Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Zúgolódó nagycenkiek

Nincs béke Nagycenken útügyekben. A közelmúltban a Gyár utcaiak panaszkodtak.
Nincs béke Nagycenken útügyekben. A közelmúltban a Gyár utcaiak panaszkodtak, most pedig a Dózsa körút lakói elégelték meg, hogy a vasúti pályakorrekció miatt a körúton közlekedő teherautók, nehézgépjárművek szinte járhatatlanná tették a burkolatot.

„Nem lehet ablakot nyitni a zajtól és a portól, az út szabályosan járhatatlan, az aszfalt teljesen összetörött, csak a  teherautók besüppedt nyoma látható, amin egy sima személygépkocsi alja olyan mértékben sérülhet és sérül is, hogy leírni sem lehet..." – írják  szerkesztőségünknek írott levelükben az elkeseredett lakók.

– Bizonyára találtak volna valamilyen más megoldást is az építők, ha nagyon akarják – mondotta Nagy László. – Akár a régi rendszerúton, akár egy szervizút építésével. Így viszont teljesen használhatatlanná vált a körút egy szakasza. A por ellen időnként locsolnak, de ez csak ideiglenes megoldás.

 – A munkaterület átadása előtt felmértük a terepet, és sajnos más megoldást nem találtunk – válaszolta érdeklődésünkre  Wimmer József, a megyei közútkezelő kht. osztályvezetője. – A pályázati kiírásban szerepel, hogy a kivitelező helyreállíttatja az utat.
A Dózsa körút azon szakasza, ahol a teherautók járnak, valóban kritikán aluli. Ottjártunkkor – tegnap délelőtt – azonban egy munkagép igyekezett eltüntetni a mély gödröket, egyenletesebbé tenni az útfelületet.

– A kivitelezőkkel, a Strabag Rt.-vel és Mini Trans céggel az elmúlt év december 3-án olyan megállapodást kötött az önkormányzat, hogy a Dózsa körút említett szakaszát, amely 600 méter hosszú, hetente kijavítják és rendszeresen portalanítják, vagyis öntözik – tudtuk meg Udvardi Imréné polgármestertől. – Az ívkorrekció befejezése után – várhatóan augusztusban – pedig a Strabag helyreállítja a teljes útfelületet és -padkát , majd kiépítik a csapadékvizet elvezető rendszert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átalakítás előtt a mentőszolgálat

Sopronban is kiírták az állomásvezetői pályázatot, amelyre az itt dolgozó mentőtisztek közül információink szerint ketten pályáztak. A kormányfő fejlesztéseket ígért az életmentőknek, kérdés azonban, mit éreznek meg ebből a kisebb állomások. A kormányfő fejlesztéseket ígért az életmentőknek, kérdés azonban, mit éreznek meg ebből a kisebb állomások. Tovább olvasom