Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Walter viszontpert indít Fodor ellen

Sopron - Walter Dezső volt polgármester korábbi kijelentéseivel összhangban pert indít Fodor Tamás polgármester ellen. Ügyvédje a közeli napokban adja be a bírósági keresetet.

– Az elmúlt év elején Fodor Tamás olyan dolgokkal vádolt meg, rontva emberi, politikai hitelemet, amelyek minden alapot nélkülöznek, ezért kénytelen vagyok válaszlépést tenni – jelentette ki Walter Dezső. – Büntetőfeljelentéseket tett és polgári pereket indított, közgyűlési felhatalmazás nélkül. Ugyanis az iratokon szerepel bírósági érkeztetésük dátuma s ez több nappal korábbi, mint amikor az állítólagos közgyűlési felhatalmazást kapta. Ezt követően hetekig arról szólt a média, hogy Walter Dezső – mint polgármester – miket követett el, milyen előnytelen üzleteket kötött a városra nézve, hűtlenül kezelte a rá bízott vagyont. Úgy érzem, ezt nem tűrhetem.

Walter Dezső
Walter Dezső


Az első pillanatban is azt nyilatkoztam, hogy minden tettemért vállalom a felelősséget és beperelem Fodor Tamást, mert valótlanokat állított rólam.
Ismert, hogy a büntetőfeljelentések egyike sem állta meg a helyét. A polgári perek más kategóriába tartoznak, de meggyőződésem, hogy elvesztik azokat is. Elsőfokú ítélet eddig csak a mélygarázsügyben született – vesztettek –, a másodfokú ítélet május 28-án születik meg. Becsületem, tisztességem és a városért érzett felelősségem miatt perelem be a polgármestert. Az ügyvédem napokon belül elkészíti a szükséges iratokat, s benyújtjuk a bíróságnak.

