Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Zöld jelzés a lámpás csomópontnak

Sopron - A közgyűlés úgy határozott, megemeli az önrész összegét, így megvalósulhat az átalakítás az Ady Endre út és Mártírok útja kereszteződésnél.

Megnőtt az Ady Endre út és Mártírok útja kereszteződéséhez tervezett jelzőlámpás csomópont költsége. A közgyűlés igent mondott az önrész összegének növelésére, így a beruházás megvalósulhat.

A soproni önkormányzat jelzőlámpás közlekedési csomóponttá alakítja át az Ady Endre út és Mártírok útja kereszteződését a Gyermek- és Ifjúsági Központ mellett. A városháza korábban sikeresen pályázott az átalakításra, és 14,56 millió forint támogatást nyert el. Az önkormányzat vállalta az összköltség – 18,2 millió forint – húsz százalékának, 3,64 millió forintnak a kifizetését.

A jelzőlámpás közlekedési csomópont kialakítása 19,9 millió forintba kerül. Fotó: Magasi
A jelzőlámpás közlekedési csomópont kialakítása 19,9 millió forintba kerül. Fotó: Magasi

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. lefolytatta a közbeszerzési eljárást, melynek eredménye szerint a legkedvezőbb ajánlat 19,9 millió forint. Az áremelkedés oka, hogy az áfa időközben húsz százalékról huszonöt százalékra emelkedett. A drágulás azt jelenti, hogy a hozzájárulás összegét is meg kellett növelni.

A közgyűlés ennek értelmében úgy határozott, megemeli az önrész összegét, így a csomópont átalakítása megvalósulhat. Bár a drágulás 1,7 millió forint pluszterhet jelent, az egyéb járulékos feladatok miatt 1,8 millió forinttal növelték a hozzájárulást. A városháza szóvivője a pályázat elnyerésekor úgy fogalmazott, a környék balesetveszélyessége miatt esett a választás erre a kereszteződésre, ahol sok kisiskolás és egyetemista fordul meg.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Tonxy 2010. március 04. 21:41
  „zooberon: eddig itt csak olyan cikkeket láttam/olvastam ahol az újságiró közölt valamit és kész. Többen feltették a kérdést hogy miért nem lesz körforgalom, erre sosem kapunk hivatalos választ mert a cikkiró eleget tett a feladatának közölt valamit és ennyi. Pedig kiegészithetné hogy megkereste az illetékest és azért nem lesz körforgalom mert...... Amúgy sejtem miért nem lesz (még) körforgalom. Majdnem 20 milla a lámpás kereszteződés ebből sokmilla eltünik bizonyos zsebekben, majd miután sok lesz a bejelentés hogy nem jó ez igy egy tanulmány kereteiben szintén több millióért rájönnek hogy körforgalom kell, amit majd 140-150 millióért (amiből röhögve 80millióból meg lehetne épiteni), megcsinálják és mindenki boldog. (plázánál a körforgalom is készülőben legutoljára 140milliónál tartottak)

  Most jutott eszembe. A kamionok amik arra járnak napontaz a sok, a mai napig csak úgy tudnak ott jobbra kanyarodni hogy a belső sávból és csak akkor ha az aluljáró irányába kanyarodó sávban nem áll senki. Na ha ott lámpa lesz akkor lesz aztán igazán dugó. De természetesen az iróasztal mögül ezt is meg lehet oldani.”
 • 27. zooberon 2010. március 04. 07:19
  „Már bocsánat, de ebből is látszik, hogy ki a jó újságíró és ki nem. Jelen helyzetben ez utóbbit láthatjuk, ugyanis az előbbi biztosan nem engedte volna ki a kezéből a cikket a nélkül, hogy a körforgalom kontra lámpás kérdésre nem kérdezett volna rá valami illetékesnél. Pedig tudható volt, hogy ezzel a kereszteződéssel kapcsolatban ez a leginkább vitatott kérdés. Igaz, akkor nem lenne a sok "okos"-nak mit írnia hozzászólásként...”
 • 26. 1soproni 2010. március 03. 13:43
  „19. Tonxy!

  Gondolod arra jobb a helyzet?
  Szerencsére én a másik irányba járok dolgozni, így elmegyek a reggeli dugó mellett.
  Mindig látom, hogy áll a sor a városba befelé legalább az aluljáró közepéig, a Kossuth Lajos utca végig az Erzsébet kertig, az Újteleki utca és II. Rákóczi Ferenc utca is dugul a dupla körforgalom miatt.
  De hogy a cikkben említett helyre még lámpát is tenni... az tényleg nem sokat fog javítani a helyzeten. A reggeli és délutáni csúcsoknak talán még ártani is fog.”
 • 25. naplopo 2010. március 03. 12:08
  „miért kell rendőrlámpa, nem lehetne inkább KŐRFORGALMAT építeni?”
 • 24. Gabika22 2010. március 03. 11:02
  „ideje már.. és még majd utána amit majd fizetni fognak...”
 • 23. axika 2010. március 03. 10:39
  „Most komolyan.
  Árulja el valaki mi kerül 19,9 millióba itt?”
 • 22. kadinka 2010. március 03. 09:18
  „BLA! Nagyon haraguthatsz a világra!Azért nem kéne ilyen erősen fogalmazni!”
 • 21. pc 2010. március 03. 08:10
  „adlerzsigabá! Megelőztél. Jogsim nincs, de ezt azért tudom! :)”
 • 20. adlerzsigabá 2010. március 02. 22:08
  „BLA

