Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Walter bemutatta programjának első részét

Walter Dezső, a függetlenként induló polgármester jelölt pénteken bemutatta az öt pontból álló programjának első részét. Tervei szerint egy bankárképző központot hoznának létre.

- A következő évben hazánk lesz az unió soros elnöke, a tervezett helyszínek között Sopron nem szerepel - mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Walter Dezső. - El kell érni, hogy a város is felkerülhessen a rendezvények házigazdájának listájára, hiszen Sopron minden feltételnek megfelel. Közel van a repülőtér és az autópálya, s nem mellesleg rendelkezésre áll a megfelelő szálloda- és konferencia kapacitás. Mindez jelentős lökést adhat a helyi kis- és középvállalkozásoknak. A siker érdekében levelet küldtem Molnár Ágnes és Firtl Mátyás országgyűlési-, Szájer József Európa parlamenti, valamint Martonyi János külügyminiszternek.

Walter Dezső hozzátette, amennyiben ő lesz a polgármester, akkor tervei szerint a Nyugat-magyarországi Egyetemmel együttműködve a Russ-villából egy bankár-, és banki alkalmazott képző központot alakítanának ki. Ezen a helyszínen folyamatosan fogadhatnák majd az unió pénzügyi döntéshozóit is.

- A programom többi részét a választásokig hátralevő időben, folyamatosan ismertetem - zárta Walter Dezső.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. Mikkamakka 2010. szeptember 08. 09:34
  „Így igaz, ez a város legnagyobb gondja, hogy kevés a bankár... :(:(:(”
 • 38. xen 2010. szeptember 07. 19:55
  „hajrá Dezső! Lenyomod őket, ócska egyenirányított banda!”
 • 37. samusoma 2010. szeptember 07. 19:32
  „nagyon szegény az aki már igérni sem tud.”
 • 36. viktorred 2010. szeptember 07. 15:04
  „Tegyük fel hogy jó ötlet a bankársuli. A fidesz majd megköszöni az ötletet és megcsinálja. Minek ide a Walter Úr? A cikk szerint ötletével csomó fideszest keresett meg. Biztos jót röhögtek!!”
 • 35. xen 2010. szeptember 06. 21:14
  „Kónyban mi újság?”
 • 34. Hozzászóló 2010. szeptember 06. 09:58
  „Ígérgetni én is tudok. Hogy honnan lesz rá pénz, az már más kérdés...”
 • 33. BsBe 2010. szeptember 05. 07:33
  „RábaViktor 2010.09.03. 23:26 : És mennyi mindent ígért 4 évvel ezelőtt is! Mi lett belőle akkor? Vegye számba az ígéreteket és a beváltásokat, majd az eredmény után nézze meg, hogy szabad-e indulni egy választáson. Ne tegye!
  Walter legalább nem egy marionett figura, bár én megértem azokat is akik továbbra is őt szeretnék a polgármesteri székben látni, hiszen így a saját "akartuk" is érvényesül, mert egy olyan polgármester akinek nincs saját gondolata és lehet irányítgatni, mindig jobb, (saját magunknak) mint egy olyan, akit nem lehet. Mi lenne azzal a sok ügyvéddel, akiket a város tartott el az elmúlt 4 évben, ha fodor nem pénzeli őket tovább?”
 • 32. 1120 2010. szeptember 05. 00:42
  „Kit érdekel? Úgysem lesz polgármester, hiába próbál "trükközni" pártja, a maszop... :)”
 • 31. egysoproni_ 2010. szeptember 04. 16:27
  „29. Bbert!
  " Kommunista kutyákból soha sem lesz demokratikus szalonna."

  Akkor ezek után nézzük már meg a jelenlegi városvezetést és nézzük meg, hogy ki ott a komcsi. Ki az aki nagyon nagy komcsi (volt) No de kutyából nem lesz szalonna ugye? Még Dr Simonból sem... Na, de ez látszik is a munkáján!

  30. Je.Ta.!
  Igazad van!!”
 • 30. Je.Ta. 2010. szeptember 04. 15:43
  „29.Akkor Orban Viktorbol sem!
  Ö is valamikor azok se... nyalta!
  Az anyja meg az apja is!Vegeredmenyben sajat szüleit köpi szembe!”
 • 29. Bbert 2010. szeptember 04. 15:34
  „A mindent summázó, egyetlen lényegretörő hozzászólás itt:

  19. hozzászólás Patriot 2010.09.03. 17:31

  Függetlenednek az elvtársak!

  Kommunista kutyákból soha sem lesz demokratikus szalonna.”
 • 28. c77 2010. szeptember 04. 13:41
  „26
  Gyalogolj Miskolcig. Jóóó utat!”
 • 27. ssmd 2010. szeptember 04. 13:25
  „Ha a soproni Fidesz-es korifeusok nem tudták elintézni, hogy Sopron is szerepeljen az EU-s elnökségi programban, hogyan fogja ezt elintézni egy szocialista kötődésű és Gyurcsányhoz kötődő Walter Dezső?

