Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Zöld út a zsirai golfpályának

Fontos állomásához érkezett a Zsirára tervezett golfpálya megépítése. A szükséges engedélyek beszerzése után.
Fontos állomásához érkezett a Zsirára tervezett golfpálya megépítése. A szükséges engedélyek beszerzése után, várhatóan a jövő év elején megkezdődhet a zsirai golfpálya és a hozzá kapcsolódó létesítmények megépítése. Az elképzelések szerint a hatvanhektáros területen tizennyolc lyukú pálya készülne el a község határában. Egy ausztriai vállalkozói csoport már konkrét befektetői szándéknyilatkozattal kereste meg az önkormányzatot, amelyet el is fogadtak a képviselők.

A napokban megtörtént a végső egyeztetés a település rendezési tervének módosításáról. Mindezt már „csak" el kell fogadnia a helyi képviselő-testületnek. Minderre pénteken kerül sor – erősítette meg információnkat Dorogi Árpád, Zsira polgármestere. A faluvezető hozzátette, az előzetes tervek szerint a golfpálya, valamint a hozzá kapcsolódó kiszolgálóhelyiségek és a szálláshelyek a település, illetve Locsmánd (Lutzmannsburg) közti területen épülnének meg. Az egymilliárd forintos beruházást az osztrák befektetői csoport valósítja meg, akik a létesítmények megépítéséhez szükséges területet – tíz hektárt – már megvásárolták.

A majdani golfpálya elkészülte elővetítheti, hogy megnőnek az ingatlanok, házak és telkek árai. – Az önkormányzat felkészült arra, hogy azok, akik a községben szeretnének letelepedni, kedvező áron jussanak családi házas telekhez – jelentette ki Dorogi Árpád. – Ezt szolgálja a jelenlegi közművesítés, illetve parcellázás. A negyvenkilenc telek értékesítését megkezdtük, de fontos megjegyezni, ez a terület családi házas jellegű, és nem üdülőövezet. A spekulációnak viszont szeretnénk az elejét venni, a beépítésre hároméves kötelezettsége lesz a tulajdonosnak. Tervek szerint ugyanakkor egy olyan övezet is létrejön a településen, amit üdülőházaknak szánunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan hat az erős euró?

Az exportra termelő soproni vállalkozások örülnek a forint gyengülésének, jót tesz a verseny… Tovább olvasom