Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Vörösborok páneurópai versenye

A hetedik Páneurópai Vörösbor Versenyre 235 minta érkezett Német- országból, Ausztriából, Szlovákiából és természetesen itthonról.
A Hotel Sopronban megrendezett Páneurópai Vörösbor Versenyen szép soproni sikerek születtek. A nemzetközi zsűri – a főbíró Pásti György, a Corvinus Egyetem borászati tanszékének docense volt – összesen huszonnégy aranyéremmel díjazta a legjobbnak ítélt borokat, közöttük a Töltl-pincészet 2003-as cabernet sauvignonját, Princzes Ferenc 2004-es barrique cabernet sauvignonját, Iváncsics Zoltán 2004-es cabernet sauvignonját és Luka Enikő 2005-ös zweigeltjét.

– Az összes mintából tizenhat rozé volt, a többi szinte felölelte a vörösborok teljes kínálatát és sok volt a cuvée is – mondotta Rigler Zsolt, a verseny főszervezője. –Természetesen az öttagú zsűri is nemzetközi volt, borászok, sommelier-k, kereskedők, szakírók alkották. A bírálat a Nemzetközi Szőlő- és Borszövetség által elfogadott 100 pontos rendszer alapján történt, egy – az elmúlt években kifejlesztett – számítógépes rendszer segítségével. Ez a módszer már több nagy nemzetközi versenyen bizonyított.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenhat éve működő elemek

A soproni Kimmel Gyula valamikor 1990 vége felé vásárolt négy darab bébielemet a Mátyás király… Tovább olvasom