  Ráadásul ha kapunk is helyszínt, alaposan bele kell nyúlni az amúgy is rendkívül eladósodott soproni költségvetésbe: ld.: Interjú Győri Enikő EU-ügyekért felelős államtitkárral:
  http://nol.hu/kulfold/20100904-harcoltam_a_videki_helyszinekert”
 • 26. egysoproni_ 2010. szeptember 04. 00:37
  „24. Soproni1970!
  A regionális fejlesztési tanács 2009 októberi, letenyei ülésén döbbenetes volt látni, hogy Sopron képviselője, Fodor Tamás a folyamatosan romló álagú Barlangszínház felújítás mielőbbi megkezdéséhez szükséges döntést nem szavazta meg!
  Döbbetenets, hogy a város adósságállománya duplájára nőtt.
  Döbbenetes, hogy kb. 300 millió Ft-ot elpereskedtek.
  Virágos város? Szép és jó, de ha pl: egy miskoli embert megkérdezel, hogy az országban mely város nyerte 2009-ben a legvirágosabb város címet akkor 99%, hogy nem tud rá válaszolni. Vagyis a város uygan szép virágos, de a város JÓ hírneve ezzel nem szált messze.
  A Vándor Sándor utca ugyan olyan ramaty állapotú mint volt 4 éve.
  Az ajkai szemétszállítás miatt emelték a szemétdíj összegét és elvertek 240 millió Ftot az odaszállítással holott tudták, hogy be fogják zárni a szeméttelepet amire a Walteréknak kész terveik voltak!!
  Interneten olvastam arról, hogy csütörtöki - 2007. január 25-i - sajtótájékoztatón döbbenetes vagyonvesztésnek nevezte a soproni közvagyon megdézsmálását, állította, hogy az Önkormányzatnak korábbi vezetése különböző magáncégekkel működött együtt, melynek során Sopront több mint egymilliárd forint kár érhette.
  Walter féle telek... Kitakarította, rendbetette milliókért , igaz cserébe olcsóbben vette meg. A város visszaperelte tőle, de a szépen rendbetett telekkel mihez kezdett a város??
  István bíró utcai ingatlan. Olsón eladták xserébe szépen fel lett volna ujítva. Most, hogy elperelték ott áll romosan merta város vezetőinek valószinűleg, így tetszik ebben az állapotában. A Győri uti ingatlannal mi van? Mihez kezdett vele a város? Ott áll ahogy 4 éve is állt.
  Mi újság van a Wallner villával?
  Mi újság van a Kórházi helikopterleszálló hibásan benyújtott pályázatával?
  Mi újság van a növekvő hitelállomény mellett a 1 milliárd Ftal magasabb helyi adóbevétellel?
  Válság idején miért kellett a városházára 40 millióért forgó ajtó?
  Mennyi kerékpár út épült az elmúlt 4 évben? (ne számítsuk ide az akkor még folyamatban levő beruházásokat, Deák tér, stb...) Mekkora vagyoni értékkel gyarapodott a város 4 év alatt? (aWalterék idején kb. 25 milliárd Ftal!)
  A helyi iparűzési adót komoly összeggel csökkentették. Éves szinten 100 Ftal ami egy 100 fős égnél éves szinten kemény 10 ezer Ftos megtakarítást jelent. A távhődíj csökkentését is ígérték. Szerinted mekkora az az összeg amennyivel ÉRDEMLEGESEN csökkent?!
  Az önkormányzat által fenntartott intézményekben elvették az étkezési utalványt 1 éve (igaz addig sem kapták meg az emberek a max. összeget hanem sokáig csak kb a felét.
  Nagyon nem sodálkoznék ha a Fodor féle városvezetésről is kiderülne néhány sötét ügy a választások után!”
 • 25. RábaViktor 2010. szeptember 03. 23:26
  „Walter úr! Ne szégyelje a pártját! Nincs annál rosszabb, mint amikor valaki megtagadja az elveit csak azért mert az most nem előnyös. A baloldal elk...a? Hát el! De az előnyeit maga is élvezte, hát akkor most ne tagadja meg!
  Független? Nevetnem kell!
  És mennyi mindent ígért 8 évvel ezelőtt is! Mi lett belőle akkor? Vegye számba az ígéreteket és a beváltásokat, majd az eredmény után nézze meg, hogy szabad-e indulni egy választáson. Ne tegye!

  TancsKaszabell!

  Neked az MSZP uralom alatt is volt hasznod ebből az egészből, hát persze, hogy visszasírod. De ne reménykedj! Nem lehet, hogy újra egy hazugságáradat zúduljon a városra! Sopron, ha lassan is, de elindult a nehézségek között is ( a balos kormány meg tett mindent, hogy rossz helyzetbe hozza a jobb oldali vezetésű városokat) egy jó úton. Nem ígérnek nagy hangzatos dolgokat, de az új kormánnyal könnyebb lesz Sopronnak is. És ezt már nagyon várjuk!”
 • 24. Soproni1970 2010. szeptember 03. 23:02
  „Walter úr az előző ciklusban is több mindent ígért.
  Bécsi utcai volt nevelő otthonba német nyelvű óvódát. Ez sem valósult meg + még jó néhány”
 • 23. passátos 2010. szeptember 03. 20:17
  „Milyen szép milyen csodálatos de ígérni sok mindent lehet ám! :-)))
  Azért elgondolkodhatnánk rajta vajon kik és miért kérték fel Walter Dezsőt újból polgármesternek!!!
  Hm... én nem kérem fel!!!
  Have a nice day”
 • 22. xen 2010. szeptember 03. 19:52
  „Hajrá Dezső!”
 • 21. rozinéni 2010. szeptember 03. 18:27
  „én viszont azt mondom, hogy a tisztelt walter úr örüljön hogy meggyógyult, élvezze az életet kitudja meddig teheti, miért kell neki ujra a sok idegeskedés és egyébb dolgok, habár lehet ezzel akar valamit jóvá tenni a régebbi elhibázott ügyeiből,”
 • 20. FREDDY/S 2010. szeptember 03. 18:23
  „Van akinél az ész és az értelem elkerüli egymást és az eredmény már magától beszél, nemde...”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a soproni egyetem homlokzatát

Negyvenmillió forintos beruházásként felújítják a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi Kara épületének homlokzatát. Tovább olvasom