  Helyesbítenék: a körforgalomba való belépéskor NEM KELL irányjelzőt használni, kilépéskor ellenben KÖTELEZŐ a jobbra történő irányjelzés.”
 • 19. Tonxy 2010. március 02. 21:55
  „Már megéri most legalább már lesz okom hogy ne a Csengery felé menjek reggel hanem Lövér krt-nak. Eddig csak az aluljáró alján állt a sor vége most már legalább az Ady Endre u. is állni fog, nembaj majd elmennek a népe a Kossuth L. u-nak, vagy másfele. Csak gratulálni tudok annak aki ezt kitalálta. Biztos hogy nem errefelé lakik.”
 • 18. BLA 2010. március 02. 20:28
  „Tisztelt bal (oldali) ....!! Mar megint lehet szidni a varos vezetoit, akik egy nap alatt tobb jot tesznek, mint ti 60 ev alatt!!! A korforgalomban nem tudtok kozlekedni!!! Miert nem hasznaljatok a jelzest ki es bejaratkor? Miert kell gyalogosan futva menekulni eloletek? Ja mert nem lattok, mert elfelejtettetek a szabalyokat, vagy csak ...... vagytok a gyalogossal szemben. Ki az a hulye, aki a gyereket ilyen allapotokban a muvelodes haz kozelebe engedne? Miert nem tudtok orulni valaminek?!! Miert kell kritizalni mindent?!! Egy korforgalom mennyibe kerul? Megegyszeres, elarulom! Es majd a Kertesz hozzaszolo fogja gondozni tarsadalmi munkaban? Mert mar penz az nincs, az a komcsi- kampos zsebekben van! Gondolkodjatok, vagy menjetek a fenebe mar!!! <moderálva...>”
 • 17. Kukac40 2010. március 02. 19:45
  „Itt biztosan nem fér el a körforgalom. :) Ha elkészült a lámpás kereszteződés, akkor majd elfér. :) Mellesleg nem ártana sok embernek megtanulni a körforgalom használatát!!! A város közlekedési mérnökei gondolkodhatnának is egy kicsit. Bár ez biztosan megerőltető számukra, hiszen olyan sok hibát követtek el az elmúlt években. Egy nem is olyan rég még tisztalevegőjéről is híres városban, szomgriadó közeli állapotok uralkodnak, lassan rendszeresen.”
 • 16. józanparaszt 2010. március 02. 19:31
  „sajnos az előttem szólóknal nagy valószínüséggel igazuk van! Undorító ami itt folyik!”
 • 15. adlerzsigabá 2010. március 02. 19:30
  „A körforgalom a világ legnagyobb közlekedésszervezési találmánya: gyors, biztonságos, maga kezeli a forgalom ritmusát, stb. A jelzőlámpa buta, rugalmatlan szerkezet. No meg mi van akkor, amikor elromlik? Káosz.”
 • 14. ooooo 2010. március 02. 19:11
  „jaja!

  először a "lámpás" havernak kell kaszálni, aztán a "körforgalmasnak", de mindkettő vissza juttat NEKIK!
  és ez így szép! gyarapodjon csak a családi kassza, hisz´ ez a város érdeke!”
 • 13. kadinka 2010. március 02. 18:46
  „Na az biztos!!!Lásd a Szt.Mihály temetőnél!”
 • 12. attec 2010. március 02. 18:35
  „Be kell tartani a sorrendet,először lámpás kereszteződéssé alakítják,majd körforgalommá.Ki kell várni egy-két év.”
 • 11. blanyiza 2010. március 02. 17:15
  „ezt is jól meg fogják oldani...nesze nekünk..”
 • 10. kadinka 2010. március 02. 16:38
  „A lámpával az lesz a gond,hogy amíg az Ady E.úton elmegy vagy ezer autó ))"ugye a dugó elkerülése érdekében", addig a Deákkúti út és a Mártirok útja felől csak "kettő".Emlékezzünk csak a Csengery és a Kőszegi úti lámpás kereszteződésre! Na az volt a "csúcs"!!!”
 • 9. ursula 2010. március 02. 16:11
  „végreeeeeeeeeeeeeeeeee”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopront Bécsben népszerűsítették

Sopron Ausztria fővárosában mutatkozott be az ott élő magyaroknak. Az Európa Klub rendezvényén több… Tovább olvasom