Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Zsófi újabb esélyt kaphat

Sopron - Újabb remény csillant fel Schőberl Zsófia számára a teljesebb életre. A nyolcéves, mozgáskorlátozott kislány tavaly már kijutott Kínába őssejtkezelésre, idén azonban nehezebben gyűlik össze a kezelési költség. Július eleji utazásához még hiányzik 1,2 millió forint.
Sok jó ember lakik Sopronban és környékén, ezt a Schőberl szülők jól tudják. Konyhájukban lavórban áll a sok egy- és kétforintos, melyeket a boltokba kihelyezett urnákba dobáltak bele a segítő szándékú vásárlók a kislány kezelésére. Zsófi és anyukája július 7-én utazik Kínába, a második őssejtbeültetésre. Többször olvashattak Zsófiról és az ő kálváriájáról. Az 1999-ben, 29. hétre született kislány mindössze 1,2 kg-mal jött a világra, majd sorozatos orvosi műhibák folytán oxigénhiányos állapotba került, megsérült a központi idegrendszere és agyvérzést kapott.

Tavaly közös összefogással Zsófinak sikerült Kínába kijutni őssejtbeültetésre, azóta javult a mozgáskoordinációja, de nemcsak fizikailag csökkent a görcsössége, azóta a személyisége is kinyílt.
Kedves, barátkozó kisiskolás vált belőle, aki nagyon szeret iskolába járni.
Schőberl Zsófinak már az első őssejtbeültetés is segített.
Schőberl Zsófinak már az első őssejtbeültetés is segített.

És ha mindezt végre botok nélkül tehetné, az lenne az igazi. A szülők ezért ismét az utazás mellett döntöttek. A 4 millió forintos kezelési költséghez azonban hiányzik még 1,2 millió forint. A soproniak már eddig is jelesre vizsgáztak jó szándékból.

Legközelebb holnap este 6 órakor a Gyermek- és Ifjúsági Központban kerül sor egy jótékonysági előadásra. Ekkor a Valahol Európában című musicalt tekinthetik meg az érdeklődők a Baptista Szeretetszolgálat KOMISZ Integrált Színházának előadásában. A 800 forintos belépővel mindenki hozzájárulhat Zsófi egy-egy önállóan megtett lépéséhez.
Forintok a lépésekhez

Akik segíteni tudnak és szeretnének is, az alábbi számlaszámon támogathatják Zsófit: Halmozottan Sérült Gyermekek Fejlesztésére Alapítvány, Schőberl Zsófia javára, Budapest Bank, számlaszám: 10103386-05927227-00000006.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertődi siker az országos versenyen

A hétvégén, április 26-27-én rendezték meg Ajkán Nagy László halálának 30. évfordulóján a 29.… Tovább olvasom