Ismert – a Kisalföld szinte lépésről lépésre követte az ügyet – Fodor Tamás polgármester 2007. január 25-én sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a büntetőfeljelentésekkel párhuzamosan polgári peres eljárásokat is kezdeményez, a Petőfi téri mélygarázs, a Lövér körúti apartmanház, az István bíró utcai egykori óvoda, valamint a Rét utcai ingatlan eladása és a Pozsonyi úti volt hulladéklerakó egy részének értékesítése miatt (ez utóbbit Walter Dezső cége vásárolta meg). Később indították az eljárást egy Győri úti épület megvásárlása ügyében, ahová a korábbi városvezetés a katasztrófavédelmi központot képzelte el. Azóta több mint egy év telt el, s a büntetőeljárások lezárultak. A Nemzeti Nyomozóiroda valamennyi ügyet elutasította, s ezt tette az ügyészség is, majd a pótmagánvádak sem állták meg a helyüket. A bírósági indoklás szerint azért, mert pótmagánvádló csak magán- vagy jogi személy lehet, önkormányzat nem. A bírósági perek azonban jelenleg is tartanak. Elsőfokú ítélet még csak a mélygarázsügyben született. A felek mindegyike hisz a maga igazában.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. Gipsz a Jakab 2008. április 07. 15:49
  „csike
  Ha kicsit utána érdeklődsz, ez nem újkeletű dolog, csak a projekt jellege változott...az infó nem "fű alatti", egy képviselőtől származik, de azt gondolom megérted, hogy nem nevezem meg az illetőt...? :D ( Lehet, hogy irigységből mondta el, mert nem vették be a buliba... ) :)”
 • 39. csike 2008. április 06. 23:09
  „Ha a városunk érdekeit és fellendülését szolgálja az ügy én
  veled vagyok ( megfizetem a láda sört is)de az ilyen fű alatti
  információk bizony sokszor nem állják meg a helyüket”
 • 38. Jakab a Gipsz 2008. április 06. 23:02
  „csike
  Maradjunk annyiban, hogy akkor kritizálj, ha nem lesz igazam. De akkor én fogok elnézést kérni! Nem magamtól találtam ki, amit írtam, azt azért elhiheted!
  Tudod mit! Ha megvalósul a projekt, meghívlak a legdrágább éttermébe egy sörre! Ha pedig mégsem, Te jössz egy ládával! Na???”
 • 37. csike 2008. április 06. 21:41
  „Jakab a Gipsz-nek te igazán az a figura lehetsz aki hallott egy hírt
  "hogy Moszkvában Mercedeszeket osztogatnak" !? oszt kiderült,
  Hogy nem Moszkvában hanem Leningrádban de nem Mercedeszeket hanem Moszkvicsokat és nem osztogatnak
  hanem FOSZTOGATNAK !!! de ha igazán tudsz valamit akkor azért
  szóljál!!!”
 • 36. Jakab a Gipsz 2008. április 06. 17:40
  „Mindegy, milyen színben indul, mindegyik a saját zsebét tömi! Most megmondom, a határ és Jereván ltp közé tervezett, több milliárdos beruházásból ( Szabadidő centrum, látvány tó, stb ) azért NEM LESZ SEMMI, mert az "ügyeletes elvtársak" azt várják, hogy tegyenek a brifkójukba pár tíz millát! Ekkora projekt esetében a beruházók nem fognak kenőpénzt osztogatni, van még M.o.-n jónéhány település ( a közelben is ), ahol tárt karokkal várják őket! Mi, soproniak pedig ismét elesünk egy olyan, turistákat is vonzó, idegenforgalmunkra ösztönzőleg ható fejlesztéstől, ami hosszú távra biztosíthatná a város dinamikus fejlődésnek indulását!
  PÁR POLITIKUS PÉNZÉHSÉGE MIATT!!! Hol érdekli ezeket a város, vagy annak lakói??? És mégegyszer hangsúlyozom. ez sajnos teljesen független politikai színektől!”
 • 35. Eltékozló 2008. április 05. 14:49
  „KOVÁCSOK ÉS A TÖBBI HOZZÁSZOKNAK!
  Megfeledkezteteka tárgyilagosságról, Ágotákról, egyéb jobboldali vezetőktöl, hogyan adták el és mennyiértl vásárolták meg a város tulajdonába lévő Tómalmi ingatlanokat .Miért pont ők vásárolhatták meg, miért nem Te. Elfelejtetted.
  Hogyan szereztek a Várkerületi üzleteiket, és a virágvölgyi ingatlanjaikat pár forintért.Most talán ne sajnáljuk meg őket?
  Volt kitől tanulni, diktátorutól Viktortól., a Heppy End, az Ezűsthajó Millenáris Kft Tocsik -ügy12 állami gazdaság eladása, pálya beléptető berendezések stb.eltékozlóitól.
  Jól jegyezd meg "a fejétől büdöslik a hal és mégis a farkánál kezdik el puculni!"”
 • 34. MOZGÁSKORLÁTOZOTT 2008. április 05. 13:39
  „NEM ÉRTEM, HOGY A WALTER úr MIÉRT NEM ÜL EL A HÁTSÓ FELÉN NYUGODTAN. ÖRÜLJÖN, HOGY SULYOS BETEGSÉGÉBŐL MEGGYÓGYULT. ÉLVEZZE AZ ÉLETET. MÁS EMBER AKI SÚLYOS BETEG BIZTOSAN CSERÉLNE VELE.”
 • 33. Pártalan 2008. április 05. 10:11
  „Egyszerű a megoldás, rendeletbe kell venni ha valaki politizál és a város vezetője lessz akkor a saját vagyonával fele a hibáiért. Ha kiderül hogy hülyeséget csinált a városnak akkor felszámolni a vagyonát, akár az ö nevén van akár valamelyik családtag nevén van. Így mindjárt becsületesebbek lesznek és ötször megondolják hogy lopjanak vagy flegmáskodjanak.”
 • 32. Feleselek 2008. április 05. 07:41
  „Szerintem a hátunk mögött együtt söröznek és röhögnek rajtunk, kisembereken. Olyan törvény még nem született a világon, hogy a politikusokat felelősségre lehetne vonni tetteikért. De olyan már igen, hogy megszavazhatják maguknak a jutalmat.
  Egyik se jobb a másiknál. Mindegyik csak 4 évig lát. Ezen az időszak alatt kell??? megszednie magát.”
