Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Wr. Neustadt: Vonatszerencsétlenség, két halott - Fotók

Egyelőre tisztázatlan ok miatt Wiener Neustadt közelében összeütközött két vasúti szerelvény. A balesetben ketten életüket vesztették.

Súlyos baleset történt az ausztriai Bécsújhelyhez (Wiener Neustadt) közeli Obereggendorf vasútállomásán szerdán néhány perccel éjfél előtt. Egy a Pottendorfi vonalon közlekedő tehervonat összeütközött az állomáshoz közel a sínen várakozó vasútépítő szerelvénnyel. Az éjszakai balesetben két vasúti alkalmazott veszítette életét, két másik pedig megsérült.

Hogy mi vezetett a szerencsétlenséghez, egyelőre nem tisztázott. A vizsgálatok egyelőre annyit derítettek ki, hogy szerdán 23.53 perckor a Taurus mozdony által vontatott teherkocsi rohant bele az álló szerelvénybe. A vasúti kocsi pontos sebessége nem ismert, de az ütközés erejét mutatja, hogy az építő szerelvényen tartózkodó két férfi életét veszítette, őket a tűzoltóknak kellett kiszabadítani az összeroncsolódott járműfülkéből.

Vasúti szerencsétlenség Wiener Neustadtban


A tehervonat vezetője nem sérült meg, ám sokkot kapott, őt kórházba szállították. Két további, szintén az építő kocsin tartózkodó embert ismeretlen mértékű sérülésekkel szintén a wiener neustadti kórházban ápolják.

A teherszerelvény több kocsija megsérült, de ki nem siklottak. Félő volt, hogy a tartálykocsik benzint szállítanak, de az ütközés pillanatában – szerencsére – üresek voltak. A baleset következtében szivárgásnak indult hidraulikaolajat a tűzoltók munkatársai eltávolították. A baleset mentési munkálataiban szerdáról csütörtökre virradó éjszaka 80 tűzoltó vett részt.

Forrás: noen.at 

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. WeiseÖdenburg 2013. április 06. 13:23
  „22. eperke52 2013.04.04. 11:55
  Mesterien csúsztat,majd át csap vádaskodásba. "A kellő tudást,rosszindulattal pótolni" nem vall erős személyiségre.”
 • 22. eperke52 2013. április 04. 11:55
  „21-es:
  Hencegjen csak a "tudásával" nem érdekel a véleménye.
  Neka bude konac, dajte i drugomu ric is priliku da si preda svoje mislenje!”
 • 21. WeiseÖdenburg 2013. április 04. 10:01
  „INTER CUNCTA LEGES ET PERCONTABERE DOCTOS,QUA RATIONE QUES TRADUCERE LENITER AEVUM”
 • 20. eperke52 2013. április 03. 21:42
  „T. WeiseÖdenburg!

  Vártam már mikor fejezi be a válaszadást.
  "Sajnos ez már nemzeti sport,amit kóklerek játszanak a minimális szabályokat sem tartva be.Részemről lezártnak tekintem,csúsztatások és a lényegről történő ügyeskedő elterelés külön műfaj ami tovább konzerválja az országban kialakult helyzetet" írja Ön. Ehhez csak annyit: a szabályokról emberek döntenek és az őket képviselő politikusok. Ön azt szeretné, ha a saját szabályai szerint történnének meg a dolgok, azok szerint gondolkodjanak és tevékenykedjenek az emberek.
  A témában a lényeg pedig az volt, hogy az illetékesek nem tették meg időben a szükséges intézkedéseket csak nagyon megkésve. Ez pedig valóságos kritika és az egész történetnek a lényege.

