Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Zavarja a betegellátást dr. Bedi Csilla a soproni önkormányzat szerint

˝Az önkormányzat nem tudja elképzelni dr. Bedi Csillával az együttműködést, a betegek érdekében történő zavartalan feladatellátást.˝ A doktornő reagált.Visszavonták az orvos engedélyét Sopronban címmel korábban írtunk arról, hogy Dr. Bedi Csilla gyermekgyógyász vállalkozásának működési engedélyét visszavonta az ÁNTSZ, mert nem fogadta el a soproni önkormányzat által kiküldött szerződés feltételeit.

A soproni önkormányzat sajtófőnöke, Kuslics Balázs hétfőn közleményt küldött szerkesztőségünknek:

˝Az önkormányzat a város valamennyi háziorvosának, köztük dr. Bedi Csillának is feladat-ellátási szerződést ajánlott.

A szerződést a háziorvosok mind aláírták, egyedül dr. Bedi Csilla nem volt hajlandó erre, annak ellenére sem, hogy az önkormányzat az eltelt másfél évben többször kérte ezt tőle.

Szerződés hiányában a hatóság dr. Bedi Csilla cégének működési engedélyét visszavonta, a betegellátást az ÁNTSZ helyettes kijelölésével biztosította.

Sajnálattal értesültünk arról, hogy dr. Bedi Csilla a hatósági kötelezés és intézkedés ellenére jelenleg is zavarja a betegellátást azzal, hogy nem adta át a betegdokumentumokat a kijelölt helyettesítő orvos felé. Ezen felül széles körben valótlanságokat állít annak ellenére, hogy az önkormányzat elmúlt másfél évben rendkívül türelmes, jóhiszemű és jogszabálykövető magatartást tanúsított, amit a Magyar Orvosi Kamara elnöke is elismert.

Az eltelt időszak történései megrendítették az önkormányzat bizalmát dr. Bedi Csilla hozzáállásának komolyságában, ezért az önkormányzat nem tudja elképzelni vele az együttműködést, a betegek érdekében történő zavartalan feladatellátást˝ - olvasható a közleményben.

Információink szerint a szülők egy csoportja nem ért egyet az önkormányzattal, továbbra is dr. Bedi Csillát támogatják és ezért augusztus 7-én demonstrációt terveznek a városháza elé.

Az önkormányzat közleményére, dr. Bedi Csilla így regált:

Nem vitásan az önkormányzat feladat-ellátási szerződés megkötését kezdeményezte, azonban annak tartalmában a felek között nem jött létre megállapodás.

Az önkormányzat által felajánlott feladat-ellátási szerződés nélkülözött olyan – a jogszabályban kötelezően előírt – tartalmi kelléket, amely a tulajdonomat képező praxisjognak az önkormányzat intézkedéseitől való védelmét biztosítja. Ennek hiányában valóban nem írtam alá az önkormányzat által ajánlott szerződést, annak ellenére, hogy a többi háziorvos kollégám azt aláírta. Nincs tudomásom olyan jogszabályról, amely szerint a kollégáim eljárása engem kötelezne, ha ők lemondtak a praxisjoguk védelmét nyújtó szerződési garanciákról, az még engem nem kötelez.

Az önkormányzat közleménye valótlanul állítja, hogy személyemet kötelezték a betegdokumentációk átadására. A kötelezés az egészségügyi szolgáltatást nyújtó – tulajdonomban lévő – PULMO-PED 2006 Gyermekgyógyászati Betéti Társaságot érintette, azonban az irányadó jogszabályok alapján, egyrészt a betegdokumentáció nem adható át, másrészt az egészségügyi adatkezelő személyét a jogszabály konkrétan meghatározza, harmadrészt a betegek, illetve a törvényes képviselőik az „adatok" harmadik személynek történő átadását írásban kifejezetten megtiltották. A közleményben hivatkozott kötelezést elrendelő határozat – fellebbezésem miatt – nem emelkedett jogerőre.

Az önkormányzat bizalmát az az eljárásom rendítette meg, hogy kiálltam a jogaim és érdekeim mellett, és nem voltam hajlandó elfogadni egy olyan szerződést, amely bármikor ellehetetleníti a praxisjogomat, még azon az áron is, hogy a Magyar Orvosi Kamara elnöke elismerően szól az önkormányzat eljárásáról.

Mindezek ellenére 2013. év július 18-án az önkormányzat részére átadtam, az önkormányzat által korábban felajánlott, most már  általam is aláírt feladat-ellátási szerződést, melyre a mai napig nem érkezett válasz, csak feltételezem azért, mert az önkormányzat nem tudja velem elképzelni  az együttműködést. Ez azonban nem baj, mert lehet, hogy a Soproni Járásbíróság előtt indított polgári peres eljárásban a bíróság lehet, hogy másként gondolja, és kötelezi az önkormányzatot arra, hogy képzelje el velem az együttműködést a betegek érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron ellen is készül az olasz bajnokságra a Sampdoria

Kedden Szombathelyen, pénteken Sopronban játszik felkészülési mérkőzést az olasz Sampdoria. A magyar… Tovább olvasom