 • 31. mélavidám 2008. április 04. 19:26
  „A dolgát végző városvezető hibázhat, hibázik. A város pénze bánja, azzal el kell számolni. De ha valaki nem végez érdemi munkát és mégsem követhető, hogy mire költi a város pénzét /fideszes ügyvédek díjazása/, az nem OKÉ. Walterék tettek a városért, csak rossz volt a PR városilag és mszp-szinten, ezért buktak. Most nincs munka, mégis róluk szól minden, kiváló az önreklám. Én azért inkább az érdemi munkát látnám, és az eddigi perek költség-kimutatását.”
 • 30. csupor 2008. április 04. 19:15
  „Sok okostojás jobbos!
  Amig az előző városvezetésenek vannak látható eredményei addig ennek a lázasan semmittevő bagázsnak csak a pénzherdálás,az eredménytelenség ,világmegváltó tervek sok millióért amiből semmi sem lesz.Egy szóval most négy évig ez a város megállt a fejlődésben.A látható munkák a Walter által megkezdettek befejezése,és átadáskor Fodor öntelt dumája amiért semmit sem tett.”
 • 29. csike 2008. április 04. 19:03
  „Az ügyvédi díjakról csak annyi, hogy a jelenlegi önkörmányzati vezetés nem hajlandó a képviselő testület tudomására hozni azt,
  hogy milyen ügyvédi költségeket emésztettek fel az eddigi perek !
  Amit a város MDF-es képviselője ( mint közérdekü adatok titkolása) biróságra vitt és az első fokon meg is nyert”
 • 28. aki tudja 2008. április 04. 16:41
  „Aki tudni szeretné, hogy az előző időszakban mennyi volt az ügyvédi munkadíj, az bártan menjen fel a polgármesteri hivatal honlapjára, mert a szerződések megtalálhatók. Egyébként 800.000,-Ft + ÁFA havonta, és ezért az összegért lehetett kapni 900 millió forintot és nem kellett kifizetni 500 milliót és az bírósági perekben megítélt 16 millió forint munkadíj a várost illette. Egyéb kérdés?”
 • 27. Feri 2008. április 04. 16:39
  „Bocs, helyesen:
  csak hiányzik az állami akarat”
 • 26. Feri 2008. április 04. 16:37
  „creat
  Az érdemeket oldaltól függetlenül el kell ismerni. Én személy szerint örülök a körforgalmaknak, a Deák térből szerintem többet ki lehetett volna hozni. A körforgalmak nagy része állami kezelésű úton történt állami szerepvállalással( bár ez a legkisebb gond). A mostaniak is szeretnének körforgalmat, csak hiányzik az állami feladat ( ez sajnos az állami vezetés politikai bosszúja).Viszont a mélygarázs egy gazdasági csőd, a projekt pedig égbekiáltó szabálytalanságokkal tarkított, a tervezett új tűzoltó központ ( Győri út) megvétele mindenféle szakvélemény ellenében történt, a volt tulajdonos egy mszp közeli vállalkozás.
  Igazad van: az arányok fontosak. Sok minden történt, de a becsületüket eljátszották!”
 • 25. creat 2008. április 04. 16:08
  „Feri 2008.04.04 12:55
  a károkozásért mindenki anyagilag felel
  tedd meg a szükséges intézkedéseket - rendőrség, bíróság, ügyészség
  ha én megvédeném a Walter urat, az azért van, mert az ő idejében szerintem a helyzethez képest nem rosszul lezárta a Globex ügyet, történtek előrelépések a város történetében, csatornázás beindult, körforgalmak épültek, Deák tér rekonstrukció, labdarugó stadion, de majd még biztos teszel hozzá, hogy mi minden történt ebben a városben
  és akkor tegyük mellé az előző 12 év történéseit és a jelenlegi vezetés ténykedését
  gondolom sorolod majd
  mindenki azon nyafog, hogy nem történik előrelépés a városban, mikor meg történik valami, akkor az a baj...
  valahogy el kellene dönteni az arányokat...”
 • 24. creat 2008. április 04. 15:59
  „széna 2008.04.04 13:56
  bocs, hogy válaszolok, mikor nem is szólítottál meg, mert nem érzem magam elvakult balosnak, sőt tán még balosnak se...
  én személy szerint nem hallottam az említett úrról, de ha te tudsz érdemi információkat, oszd már meg velünk.
  azért furcsállom ezt a dolgot picit, mert ezt még az elvakult fidesz hívők sem emlegették soha
  én mondjuk minden kidobott forintot ellenzek, bármely oldalról”
 • 23. széna 2008. április 04. 13:56
  „Ezért én azt a kérdést is feltenném kedves elvakult balosok, hogy Szalma Miklós hány millió forintos megbizásokat kapott a Walterék idejében, mint a város állandó ügyvéde? Ez nem böki a csőrötöket?”
 • 22. genesis 2008. április 04. 13:02
  „Azt megnézte már valaki, hogy az elmúlt ciklusban a húsos fazék körül sertepertélők hogyan is vagyonosodtak ilyen hirtelen?”
 • 21. Feri 2008. április 04. 12:55
  „Walter vezette testület lehet hogy jogilag helyesen, de gazdaságilag és erkölcsileg egyértelműen rossz döntéseket hozott. A saját és az érdekeltségi körük zsebén kívül semmi másra nem gondoltak, a soproni adófizetőknek milliárdos kárt okozva. Ez nem bántja a szemeteket?! Walter és csapata ugyanazt csinálta mint a kedves Ferencetek, eladósította a várost, megtömte a saját és érdekeltségei zsebét! Védjétek csak pusztán azért mert balos! Valószinüleg erkölcsi értelemben ugyanott tartotok mint Walter és a jó haverja a Fletó.”
40 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a golfpálya a határ mellett

Zsira - A tervek szerint már a nyár közepére elkészül a Zsirára tervezett golfpálya első üteme.… Tovább olvasom