Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Zsarolás miatt ítélték el

Sopron - Egy év nyolc hónap börtönbüntetést kapott Sopronban az a férfi, akit súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettében találtak bűnösnek.
A történet még 2005 áprilisában kezdődött: a többszörösen büntetett előéletű F. J. Pécs környéki férfi azzal a céllal keresett fel egy soproni műszaki irányítót, hogy cégének különböző építkezéseken megrendelést szerezzen, ám a megbeszélés eredménytelenül járt. Ezt követően nem várt fordulat következett be: néhány nap múlva a hoppon maradt vállalkozó arra kérte a műszaki irányítót, hogy az egyik soproni bevásárlóközpont parkolójában találkozzanak. Itt hamar a tárgyra tért: egymillió forintot követelt arra hivatkozva, hogy ennyi pénzt tett le borítékban az asztalára a remélt megrendelés fejében. A sértett semmiféle borítékról vagy pénzről nem tudott. Az egymilliót követelő vállalkozó meg is fenyegette a műszaki irányítót: ha nem fizet, megbánja, a családja látja kárát, s csúnya vége lehet a dolognak.

Az erőszakos fellépés hatására a sértett végül beleegyezett, hogy néhány nap múlva fizetni fog, de inkább a rendőrséghez fordult. A fejlemények viharos gyorsasággal követték egymást. Sokasodtak az F. J.-től érkező fenyegető SMS-ek. Végül a telefonos egyeztetéseknek megfelelően az egyik kópházi vendéglő parkolójában találkoztak, hogy elintézzék az anyagiakat. F. J. megrökönyödve hallotta, hogy mégsem akar fizetni a megzsarolt. Ismét megfenyegette: „megmondtam, hogy baj lesz, ha nem kapom meg a pénzem, velem nem lehet szórakozni"; „nagy baj lesz, problémák lesznek, mert egy cigánnyal nem lehet így bánni". Ám ekkor közbeléptek a civil ruhás rendőrök s az ügyből büntetőper lett.
Ámbár a vádlott tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, ellentmondásokkal teli vallomásait a bíróság az eljárás során bűnössége bizonyságának minősítette. Dr. Gajdos Anikó bíró és tanácsa egy év nyolc hónap börtönnel sújtotta a zsarolót. Az ítélet fellebbezés miatt a megyei bíróságon folytatódik.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közjáték a Deák tér avatásán

Sopron - Kínos közjáték előzte meg a Deák tér hivatalos átadását tegnap. A polgármester nem tudta… Tovább olvasom