  Az Ön 11-es sorszám alatt iratakra belső késztetésre és igazságérzetemre tekintettel kellett észrevételeimet megtenni, majd ezután az összes többi (13. 15. 17. 19.) mondanivalójára is. Erről nem én tehettem!”
 • 19. WeiseÖdenburg 2013. április 03. 20:08
  „18. eperke52 2013.04.03. 16:33
  T. WeiseÖdenburg!
  "Nemcsak a hó meg a szél volt a probléma. Nem volt aki időben intézkedére adjon utasítást, az erre jogosultak ünnepelték Március 15-ét"
  Ön megszólított, én botor módon reagáltam rá! Tanulság nem kellet volna!Nem tartom magam bölcsnek ehhez a Titulushoz az én olvasatomban sokkal több mindenek kell megfelelni,példának okáért,intrika mellőzése,másoknak nem ártani,sem szóval sem tettel.A bölcs emberre nem jellemző a cinizmus. Senki nem kérte a véleménye átértékelésére!
  Szerényen gondolom valahol véletlenül talált a mondani valóm."Lehet bírálni ,kritizálni ,jelzőket aggatni
  okoskodni,de míg a polgárok hergelésének nem vetnek véget ez az ország egy lépést sem fog előre menni ! ! !
  Sajnos ez már nemzeti sport,amit kóklerek játszanak a minimális szabályokat sem tartva be.Részemről lezártnak tekintem,csúsztatások és a lényegről történő ügyeskedő elterelés külön műfaj ami tovább konzerválja az országban kialakult helyzetet.”
 • 18. eperke52 2013. április 03. 16:33
  „T.WeiseÖdenburg!
  Látom igen bölcsnek gondolja magát. Nem kellene kioktatnia senkit sem, Ön hozta felszínre a "hergelés", "okoskodás",
  "hóvihar politikai haszonlesője" stb. szavakat.
  Javaslom tanulmányozza csak a szakirodalmat, járja körbe több oldalról a dolgokat, csak úgy vállhat realistává. Most még csak hiszi magáról, hogy az, de eljön talán annak is az ideje hogy azzá válik, én gondolom.
  Bírálni pedig szabad azon tetteket, melyekről megvagyunk győződve, hogy hibásak.
  A kialakított véleményemmel pedig nem vagyok egyedül. Meg kellene hallania más reálisan gondolkodókat is, akik a tények alapján mondják el véleményüket, meg kellene erről győződnie persze és egy kicsit hínnie embertársai tapasztalatában. A hibákból pedig lehet tanulni csak képesek kell, hogy legyünk erre. Megjegyzem - legnagyobb sajnálatomra -, erre nem mindenki képes, ezt Ön is beláthatja. Lehetne még tovább érvelni, de minek.
  "Sajnálatos módon az okoskodókról és a sunyi véleményt tálalókról továbbra sem tudok mást mondani. Itt kellene változtatni " Na látja, ebben a bekezdésben magára ismert, csak Ön után!”
 • 17. WeiseÖdenburg 2013. április 03. 15:25
  „16. eperke52 2013.04.03. 14:32
  A polgárok" hergelését" valamely párthoz vagy irányzathoz tartozó személy vagy személyek követik el,több esetben
  sokakat megtévesztő módszerekkel.A pártállását,vallási hovatartozását mindenkinek tiszteletben tartom,még sunyi módon sem próbálom kifigurázni vagy lebecsülni.A realitás viszont az én hitem.Az országot ismét megosztani próbáló
  percemberek "párt hovatartozás nélkül értendő" magas szintű véleménye inspirált,hogy olvassak némi szakirodalmat.
  A körülmények így teljesen más képet adtak az esetről.Alap eset,hogy sehol nem olvastam politikai bírálatot.Minden
  tanulmány az ember és a természet összefüggését vizsgálta.Nem zorbánoztak, gyurcsotányoztak,fasisztáztak,vagy netán kommunistáztak.Ez ország legfőbb betegsége,rengeteg vírus terjesztővel.! Sajnálatos módon az okoskodókról
  és a sunyi véleményt tálalókról továbbra sem tudok mást mondani. Itt kellene változtatni :"kedjük" ezt el Önnel!"”
 • 16. eperke52 2013. április 03. 14:32
  „T.WeiseÖdenburg!

