Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Zenehallgatásért belépő

Sopron - Nem mindennapi akciót hirdetnek a Liszt Fesztivál szervezői, akik július 16-ig jelentkeznek a programra, majd együtt hallgatják s a járókelőknek is hallhatóvá teszik a neves zeneszerző muzsikáját, koncertbelépőkkel gazdagodhatnak.
Vajon mi juthat eszükbe a látogatóknak, ha Sopronba készülődnek? A kékfrankos zamata, a kulturális programok sokasága, a szabadtéri rendezvények forgataga, a belváros történelmi csendje, a zegzugos utcák s nem utolsósorban Liszt Ferenc. A kiváló zeneszerző a leghűségesebb magyar városban adta élete első koncertjét még gyermekként. Emléke előtt folyamatosan tiszteleg a város, a zenekedvelő közönség, s tisztelegnek a Liszt Fesztivál szervezői is.

Ebben az esztendőben különleges attrakcióra hívják a műértő közönséget s a soproni lakosokat az ötletgazdák. A Liszt Fesztivál nyitókoncertjét július 18-án 19 órától egyenes adásban közvetíti a Corvinus Rádió. A szervezőbizottság azt kéri, aki csak teheti, rakja ki a lakása, belvárosi háza ablakába rádiókészülékét, hogy az utcán is hallható legyen, a járókelők is élvezhessék Liszt muzsikáját. A jelentkezők részvételi szándékukat Taschner Tamásnál, a rendezvény menedzserénél jelezhetik a 30/929-1204-es telefonszámon vagy a taschner@sopron.hu e-mail címen. Akik július 16-ig csatlakoznak a Szóljon minden ablakból Liszt Ferenc nevet viselő akcióhoz, rádiókészüléket, koncert- és színházbelépőket nyerhetnek.

Olvasóink írták

 • 3. Bigó 2008. július 16. 21:26
  „A 26-i napon parallel két orgonakoncert lesz : Kuzsner P. az előzőben említett belépődíjakért és az evangélikus templomban egy bajor kórus + orgonaművész, ingyen!
  Melyiket választanátok?”
 • 2. SAmu 2008. július 16. 20:46
  „Elírási hiba: a 400 ft helyett valőjában 4000 ft a jegy ára!”
 • 1. SAmu 2008. július 16. 20:42
  „Ha egy nívós , hat előadásos hangversenybérlet hatezer ft körül van (nagyzenekari , pl. Fesztiválzenekar közreműködésével), nem sok a szóló koncertek 2500-400 ft-os belépődíja??? Hol vannak idén a korábbi Liszt Fesztiválokon megszokott külföldi fellépők???
  Ezzel együtt örülnék, ha telt házak lennének...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mi tengereink: Fertó tó és Balaton

Útra keltünk, s mind a Fertő tó, mind a Balaton partján a strandokat teszteltük. Szubjektív… Tovább olvasom