Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 05. szombat - Viktor, Lorinc

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Sopron hírei, soproni hírek > Vulkánkitörés Zsirán? – kincsestárát mutatja be a geológus házaspár - fotók

Vulkánkitörés Zsirán? – kincsestárát mutatja be a geológus házaspár - fotók

Egy geológus házaspár, Horváth Csaba és Horváthné Korom Zita zsirai otthonában, a locsmándi (Lutzmannsburg) fürdőtől pár száz méterre hozta létre a „Természet s. n. Kincsestárat".

munkatársunktól - 2012.08.08. 12:24
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Itt a geológia és más természettudományok érdekességeivel ismertetik meg a gyerekeket és a csodálkozásra még képes, kíváncsi felnőtteket. A kincsestárban ökoszemlélet uralkodik, a kísérletekhez is csak természetes anyagokat használnak.

A legkisebbek nem atomokról, hanem manókról hallanak, tudnak barlangászni egy óriásfában és varázskövet kapnak ajándékba. A nagyok megtudják, hogyan képződik és miért bölcs a kvarcgeoda és rácsodálkozhatnak a borostyánkőbe zárt rovarok látványára. A bátrabbak saját kezűleg idézhetnek elő vulkánkitörést és ki tudják próbálni azt is, hogy mennyi drágakövet tudnak kimosni a patakhordalékból.

A Kincsestárban a bátrabbak saját kezűleg idézhetnek elő vulkánkitörést.


– Régi álmunk volt ez a projekt. Dolgoztunk geológusként és nem geológusként, de a hobbink mindig a kövek világa maradt... És az, hogy továbbadjuk e kincset a laikusoknak. A rácsodálkozást, hogy milyen érdekes az „élettelen" világ... Többször nekifutottunk a megvalósításnak, míg végül július 30-án megnyitottunk.

Délután négytől nyolcig vagyunk nyitva, de csoportokat előzetes bejelentkezés alapján más időpontban is tudunk fogadni. A programunk egy-másfél órás, ami a felnőtteknek éppúgy érdekes lehet, mint a gyerekeknek, bár alapvetően azért a kicsikre számítunk – mesél az ötletről Horváthné Korom Zita, aki férjével együtt az ELTE geológus szakán végzett.

A házaspárnak van egy hordozható kincsesládás programja is, amit iskolákba, óvodákba is elvisznek. Az interaktív foglalkozás anyagát négy korcsoportra állították össze, óvodások, alsósok, felsősök és középiskolások részére.

A Soproni Tündérfesztivál Csillagösvényén is találkozhattak velük az érdeklődők, hiszen a kicsiknek varázslatosan, a nagyoknak érdekesen mesélnek a tudományról, a természet kincseiről.

– A mottónk: ami a múzeumokban tiltva van, az nálunk lehetséges! Itt a kiállított sok millió éves ősmaradványok kézbe vehetőek, a kísérleteket ki lehet, sőt, ki kell próbálni – mondta Zita. Bővebb információ a www.termeszetsn.hu honlapon találhatók. 
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 1. bali00004 2012.08.10. 19:42

a gyerekek élvezik, úgy látom a képeken. gratulálok!Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...