Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Zaklatásért ítélték el a soproni magántanárt

A bíróságról azonnal a börtönbe kísértek szerdán egy nem jogerősen elítélt magántanárt, aki Sopronban szexuálisan zaklatott egy 11 éves lányt.

A kislánynak az volt két éve a szerencséje, hogy küzdősportot tanult és a földre küldte a kétméteres férfit.

A perbe vont „Misi bácsiról" elhíresült felhívást – ezzel a szöveggel: „Józsi bácsi órái elmaradnak" – nyugodtan kiszögezhetik a soproni magántanár társasházi kapujára is, mivel az ötvennégy éves S. Józsefet a börtönbe kísérték át tegnap a Győri Törvényszékről.

A férfit egy 12 éven aluli kislány sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak miatt vonták vád alá, s mivel a tegnapi ítélethirdetés első perceiben két fegyőr jelent meg a tárgyalóteremben, már látható volt, mi lesz a vége. Nem telt el negyedóra és S. József fogoly volt, kezén vezetőszíjjal. A bíróság indokai között nemcsak az szerepelt, hogy a férfire első fokon kiszabott 5 év nyolc hónap börtön elől külföldre menekülhetne a bécsi szálakkal rendelkező tanár, hanem az is, hogy „Józsi bácsinak" jelenleg is vannak tanítványai. „Tartunk a bűnismétlés veszélyétől" – fogalmazott a bíró, amelyre az egyébként korábban makulátlannak ismert S. József a fejét rázta. A férfinek egyébként családja is van: élettársa, két felnőtt fia és egy hétéves kislánya.

Zaklatásért ítélték el a soproni magántanárt.

Az 1987 óta tanító vegyészmérnök számtalan diákot készített már fel az órára kémiából, matekból, fizikából, a kicsiket pedig olvasásból, írásból. Híre volt, és ez alatt jó hírt értünk.

A tizenegy éves kislány szülei bizalommal vitték hozzá a későbbi sértettet, utána pedig annál is inkább megnyugodtak, mert a gyermek jegyei ugrásszerűen javultak és rajongva beszélt otthon a tanár úrról.

Hat alkalom után azonban az édesanyát a kétórás korrepetálás vége előtt zokogva hívta fel a lány: „ez a bácsi pedofil". Először alig tudta elmesélni, mi történt, de az apával már rohantak is a rendőrkapitányságra. Később nehéz légzés alakult ki a most már 13 éves sértettnél a történtek miatt, s a család úgy döntött, nem beszél minderről a tágabb környezetében.

A Győri Törvényszék megállapítása szerint a férfi négyszeresen zárta be az ajtót a kislány keddi érkezése után, nem sokkal később megkérte – szokatlan módon –, hogy üljön át a közeli fotelba. A kislány megtette, „Józsi bácsi" pedig elétérdelt, a lábát kezdte szétfeszegetni, testszerte csókolgatta, melltájékon fogdosta, s mindezt úgy, hogy a két kezet a fej fölött leszorította. Közben azt mormogta: „milyen illatos a bőröd", „milyen szép vagy", majd elkezdte leráncigálni róla a nadrágot. A lány könyörgött, hogy ezt „nem szeretné", „nem akarja", s végül szerencsére a négy évig tanult aikido úgy jött neki kapóra, mint valami filmben. Teste mozgatásával kiszabadította jobb kezét, belekönyökölt a tanár homlokába, aki odakapott, s máris a szemét érte egy ütés. A földre ült, s a lány a mellkasába rúgott és elmenekült.

S. József most is tagadja az egészet, s közben két kulcskérdésre nem tud válaszolni: miért találna ki róla ilyesmit a lány, akivel semmilyen konfliktusa nem volt, s aki saját szüleit is úgy „győzte meg" a történettel – fogalmazott a bíró –, hogy életerős apja is idegösszeomlást kapott az eset után. A másik: hogyan kerülne egy tanár kimutatott nyála a tanítvány pólójára éppen azon a ponton, ahol vallomása szerint csókolta őt.

„Nekem szemernyi kétségem nincs az ön bűnösségét illetően" – fogalmazott dr. Németh Csaba, akinek tanácsa 5 év 8 hónap börtönre ítélte a férfit. Az ügyész súlyosításért, a védelem felmentésért fellebbezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentős beruházás kezdődik Sopronban: megújul a Várkerület - fotók

Az önkormányzat 725 milliót nyert a Várkerület felújításának I. ütemére. Az Ógabona tér kétirányú lesz. Tovább olvasom