Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Zöldhulladék: csak emblémás zsákban

Sopron - Csak az emblémás, 150 forintos zsákban szállítja el az STKH Kft. térítésmentesen az összegyűjtött zöldhulladékot – szögezte le Kosztka László, a hulladékkezelő cég igazgatója.

Ennek ellenére a Lövérek városrész tele van a kapuk elé kitett szemeteszsákokkal.

– A korábbi években valóban elszállítottuk az összegyűjtött avart, nyesedéket, bármilyen zacskóban is volt. Ám ez olyan hatalmas kiadást jelentett, hogy idén már nem vállalhattuk. És miért fizessék meg mondjuk a jerevániak azt, ha a kertvárosban összegyűlik a zöldhulladék? – kérdezett vissza Kosztka László.

Idén tehát csak a 150 forintért megvásárolt, 160 literes, emblémás zsákokba gyűjtött avart, nyesedéket szállítja el a hulladékkezelő. Illetve elviszik a más zacskókba gyűjtöttet is: darabját 150 forintért, amennyiben a tulajdonos jelzi ezt az igényét az 506-483-as telefonszámon. Lehetőség van konténer igénylésére is, egy 5 köbméteres (40–50 zsák belefér) 6 ezer forint. A Harkai úti komposztáló ingyen fogadja ugyan a zöldhulladékot, a szállítási költséget azonban ki kell fizetni.

Olvasóink írták

 • 15. polgmester 2009. december 07. 18:04
  „Kosztka Úrat megkérdezem,hogy a váronak a lombszívói eltüntek?Ugyanis a lombgyűjtés rengeteg támaszko-
  dó embert vesz igénybe!Egy kis játék teherautóhoz,lombsepregetők,rakodok,sofőr,stb.Ez is zöldhulladék!
  Igaz csak a főbb helyeken van gyűjtve.A gyalogos közlekedő utakon,att rothad!Mégegyszer megjegyzem a lombszívót!!!”
 • 14. lenk 2009. december 06. 16:15
  „#13
  lesz”
 • 13. kertész 2009. december 06. 10:06
  „Lenk! Te csak szedd a leveleket és lessz párnád.”
 • 12. lenk 2009. december 05. 20:29
  „kertész!
  A cikk kifejezetten zöldhulladékról szól, és egy szót sem említ egyéb szelektív hulladékról. Nem a megfelelő cikk alá írtad a hsz.-t. Úgyhogy értelmezési problémád neked van.”
 • 11. kertész 2009. december 05. 16:53
  „Lenk!Gondolom értelmezési problémád van:nem csak a levelet hanem a bérelt kukákból a szétválogatott szemetet sem viszik el.Akkor minek bérli a lakóközösség?Elég már a felesleges nyilatkozatokból, el kellene végezni a munkát.”
 • 10. lenk 2009. december 04. 19:15
  „Innen! Hetente egy cikk levélszezonban? Akinek nincs "levélbaja" tüstént cikizni kezd, hogy hülyeséggel van tele az újság. Arra utaltam, ha az embernek megoldandó problémája akad, tájékozódik. Gondolom, ha a fogad fáj, nem vársz egy cikkre, keresel egy fogorvost. Gugglin, vagy telefonkönyvben, ahol találsz. Igaz, fogfájás szezon kifejezetten nincs. :)”
 • 9. Innen 2009. december 04. 10:31
  „Jaja, a Google mindent megold... Legegyszerűbb ezzel takarózni. Mondjuk hetente egy cikket lehozni a "levélszezonban" nehéz lenne.
  De valóban egyszerűbb a szemetet az erdőbe vinni, illegális szeméthegyeket létrehozni, majd valaki ingyen, közösségi összefogással eltakarítja.
  Én a cikk időzítését kifogásoltam, nem a cikk tartalmát.”
 • 8. lenk 2009. december 04. 09:23
  „hokiel! Ha megnézed, a hozzászólásom 4 embernek szólt (1-4-ig), nem a fél városnak. Egyébként akinek nem inge ...”
 • 7. hokiel 2009. december 04. 08:06
  „6. lenk
  Tudod, én eltakarítottam a levelet a holding nélkül is, de a zsákok azt mutatják, hogy most sikerült neked a fél várost megsértened. miért gondolod, hogy a Google-ban kellene keresnem azt, ill. annak az ellenkezőjét amit eddig tudtam, mármint hogy elviszik”
 • 6. lenk 2009. december 03. 23:30
  „1-4-ig
  Nem olyan nehéz. Régóta hirdetik, cikk jelent meg a Zöldállomásról a Kisalföldben, ahol a zsákokat lehet kapni. De mindegyikőtöknek van internethozzáférése, arra van a Google, hogy tájékozódjatok, ha valamit tudni akartok. Persze fikázásra is jó, csak nem azt kellene, ami véletlenül egész korrektül működik. Tán jó lenne, ha ingyenesen össze is takarítanák a kertetek, de ezt majd akkor, ha ti is ingyen dolgoztok.”
 • 5. kisani72 2009. december 03. 21:30
  „Ahogy a cikkben is szerepel, Kosztka László az STKH Kft. igazgatója, és ők szokták meghirdetni a zöld hulladék gyűjtést. És ha jól tudom, a szelektív hulladékgyűjtés is hozzájuk tartozik...
  A gyűjtés rendjét jelezték előre (én is az újságból tudom) - bár az igaz, hogy nem volt eléggé kiemelve, megerősítve. Egyébként ha kertes házam lenne, én biztosan rászánnám azt a 150 FT-ot, hogy legálisan vitessem el az összegyűjtött levelet, zöld hulladékot. A legegyszerűbb kitenni az utcára a szemetet, és mástól várni a megoldást...”
 • 4. Innen 2009. december 03. 20:44
  „Ezzel a hírrel nem késtek el? Most így december elején, amikor már minden falevél lehullott, közlik, hogy nem viszik el. Király. Ez hungária... Szánalmas.”
 • 3. bogote 2009. december 03. 17:31
  „Ez megint egy övön aluli ütés a holdingtól. Csatlakoztunk az eu-hoz vagy nem? Ausztriában a zöld hulladékot elszállitják automatikusan fekete plasztik zsákban. Ami pl. ott müködik nálunk miért nem?”
 • 2. kertész 2009. december 03. 16:27
  „A Holding még a szétválogatott szemetet sem viszi el a kijelölt napon(történetesena pet palackot)Akkor hogyan vinné el a zsákokba gyűtött faleveleket.Akkor minek válogatjuk szét a szemetet ha úgysem viszik el Marad a rendes kuka.Ez megint a Kosztka heti ügyeletes megszólalása.Inkább a saját háza tájékán nézne széjjel.”
 • 1. hokiel 2009. december 03. 15:24
  „Ha még csak a kapu elé tették volna ki, de a egyetemi Kisz háznál hetek óta zsákok állnak. Nem lehetett volna ezt előbb tudatni a lakosokkal, nem így a levélszezon végén? Szerintem azt sem tudják, (én sem tudtam) hogy a zöldhulladékot átveszik a Harkai úton INGYEN, amikor minden másért fizetni kell. Én a levelet, csak a levelet évek óta az erdőbe hordom, ott nem tűnik fel, elrohad a többivel együtt..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga János és a Kutyakölykök

Bár Sopron kedvenc csapata, a Strokes kiesett az RTL Klub Csillag születik című műsorának… Tovább olvasom