Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Zsófi elköszönt az óvodától

A Kőszegi Úti Óvoda Süni csoportosai elbúcsúztak a harkai iskolába készülő óvodástársuktól. Schöberl Zsófi és szülei júliusban utaznának Kínába, őssejtbeültetésre.

Schöberl Zsófi elbúcsúzott a Süni csoporttól, szeptembertől a harkai iskolába fog járni. A Kőszegi Úti Óvoda nagycsoportosai szerdán köszöntötték édesanyjukat és elbúcsúztak a kislánytól. A műsor végén az vezető óvónő átadta Zsófinak és szüleinek az óvodába járó gyerekek szülei által adományozott pénzösszeget, amit Zsófi műtétjére gyűjtöttek.

Mint arról a Kisalföld beszámolt, Zsófi koraszülöttként látta meg a napvilágot, egy kiló húsz dekás súllyal, oxigénhiányt, később agyvérzést, központi idegrendszeri sérülést állapítottak meg az orvosok. Ennek ellenére szerencsére szellemileg teljesen ép, mozgásában azonban súlyosan korlátozott.

A szülei minden lehetőséget megragadtak fejlesztésére: a kislány a Pethő-intézetbe jár, kipróbálták a Dévényi-mószert, a lovaglást, az úszást, a masszázst, a lézeres kezelést, a gyógytornát. Ennek köszönhetően Zsófi két bottal vagy a lakásban a bútorokba kapaszkodva tud járni. Azonban minden mozdulat óriási erőfeszítésébe és fájdalomba kerül.

Zsófi mosolygós, vidám kislány, a kínai kezelés reményt adhat, hogy végre a saját lábára álljon, játsszon és szaladgáljon kortársaival.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határátkelő nyílt Ágfalvánál

Megnyitották Ágfalva–Lépesfalva (Loipersbach) közt a B–20/2-es határátlépési pontot. Az uniós állampolgárok november 30-ig reggel 6-tól este 10-ig, december elsejétől március 31-ig reggel 7-től este 7-ig léphetik át a határt. Tovább olvasom