Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Zsófi pénteken utazik Kínába

Sopron - A rengeteg önzetlen segítőnek, köztük sok-sok Kisalföld-olvasónak hála, a soproni Schöberl Zsófia és anyukája már csomagolhatnak. Pénteken repülnek a kínai klinikára, ahol a hétéves kislány őssejtbeültetést kap.

Négy és fél millió forint. Ez a sokak számára irdatlanul nagy összeg jelenti a betegek számára a reményt, ennyibe kerül ugyanis a kínai klinikákon az őssejtbeültetés. Mint oly sok szülő Magyarországon, a soproni Schöberl házaspár is úgy gondolta, megpróbálja előteremteni ezt a rengeteg pénzt, hogy hétéves lányuk számára megadja az esélyt: Zsófi eldobhassa a járásához ma még elengedhetetlen botokat.

Kérésükre, felhívásukra több száz önzetlen adakozó nyúlt a pénztárcájába, s így néhány hónap alatt a család rendelkezésére állt a kezelés teljes költsége.

Zsófi és édesanyja pénteken utazhatnak Kínába.
– Nem hittem volna... – mondja elcsukló hangon Schöberlné Csizmazia Zsuzsanna, Zsófi anyukája –, hogy ilyen sok önzetlenül segítő, jó ember él körülöttünk. Hiszen annyi baj van a világban, olyan sok a rászoruló! De ismerősök és ismeretlenek támogatták Zsófit, így elsősorban nekik lesz köszönhető, ha a lányunknak a kezelés után könnyebb lesz az élete. Sosem tudjuk majd eléggé megköszönni!

A koraszülöttként, nagyon kis súllyal született, ősszel általános iskolát kezdő Zsófi most már a nagy bőröndbe csomagol lázas igyekezettel. Ő is érzi, valami nagyon fontos történik körülötte. Hogyne érezné, amikor naponta történik kis lakásukban olyasmi, ami könnyeket csal szülei szemébe. Minap például egyenruhás rendőr csengetett, s nyújtott át egy ajándék macit és egy levelet a rendőr nénik és bácsik nevében, no meg kerek százezer forintot, amit összegyűjtöttek. Máskor a nagymamához mentek kedves nénik, akik a református templomban rendeztek gyűjtést a kislány javára: több mint százhúszezer forint jött össze. (Pedig a családban se rendőr, se református...)

De hosszan lehetne sorolni a segítőket: a veterán autóklubosok az ország több városából küldték a támogatásokat, kereskedők, vállalkozók fizették be a segítő csekkeket, nyugdíjasok, szülők, ismerősök és ismeretlenek, köztük több száz Kisalföld-olvasó segített a családon és Zsófin. A kislány gyógyulásáért szervezett néptáncgálán egymillió forint adomány gyűlt össze, az ágfalvi bál szintén az utazást támogatta. A Halmozottan Sérült Gyermekek Fejlesztéséért Alapítvány (ők koordinálták a gyűjtést) számláján napról napra nőtt a kezeléshez szükséges összeg.

Zsófi számára az utazás pénteken veszi kezdetét, a hazatartó repülőgép pedig augusztus 12-én indul majd. Több százan reméljük, jól dolgoznak majd az őssejtek, és Zsófi örökre elfelejtheti a botokat.

Nagy Márta

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előre lehet időpontot kérni az okmányirodába

Sopron - A soproni okmányiroda maga a Balkán. Ebédidő 13 óráig. A dolgozók 13 óra után esnek be -… Tovább olvasom