Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Zöld utat kapott a termálfürdő

Minden akadály elhárult és zöld utat kapott a 20 millió eurós termálfürdő és wellnesshotel építése Fertődön.
A látványtervek már elkészültek: kattintson a képre >>
A pénzt leszámítva, gyakorlatilag az összes akadály elhárult a fertődi termálfürdő és wellnesshotel megépítése előtt. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium döntése alapján zöld utat kapott a 20 millió eurós beruházás. Így megkezdődhet a pontos kiviteli és építési terv elkészítése is.

– Tegnap délelőtt telefonos megkeresésemre a minisztérium illetékese megerősítette a döntést – jelentette ki Horváth-Dori Zoltán, a beruházás kezdeményezője és koordinátora. – A támogatás mértékéről az önrészünk ismeretében döntenek majd. Meghatározott százalékban szeretnénk bevonni a tulajdonosi körbe Fertőd városát is. A nemzetközi befektetőcsoport szintén biztosított róla: részt vállal a költségek finanszírozásban. További új fejlemény, hogy a szállodában gyógyászati központot alakítanak ki. Így a reumás és mozgásszervi panaszos, orvosi beutalóval rendelkező betegeket is fogadhatják.

Mint arról a Kisalföldben többször beszámoltunk (legutóbb 2005 decemberében), akkor Horváth-Dori Zoltán lapunknak elmondta, a kivitelezés mintegy ötmilliárd forintos költségét több forrásból teremtik elő.

– A költségeket állami és uniós forrásokból, kedvező kamatozású fejlesztési hitelből, valamint a külön az erre a célra létrehozott befektető társaság közreműködésével teremtik elő – mondta el korábban Horváth-Dori Zoltán. Az ötmedencés élményfürdőt, valamint egy 204 szobás, konferencia-központot magában foglaló szálloda építési munkálatai 2007-ben kezdődhetnek el.

Fülöp Géza, Fertőd polgármestere a Kisalföldnek elmondta: a helyi rendezési tervben szerepel egy ekkora méretű szálloda- és fürdőkomplexum megépítésének a lehetősége, ugyanakkor építési engedélykérelemmel a beruházók még nem fordultak a polgármesteri hivatalhoz. – Az önkormányzat viszont nem zárkózik el az engedélyeztetés elől. Amennyiben megépül a létesítmény, jelentősen átalakítja a város idegenforgalmát, vendéglátását. Fertődre és a város környékére többnyire ugyanis az átutazó turizmus a jellemző, a szálloda és a wellnessközpont hatására viszont már megéri több napot is eltölteni nálunk. Emellett új munkahelyek és létrejönnének a beruházás révén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproné lehet a szanatórium

Újabb – váratlan – fordulatot vett a soproni Állami Szanatórium ügye. Információink szerint az elmúlt napokban személyesen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök utasította Rácz Jenő egészségügyi minisztert arra, hogy elkészítse azt a kormányhatározatot, amely a soproni Állami Szanatórium önkormányzati tulajdonba kerülését tartalmazza. Tovább olvasom