  Cikkében nagyon jó dolgokat írt, küldje el más helyre is, hadd ismerjék meg.
  A polgárok hergelésének véget kell vetni valóban, kedjük ezt el Önnel!
  Egyébként kár, hogy Önt nem vonták be a katasztrófavédelembe, sokat segíthetet volna tapasztalatával, szakértelmével! Ezt vegye dícséretnek, az "okoskodást" pedig inkább hagyjuk el!”
 • 15. WeiseÖdenburg 2013. április 03. 12:30
  „14. eperke52 2013.04.02. 23:01
  Amerikai tapasztalatok alapján,katasztrofális előrejelzés esetén lezárják az autópályákat az adott térségben.
  A tíz éve történt halálos áldozatokat is követelő hasonló helyzet elemzése és ezt követő még két kisebb tragédia
  bekövetkezése után.Nyugat Európában a legtöbb autópálya nemzetközi minősítéssel funkciónál,itt a forgalom lezárása
  nemzetközi egyezmények alapján történik.Elsődleges intézkedés a 7,5 t.-nál nagyobb gépjárművek letiltása az útról,
  ami a pálya kijelzőkön történik.A megszegői legtöbb esetben,nyári gumival közlekedő,volt szoc.tábor állampolgárai,
  főleg kamionosok közül kerül ki. A médiában elhangzott figyelmeztetést,komolyan veszi az ottani lakos.Mégis útra indul
  felszereli magát tartalék üzemagyaggal,meleg holmival ,pokróc,lapát,mentő kötél és természetesen étel és víz sem hiányzik.Az M1-es lezárását a nagy nemzetközi kamion forgalom miatt a Közlekedési Hatóság esetleges kártérítési igény miatt nem merte lezárni.A feltorlódást ebben az esetben is a kamionosok okozták és a nagy terjedelmük miatt a
  hóvihar könnyedén betemette az úton keresztbe fordult nyári gumis szállító eszközöket .Majd így tovább kialakult
  egy több kilométeres csapda helyzet. A főprobléma a tiltás ellenére a leállósávot is elfoglalták,megakadályozva a mentést. A nyilatkozó beosztott rendőr a mentés során tapasztalta az autósokat nem tudták kezelni és nem csak a kamionosok esetében. Ezt próbálja nyugatabbra megtenni.Van egy jó oldala is a helyzetnek az az összefogás amit az emberek tettek egymásért a bajban.Remélem ez tovább erősödik! Ezt a helyzetet a mindenféle politika erő a saját hasznára igyekezett gusztustalanul felhasználni. Na ez a gusztus kérdése! ! ! Lehet bírálni ,kritizálni ,jelzőket aggatni
  okoskodni,de míg a polgárok hergelésének nem vetnek véget ez az ország egy lépést sem fog előre menni ! ! !”
 • 14. eperke52 2013. április 02. 23:01
  „T. 13-as!
  Olvassa el jól a hozzászólásomat és megérti miről írtam. "Nem csak a hó meg a szél volt a probléma." Ez is, de sok mindent meg lehetett volna előzni, ha lett volna igazi felelős vezetője abban az időben az országnak, illetve aki tudott volna, és mert volna intézkedni már március14-én késő délután.
  Nem vagyok "a hóvihar politikai haszonlesője"! Úgy vélem lehet kritikával illetni a jelenlegi vezetőket is, akik ebben a kérdésben nem intézkedtek időben és szakszerűen, csak nagyon későn. Ezek tények, hozhat bármilyen példákat külföldről USA-tól Ausztriáig, írhat az autópálya bedugulásáról, meg az orkánszerű hóviharról. Több órás késéssel kezdtek igazán intézkedni a katasztrófavédelem felső vezetői, ez bizony hiba volt, kár is tagadni, és lehet a jövőben a hibákból levonni a következtetéseket, hogy ne forduljanak elő hasonló esetek. A helyiek összetartásereje azonban a helyén volt, ez volt a szerencse, megszervezték saját magukat, hogy kisebb legyen a baj és elviselhetőbb. Emberségből jelesre vizsgáztak.

  Úgy vélem azonban a fenti cikk a súlyos balesetről szól és nem a magyarországi hó helyzetről, csak azért írtam, hogy a hozzászólásokhoz megírjam a véleményemet.”
 • 13. WeiseÖdenburg 2013. április 02. 20:39
  „12. eperke52 2013.04.01. 16:52
  Ön eperke52 úr ! Politizál,a hóvihar politikai haszonlesője. Számtalan példa van USA-tól,Ausztriáig az ilyen jellegű autópálya bedugulásból a mentés mennyire idő igényes és bonyolult. A leállt forgalmat az orkánszerű hóvihar percek alatt megrakta a gépkocsikat.A mentésben résztvevő rendőr utasításának jó pár kamionos ellenszegült,mert nem értette meg,hogy nem mehet tovább. A rendőr nyilatkozata található a Net-n .Női név mögé bújva szakszerű nyelvezetet használni jó ízlés kérdése.”
 • 12. eperke52 2013. április 01. 16:52
  „T. Reális!
  Részvétem az elhunytak Családjának.
  Én is szívesen hozzászólnék a soproni, sopronkörnyéki hírekhez, de nem lehet, nehogy véleményt mondjunk, ami lehetne persze kritikus is. A Sopron-i Vezetést TILOS bántani!

