Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

˝Vonzóvá kell tenni újra a vidéket!˝

A zsirai Napvirág Vendégház új szárnyának avatásán szerdán a vendégek között V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár is üdvözölte az egybegyűlteket. A politikus a tárca terveiről is beszélt.

– Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – fogalmazott köszöntőjében a létesítmény nevére utalva V. Németh Zsolt államtitkár szerdán Zsirán, a Napvirág Vendégház új szárnyának avatásán. A politikus optimizmusát is belecsempészte a mondandójába, hiszen beszédét egy török közmondással folytatta. – Ahol virág van, ott méz is van...

Így gondolja Keszei Andrea, a vendégház vezetője is.

– A vendégház több mint öt esztendeje üzemel, s most bízva a nagyobb látogatottságban, megdupláztuk a férőhelyek számát. Eddig nagyobb társaságokat, munkahelyi közösségeket, buszos csoportokat nem fogadhattunk, hiszen csak 12 ágyunk volt, ezért fogtunk fejlesztésbe, mely az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Program segítségével valósult meg. Itt adott a csend, a jó levegő, s a mai zaklatott világunkban egyre többeknek van erre igénye.

V. Németh Zsolt államtitkár
V. Németh Zsolt államtitkár

– Nagyon fontos, hogy újra vonzóvá tegyük a vidéket – hangsúlyozta V. Németh Zsolt államtitkár. – Nem lehet elfogadni, hogy eltűnt a községek arculata, nincsenek állatok a településeken. Támogatni szeretnénk a falvak újjáéledését, már lehetővé tettük, hogy a vidéki vállalkozók, az őstermelők értékesíthessék termékeiket. Újra érdemes lesz a falvakban pihenni, részt venni a vidéki programokon. Szeretnénk a vidékfejlesztés intézményrendszerét is átalakítani, fontos lenne, hogy gördülékenyen menjenek a dolgok a fejlesztések terén is. De ezen a területen is elengedhetetlen az összefogás: a külföldi és a belföldi, így a büki, kőszegi, szombathelyi partnerekkel sem árt szorosra fűzni a kapcsolatot, így téve egyre pezsgőbbé a térség idegenforgalmát.

Olvasóink írták

  • 3. bogote 2010. szeptember 23. 22:44
    „Ennek is felvitte az"Isten" a dolgát. A vasvári polgármesterség nem volt elég neki. <moderálva>”
  • 2. jucuska40 2010. szeptember 23. 13:03
    „egyetértek!!!!!”
  • 1. pistika 2010. szeptember 23. 06:33
    „A vendégház képe jobban illene a cikkhez, elvégre nem az államtitkárt avatták...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Detoxikálóban barátkoztak, majd összeverte egyik hajléktalan a másikat Sopronban

Életveszélyes koponyasérüléssel szállítottak kórházba Sopronban egy férfit, akit kevéssel korábban… Tovább olvasom