Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Zsolton segített az őssejtkezelés

Fertőszéplak - Most már bizonyos, hogy javulást hozott a fertőszéplaki Endrei Zsolt számára a Kijevben elvégzett őssejtbeültetés. A tizenhat éves fiú gyógyulását új készítmény is segíti.

A fertőszéplaki Endrei Zsolt megyénkből elsők között kapott őssejtbeültetést még 2004-ben. Az azóta eltelt időben a tizenhat éves fiú állapota kismértékben javult, ahogy az édesanyja, Szilvia fogalmazott, már az is nagy eredmény számukra, hogy nem romlott az egészsége. (Zsolt megpróbáltatásairól, örömeiről rendszeresen beszámoltunk, legutóbb idén áprilisban Javulás a kezelések után címmel.)
Az elmúlt években, hónapokban azonban többen is követték Zsoltot a kijevi kórháza. – Mindenki fontolja meg jól, mielőtt akár a kijevi, akár más városban végzett őssejtbeültetés mellett döntene – mondta el Szilvia. – Nem szabad azt gondolni, hogy a kezeléstől egyből megváltozik minden. Ez egy hosszú gyógyulási folyamat egyik fontos állomása. Számunkra nem volt más lehetőség, szinte minden gyógymódot kipróbáltunk már. Ez volt az utolsó szalmaszál, amibe kapaszkodhattunk.

Endrei Zsolt megyénkben az elsők között kapott Kijevben őssejtbeültetést. Neki megérte a gyógykezelés.

Mi alaposan átgondoltuk az előnyöket és a kockázatokat. A kinti orvos elmondta, a három beültetést követően még egyre szükség lehet. Ezt mi most nem erőltetjük, hiszen megterhelő az utazás. S nem utolsósorban költséges egy-egy ilyen kinttartózkodás. Az ellenzők, pontosabban az idegenkedők szerint az ottani higiéniai feltételek nem a legkorszerűbbek, de kérdezem én, kinek van joga elvenni bárkitől is a reményt?
Annak érdekében, hogy Zsoltnak ne kelljen ismét kiutaznia Kijevbe, most új módszert alkalmaznak. A család egyik ismerőse ajánlott egy étrendkiegészítő készítményt. – A gyógynövényekből álló, természetes gyógyhatású szer az őssejtnövekedést serkenti – folytatta az anyuka. – Bízunk benne, hogy ez a mi esetünkben is hatásos lesz. Az viszont nagy öröm számunkra, hogy Zsolt szervezete nagyon erős. Volt egy tüdőgyulladása, amiből egy hónap alatt teljesen felépült. A gyógytornászra viszont a jövőben is szükségünk lesz, azaz éljük a megszokott életünket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkenteni a belváros forgalmát

Sopron - A buszpályaudvar sok szempontból most sincs rossz helyen, azonban annak megközelítésével… Tovább olvasom