  T. WeiseÖdenburg!
  Nemcsak a hó meg a szél volt a probléma. Nem volt aki időben intézkedére adjon utasítást, az erre jogosultak ünnepelték Március 15-ét. A lakosság azonban megszervezte magát helyben és ahol tudott segített a helyi katasztrófavédőkkel együtt. Köszönet ezért!”
 • 11. WeiseÖdenburg 2013. március 31. 11:17
  „Sajnálom az elhunytakat. A nálunk kialakult rendkívüli helyzetet a politikai prostituáltak jól meglovagolták.
  Az átlag magyar ha tudna "külföldiül" a nyugatabbra eső híradások olvasásával,ismeretet szerezhetne arról,hogy a természet erőivel való harcot ott is sokszor elveszti az ember.Német országban át éltem "autópályán" .
  Az ottani ellenzék nem hibáztatta a kormányt,hogy a hó és a szél miért okoz problémát.
  Nálunk sajátos helyzet van. Itt értenek a politikához,focihoz,katasztrófa felszámolásához,a törvényalkotáshoz,szájkaratéval.Nagy" Egóval" megáldott nép.Örülni pedig csak a szomszédja bajának tud."Dögöljön meg a szomszéd tehene is".! Idegen érdekeket az " al far" gondos tisztításával szolgálja.A saját nemzettársát pedig egy kanál vízben...tenné életképtelenné.Kizárólag a széthúzás fogalmát ismeri és gyakorolja.”
 • 10. támogató 2013. március 28. 22:41
  „1. nem taurus, hanem 2016 (vagyis er20, az rts mozdonya)
  2. nem benzin, hanem üres benzol
  3. a tehervonat mozdonyvezetője sem csak sokkot kapott, hanem meg is sérült
  4. összesen 4 sérült van a két elhunyton kívül
  +1 100km/h sebességről gyorsfékezett a tehervonat
  ha már fordítotok (ferdítetek), legalább több forrásból, aztán talán összeáll a kép!”
 • 9. RickCartman 2013. március 28. 22:22
  „okoskodók, aztán meg elájultok, ha átmentek bevásárolni, és otthon dicsekedtek a kocsmában a pufidzsekivel, amit "osztrákba" vettetek- itt meg kárörvendeztek?
  a Pulóveres Ember mondjon le, gyalázat, amit hazudozott a múlt heti havazás után, és kitüntette saját csibészeit - ennek sincs köze a bécsújhelyi vonatbalesethez, de legalább ez is "kőkemény" igazság, ezt szeretitek, ugye? :-)”
 • 8. Csetneky 2013. március 28. 22:10
  „6. Lone_wolf

  Dehogynem lehet. :) Szerintem például nem rémhír, hanem kőkemény valóság.

  Egyébként meg sajnálom az ausztriai balesetekben elhunytakat és megsérülőket, de bármennyire is okoskodnak az osztrákok "szolgái", azért ott sem minden fenékig tejfel. Lásd a cikket.”
 • 7. SZILAJ 2013. március 28. 18:55
  „Azorbán a hibás! Meg a Fidesz ! Mongyonle!!!”
 • 6. Lone_wolf.. 2013. március 28. 18:51
  „ezt bezzeg nem lehet kommentelni
  http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/kozgyules_sopronban_remhir_hogy_a_varosba_romakat_koltoztetnek/2326015/
  Ez ám a ki.......tt nagy demokrácia:))))”
 • 5. reális 2013. március 28. 17:30
  „A soproni hírekhez szeretnék hozzászólni!”
 • 4. ember2 2013. március 28. 15:42
  „drKotász igen igazad van ezért is egyszemélyben csak Orbán Viktor a felelős”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Liccs-loccs, avagy Attila régi húsvéti története

Mentünk locsolni és kaptunk kis aprót, piros tojást, csokinyuszit, egyszer még Mikulást is - a… Tovább olvasom