Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Walter Dezső: Fodor Tamás miért nem mond igazat?

Talán azért mutogat még mindig vissza a múltba a fideszes városvezetés, mert nem tudnak eredményt felmutatni? - tette fel a kérdést Walter Dezső.

– Az fáj a mostani fideszes többségű városvezetésnek, hogy 2002-2006 között szépen fejlődött a város? – tette fel a kérdést Walter Dezső, az akkori időszak polgármestere, aki úgy fogalmazott, már nem hagyhatja szó nélkül Fodor Tamás megjegyzéseit.

– A mélygarázst – ami akkor még egy üres gödör volt – kiviteli tervekkel együtt adtuk át a mostani vezetésnek. Az építkezést ők vezényelték le. Így ha volt szabálytalanság, menetközben jelezhették volna. Ehelyett pereskedés következett.

A mélygarázzsal is gazdagodott a város, illetve kilenc körforgalom létesült, intézményeket újítottunk fel, korszerű stadionban játszhat a soproni labdarúgó csapat. Van hol lakniuk a fiataloknak, mert több mint 150 bérlakás is épült, a Széchenyi gimnázium felújításra került és a Deák tér felújítása is elkezdődött.

Elindítottuk az úgynevezett cséri projektet, amelynek már évek óta el kellett volna készülnie. Minden egyes soproniért egyformán dolgoztunk, és nem költöttünk el súlyos tízmilliókat az önpropagandára.

Walter Dezső így folytatta: mintegy nyolcmilliárd forint hitel mellett 2,6 milliárd forint készpénz is volt a kasszában az átadás-átvételkor. A mostani városvezetés vett fel több, mint tízmilliárd kölcsönt. S ezzel kellene el számolniuk Sopron lakossága felé. Igaz, ezt eddig még nem tették meg, miközben valótlanságokat állítanak. Talán azért mutogatnak még mindig vissza a múltba, mert nem tudnak eredményt felmutatni?

– Mint, egy soproni polgár, vagy polgármester egyszer sem bántottam, sértegettem a mindenkori miniszterelnököt, minisztereket, államtitkárokat, képviselőket, nyelvem sosem öltögettem senkire – folytatta.

– A családfám 1686-ig vezethető vissza, így tősgyökeres soproniként visszautasítom és kikérem magamnak a bármilyen utódpárttal való összekapcsolást, vádakat. A várost akkor tették nevetségessé, amikor a legszomorúbb 1950-es éveket idéző, elemzők szerint politikai giccsnek minősülő közgyűlésen díszoklevelet adományoztak – zárta Walter Dezső.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt év után ismét Sopronban a P. Mobil - interjú

Sok barátunk él a környéken, akikkel várjuk a találkozást a koncerten és a kocsmában is egy jó kis… Tovább olvasom