Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Zűrök a soproni Zerge utcában

A Zerge utca hat lakója nehezményezi, hogy a tervezettnél tovább tart az Ibolya úti fűtéskorszerűsítés és az ezzel járó rongálás.
A Zerge utca hat lakója nem egyszerűen nehezményezi, hogy a tervezettnél tovább tart az Ibolya úti fűtéskorszerűsítés és az ezzel járó rongálás, kényelmetlenség, hanem követelésekkel lépnek fel a Sotávval szemben.

A levélírók szerint a Zerge utca aszfaltozásához „komoly anyagi hozzájárulást" fizettek, ezért követelik a munkagépek és teherautók által tönkretett szakasz újraaszfaltozását, a szemét, a törmelék, a pálinkásüvegek eltakarítását, a bokrok, tuják pótlását. Állítják, rossz a munkaszervezés és „balkáni állapotoknak megfelelő trehányság" tanúi. Kérdik: mibe kerül mindez, ki kárpótolja őket az elszenvedett idegeskedésért, környezeti károkért?

A Soproni Távhőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, Vida László is megkapta azt a levelet, amelyből fentebb idéztünk.

– Mielőtt a részletekre kitérnék, megjegyzem, a munkálatok megkezdése előtt hat alkalommal tartottunk általános és részletes tájékoztatót – mondta Vida László. – Nyolc hőközpont került kialakításra. A jövő hét elején már mindenhol működik a melegvíz- és a fűtésszolgáltatás. Az átállás az új rendszerre félnapos kieséssel jár. Sajnos a kivitelezési munkák elhúzódását nem tudtuk megakadályozni, mert a gyártó késve szállította a csővezetéket.

Fontos tudni, hogy a területen nem a Sotáv szakemberei dolgoznak, hanem a fővállalkozó – a levélírók észrevételeit természetesen továbbítottuk számukra – és alvállalkozói. Hogy mikor mit csinálnak, az nem befolyásolja a költségeket. Tájékoztatásuk szerint tíz napon belül befejezik a munkálatokat. A következő szakaszban pedig elkezdődik a helyreállítás, a takarítás, a növényzet pótlása. Ez azt jelenti, hogy teljes körűen rekonstruáljuk a beruházás megkezdése előtti állapotokat. Addig is arra kérem az ott élőket, jelezzék, ha a kivitelezők nem megfelelően végzik a munkájukat, hogy megtehessük a szükséges intézkedéseket.

Vida László hozzátette még, a munkaterület átadása-átvétele előtt kikérik az érintettek véleményét a helyreállításról és mindaddig nem veszik át a vállalkozótól a munkaterületet, ameddig valamennyi méltányolható igényt nem teljesítettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiszélesítik a hídon a járdát

A soproni Jereván-lakótelep közelében található Ikva-hídon nem éppen biztonságos a… Tovább olvasom