal kezdődött az idei – a győri ipari parkban immár tizedik alkalommal megrendezett – félmaraton futóverseny.

Molnár Z. Csabáné, a rendező megyei szabadidősport-szövetség elnöke elégtétellel nyugtázta, hogy összesen csaknem 300-an indultak neki a különböző versenyszámok távjainak.

Idén a hagyományos 21,1 km-es félmaratoni táv egyéni és háromtagú váltók számára kiírt versenyszáma, valamint a sok (több mint száz) fiatal és idősebb amatőr futót mozgósító 4 km-es verseny mellett 7 km-en a görkorcsolyázók és a nordic walking gyakorlói számára is lehetőséget teremtettek a versenyzésre.

A Komárnóból érkezett Puha Zoltán azt nyilatkozta, eddig egyetlen évben sem hagyta ki ezt a versenyt, sőt, telente még a győri Karácsonyi Rohanás néven ismert utcai futóversenyen is ott szokott lenni. Ezúttal három társával érkezett, ketten vágtak neki a félmaratoni távnak, a csoport hölgytagjai pedig a 4 km-es versenyt választották.

Sokan nagy örömmel köszöntötték az új versenyszámok beiktatását. Mátyás Bence, a győri Apor-iskola 10. osztályosa például nagyon várta, hogy görkorcsolyázásban is megmérettethesse képességeit. A kimondottan sportos családban felnőtt fiatalember kisebb korában teniszezett, asztaliteniszezett, később jégkorongozott, de az ugyancsak kedvvel futó édesapjával már indult a győri félmaratonon is. Most végül a második lett.

A félmaratoni futóversenyen a maratoni futás többszörös országos bajnoka, Földingné Nagy Judit az idén is ott volt a rajtnál. Férjével és edzőjével, Földing Ottóval együtt futották végig a távot és érkeztek be egyszerre, mindketten kategóriájuk győzteseként. Az pedig külön színezte a képet, hogy Réka lányuk az egyik váltóban érkezett harmadikként a célba, szinte egy időben szüleivel.

A megyei közgyűlés különdíjával jutalmazták a rendezvény legidősebb és legfiatalabb résztvevőit, előbbi kategóriában a nagyoroszi Lencsés Évát és a győri Alasztics Gyulát, az utóbbiban pedig a 3 éves pápai Süle Szilviát és a 7 éves győri Bedecs Ádámot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi-ETO: két héttel később lehet új elnök

Információink szerint nem az eredetileg kiírt időpontban, azaz június 9-én, hanem csak június 23-án… Tovább olvasom