Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Zavarja a vadászat a túrázókat

˝Gratula a soproni hatóságoknak, amiért a gyönyörű őszi erdő csak 16 óráig látogatható biztonsággal˝ - írja olvasónk.


Olvasói SMS

Gratula a soproni hatóságoknak, amiért a gyönyörű őszi erdő csak 16 óráig látogatható biztonsággal. Utána csak páncélosan ajánlott, mert a vadász urak pufogtatnak. A figyelmeztetés lehetne többnyelvű is! MO
– A kirándulók főként nappal keresik fel a parkerdőket, míg a vadászok az esti, az éjszakai és a hajnali órákban tevékenykednek. A vadászati szezon szeptemberben kezdődik és január végéig tart. Hangsúlyozzuk továbbá, hogy a Soproni-hegyvidéken és a parkerdőkben a túrázók biztonságát tartjuk a legfontosabbnak, a vadászatot is ennek rendeljük alá – közölte érdeklődésünkre dr. Jámbor László, a Taeg Zrt. elnök-vezérigazgatója.

– A vadászat veszélyeire figyelmeztető táblákat helyezünk ki a parkerdő és a Soproni-hegyvidék kirándulóútjainak bejáratainál, így például a Récényi útnál, az Ojtozi sor és az erdei tornapálya elején. A szeptember 1-jétől november 30-ig meghirdetett korlátozás 16 órától reggel 9 óráig tart. A terelővadászatok esetében a túrakorlátozásokat egy adott területrészre, adott napra és annak egy konkrét időszakára – jellemzően reggel 7-től 13–15 óráig – írjuk ki. Eddig csak magyar nyelvű feliratokat helyeztünk ki, a jövőben ezt kiegészíthetjük német nyelvűvel is. A csoportos vadászatoknál őrt állítunk az érintett utak kezdetéhez, hogy a kirándulók véletlenül se kerülhessenek veszélybe. Ezen túlmenően a parkerdő leglátogatottabb részén a minimálisra szorítottuk az egyéni vadászatot. Mindezek eredményeképpen illetékességi területünkön eddig nem is történt vadászbaleset. Másrészt a vadászatoknak szigorú rendjük van, bejelentési kötelezettséggel a hivatalokhoz, a rendőrséghez.

– Brennbergből vagy Ágfalváról gyakran kapunk olyan felkérést, hogy a túlszaporodott vaddisznókat terelőhajtásokkal ritkítsuk – folytatta dr. Jámbor László. – Mielőtt az ilyen vadászathoz hozzáfognánk, széles körű tájékoztatással szolgálunk – a napilapban éppúgy, mint az iskolákban és óvodákban – a várható vadászat helyéről és idejéről, hogy elkerüljük a baleseteket.

Olvasóink írták

 • 9. MSR 2010. október 16. 08:27
  „Számos hivatalos megkeresés érkezett a Vadászati Hatósághoz a kertekbe bejáró vaddisznók miatt. Sokan követelték a vadászok jelenlétét az elszaporodott állomány miatt. Ez tette indokolttá a vadlétszám apasztását, ami szakmailag teljes mértékben helyénvaló tevékenység. A figyelmeztető táblák és hasonló intézkedések a biztonság érdekében történtek.
  A vadgazdálkodás nem "jó móka"! Továbbá kérem a Tisztelt Túrázókat, hogy ne hagyjanak maguk után műanyag, le nem bomló hulladékot. Sajnos jelentős mennyiségű szemetet kell eltakarítunk.”
 • 8. moose 2010. október 15. 09:49
  „Kegyetlen volt hallgatni úgy a szarvasbőgést( ami a világ egyik leg csodálatosabb hangja), hogy közben a háttérben durrogtattak. Tudom ilyenkor jön majd megint a támadószöveg , hogy szabályozni kell a vadállományt. Nemérdekel én akkor is gyűlölöm és kész. Szívem szerint én a vadászokra vadásznék . Az is jó móka.”
 • 7. xxyy 2010. október 15. 08:35
  „Egyetértek. Zavaró, hogy nem lehet nyugodtan bolyongani az erdőben..... 16 óra után?!Erre csak annyit mondanék, már előtte is lövöldöznek....”
 • 6. gall 2010. október 15. 06:35
  „részeg állatok a vadászok,remélem rítkítják egymást.”
 • 5. dzsi 2010. október 14. 22:13
  „Remélem lelövik egymást a vadásznak nevezett hobbi gyilkosok....
  A vadőrnek meg a két kezét a nyakára csomóznám ha nem tudna kulturáltan viselkedni...Ja és ne bebaszva vadásszatok köcsögök!!!”
 • 4. c77 2010. október 14. 17:33
  „Jó "lövést" . Hajrá HUBERTUS!! (a végén nincs Z!)”
 • 3. Csetneky 2010. október 14. 15:24
  „Lehetne indítani 16 óra után kalandtúrákat! Mostanában úgyis a túlélő show a menő! (Legalábbis egyesek szerint). :)”
 • 2. miracle 2010. október 14. 15:09
  „Állítólag a vaddisznókat is zavarja.”
 • 1. Csodabimbó 2010. október 14. 13:39
  „Ne röhögtesse ki magát Józan Úr! Tesznek a vadászok a túristákra, a pénz dominál. A területért felelős vadőr, pedig minősíthetetlen hangnemben beszél a kirándulókkal, ez az igazság, de egyszer majd az őzike is kap egy puskát, hogy a másik oldal is tudjon egy kicsit szórakozni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővítik a nemzeti park boltjában a kínálatot

Az országban elsőként Sopronban nyílt meg a Nemzeti Parkok Boltja idén júniusban. Az üzletbe betérők… Tovább olvasom