Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Zenei tábor koncerttel

Sopron - Nemzetközi zenei táborra készülnek Sopronban. Minden forint jól jön a szervezőknek, hogy a résztvevők felejthetetlen élményekkel távozzanak. A táborozókra kemény munka vár, az egyhetes kurzus két koncerttel zárul.
Olasz, spanyol, magyar és vajdasági fiatalok muzsikájától lesz hangos augusztusban a Doborjáni-iskola, ahol a soproni zeneiskola szervezésében egy nemzetközi zenei tábort rendeznek. A program elmaradhatatlan része a közös koncert, hiszen a rendezvény nemcsak nyaralásról, hanem tapasztalatcseréről is szól. – Idén mi vagyunk a vendéglátók, nálunk négy ország fiataljai alkotnak majd közös zenekart és kórust – tájékoztatta a Kisalföldet Kovács Krisztina, a soproni zeneiskola tanára. – Büszkék vagyunk arra, hogy Sopron ad otthont az eseménynek, amit a város önkormányzata legnagyobb örömünkre támogatásra méltónak talált. Szükségünk is van erre, hiszen a szállás és étkezés költségei mindig a meghívót terhelik.

Az ingyenes zárókoncertek egyikét augusztus 17-én tartják a Szent Mihály-templomban, ekkor egyházi műsort kínálnak a közönségnek. Augusztus 15-én az egyetem közgazdaság-tudományi karának aulájában világi műveket adnak elő. A hangversenyeken közreműködik a Kórus Spontánusz és Kocsis-Holper Zoltán, valamint a soproni zeneiskola diákjai és tanárai.

– Először 2003-ban kaptunk meghívást a zenei táborba, akkor Montespertoliba utaztunk, ahol olasz, spanyol, német, francia diákokkal alkottak növendékeink szimfonikus zenekart – folytatta a zenetanár. – Azóta már hagyománnyá vált a nemzetek közötti zenei találkozó, aminek hozadéka a közös éneklés, a nyelvgyakorlás, egymás zeneoktatási módszereinek megismerése, s nem utolsósorban a zárókoncertekre kilátogató közönség szórakoztatása.


Várják a támogatókat

Ha kérdésük van vagy támogatást nyújtanának a zenei tábor lebonyolításához, keressék a szervezőt, Kovács Krisztinát a 30/407-7493-as telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VOLT-színház: fesztivál a fesztiválban

Sopron - A reneszánsz év alkalmából idén egyedülálló színházi fesztivál társul a VOLT… Tovább olvasom