Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Zöld út a mentőállomásnak

Zöld utat kapott a soproni közgyűlésen az új mentőállomás, mely a kórház területén épülhet meg. Mindez egy lépéssel közelebb viszi a várost a központi ügyelet megvalósításához is.

Sopron ingyenes használatba adja az Erzsébet-kórház területén létesítendő mentőállomás területét a magyar államnak mindaddig, míg ott mentőállomás működik – döntötték el ellenszavazat nélkül a képviselők a tegnapi testületi ülésen. Cserébe az állam az Árpád utcai ingatlan tulajdonjogát átruházza a városra, az pedig ennek értékének megfelelő összegig vesz részt az új épület létrehozásának finanszírozásában.

A becslések szerint mintegy kétszázmillió forintos beruházás ezt követően állami finanszírozásban folytatódik. Az Egészségügyi Minisztérium támogatja a soproni elképzelést. A képviselők a tegnapi ülésen azt is elhatározták, hogy egymillió forintos előirányzatot különítenek el a tervpályázat költségeire. A cél érdekében telekalakítást is eszközölt a közgyűlés, egyúttal a Szociális Foglalkoztatónak is kizárólagos használatba adott a fejlesztéséhez szükséges mértékű területet.
Napirendre került a távhőellátás korszerűsítésének kérdése is. Három pályázó várta a közgyűlés döntését, ám hiába, a testület elfogadta Ágota Gábor alpolgármester javaslatát, s azzal függesztette fel a tárgyalást, hogy döntés előtt kérjék ki a műszaki egyetem szakértőjének a véleményét.
Minisztériumi ellenőrzés során vált világossá, hogy a soproni Családsegítő Intézet Gyermekjóléti Szolgálata az átlagot meghaladó színvonalon végzi munkáját. A minisztérium arra tett javaslatot, hogy az intézmény a megye valamennyi szolgálatára kiterjedően lásson el módszertani feladatokat. A testület gratulált, és belegyezett a módszertani szolgálat létrehozásába.
Hamarosan újra lesz ABC a Felsőlövér úton, bár élénk értelmezési vita alakult ki a napirend kapcsán. A korábban értékesített bolt átépítésével ugyanis a tulajdonos nemcsak élelmiszerboltot, hanem öt kisebb üzlethelyiséget is szeretne kialakítani, s emellett hat lakást is. A Lövérek szabályozási terve azonban csak két lakást engedélyez ezen a területen. A képviselők és a jegyző pro és kontra sorolták érveiket a beruházó tervei mellett és ellen. Utóbbiak elsősorban jogi természetűek voltak, ennek ellenére a testület támogatta a beruházó elképzeléseit.
Sopronnak tegnaptól hivatalosan is van saját himnusza, miután az erről szóló korábbi döntés a szervezeti és működési szabályzatba is bekerült. Sopronért-díjat adományozott a közgyűlés Németh Rolandnak, a Soproni Atlétikai Club sikeres sportolójának, klubját pedig kétszázezer forintos támogatásban részesítette. Jutalmat szavaztak meg dr. Gimesi Szabolcs polgármesternek nyolc évi és dr. Payer Erzsébet alpolgármesternek négy esztendős munkájáért, bár előbbi a szavazás előtt javasolta, bízzák inkább a megítélést a következő testületre. A közgyűlés ennek ellenére a polgármestert hat havi illetményének, az alpolgármestert pedig hat havi tiszteletdíjának megfelelő jutalomban részesítette.

Korábban:

Harcban a mentőállomásért (2002-08-14) >>
Lehet új soproni mentőállomás (2002-03-24) >>
Lobbi az új mentőállomásért (2002-03-08) >>
Tizenöt perc alatt elérhető a beteg (2002-08-22) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lelkész vagy pszichológus?

Drámai élethelyzetekkel, stresszel, feszültséggel teli időszakokkal kell számolniuk munkájuk során a… Tovább olvasom