Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Walter Dezső: Sopronért dolgoztam, döntéseim a város javát szolgálták

Előtérbe a téma: mennyi Sopron adósságállománya. Mást mond a városvezetés és mást Walter Dezső volt polgármester.
Fodor Tamás polgármesternek a ciklus felét értékelő interjújában nyilatkozta: ,,Az ellenzék folyamatosan azt kommunikálja, hogy 19 milliárd forint a hitelállomány. Ez nem igaz. Az MSZP-től 12-13 milliárd közötti adóssággal vettük át a várost hat éve, most alig haladja meg a 17 milliárdot a város adóssága."

Ez a három mondat nem hagyja nyugodni Walter Dezső volt polgármestert, aki a 2006-os átadás-átvételi jegyzőkönyvek egy eredeti példányával bizonyítja: nem az MSZP és nem ő adósította el Sopront. A vita nem először lángol fel a volt és a jelenlegi városvezetők között ebben a témában, ami most azért is időszerű, mert a kormány döntésének értelmében Soprontól is átvállalják hitelei egy részét.

Walter Dezső volt polgármester.
Walter Dezső volt polgármester.


- Itt van a jegyzőkönyvben feketén-fehéren: 2006. szeptember 30-án nyolcmilliárd-négymillió-kétszázegyezer forint volt Sopron hitelállománya. Ezt írta alá Fodor Tamás is. Ezért nem értem, miért mond azóta mégis mást - mutatja az aláírt íveket Walter Dezső. Hozzáteszi: mindez azért is érthetetlen számára, hiszen az Állami Számvevőszék 2010-ben megállapította - és erről hivatalos iratok is születtek -, hogy Sopron adósságállománya 2006 és 2010 között a fideszes városvezetés alatt a 2,7-szeresére nőtt.

- Miért rám mutogatnak? - teszi fel a költői kérdést a volt városvezető. Ugyancsak értetlenül áll az előtt, amikor őt hibáztatják a mélygarázs kivitelezésénél felmerülő problémák miatt, mivel az még csak egy gödör volt, amikor a várost átadta.

- Be akarnak sározni, de hivatalosan is tisztáztam magam minden vád alól. Sopronért dolgoztam, minden döntésem a város javát szolgálta - hangsúlyozta Walter Dezső.

Szerettük volna egy asztalhoz ültetni a jelenlegi és a volt városvezetőt, hogy tisztázódjék ez a kérdés, de Fodor Tamás elzárkózott az ezzel kapcsolatos kérdéseink megválaszolásától is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes lesz a felszíni parkolás Sopronban

Igaz, csupán január 2-ig, de nem kell fizetni Sopronban a parkolásért. Pénteken este hatig azonban… Tovább olvasom