Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

VOLT: sok a rendőr, mégis jó a hangulat

Drága a taxi, de hasznos, sok a rendőr, mégis jó a hangulat a 18. VOLT Fesztiválon. Megdőlhet a rekord, ám egyelőre csak találgatásokba lehetne bocsátkozni a nézőszámot illetően.

Annyi azonban már most bizonyos: a csütörtök esti Quimbyn és a szerdai Tankcsapdán tízezrek töltötték meg a nagyszínpad előtti teret. Alighanem így lesz Ákos és a Prodigy péntek esti buliján is.

A VOLT, úgy tűnik, hozza a tőle elvártat. Csütörtökön és – megkockáztatjuk – még pénteken is érkeznek fesztiválozók a vasúti pályaudvarra, a városban is egyre több a VOLT-ozó. A politikusaink sem hagyják ki a fesztivált, csütörtökön délután Firtl Mátyás látogatott ki a programokra, de esténként a VIP-ben többen is elcsíphetők városatyáink közül.

A fesztiválozókkal egyenes arányban megugrott a városban a taxisok száma is. Napközben a VOLT-ra még 1000–1500 forintért feljuthatunk, este a nagyszínpad zárása után azonban legalább 2500–3000 forintot kérnek a sofőrök. Ilyenkor már a várakozás is meglehetősen hosszú.


Galéria! Fotók: Magasi Dávid

Azonban ezzel együtt is megéri őket választani, ha nem szívesen válnánk közúti ellenőrzés alanyává. Hiszen a VOLT – miként a város életében, úgy a Soproni Rendőrkapitányság feladatai között is – kiemelt szerepet játszik.

– A rendezvény közterületi biztosítására a budapesti Készenléti Rendőrségtől is érkeztek kollégák, így a tavalyinál magasabb létszámmal dolgozunk a megközelítési útvonalakon – mondta el Hatos István rendőr alezredes, a közrendvédelmi és határrendészeti osztály vezetője. – A rendezvényen belül nincsenek egyenruhások, a fesztivál biztonsági szolgálata évek óta jól látja el feladatát. Mi fokozott figyelmet fordítunk az ittas vezetők kiszűrésére és a szabálytalan parkolások megszüntetésére. Kiemelt feladatunk az autófeltörések és rongálások megelőzése.

A tilosban parkolók 30 ezer forintos bírságra számíthatnak, az ittas vezetőknek – közülük az első éjszaka kettőt szűrtek ki, pedig nagyon sok autót megállítottak – a pénzbírság mellett a jogosítványukat is be kell szolgáltatniuk egy időre. A fentiektől eltekintve eddig komolyabb intézkedésre nem volt szükség a VOLT Fesztivál környékén, ahol civil ruhás rendőrök is vigyázzák a rendet. Baj esetén a fesztivál biztonsági szolgálatához vagy az információs standoknál lévő kollégákhoz fordulhatnak a vendégek. A talált tárgyakat az információnál gyűjtik.

A fesztivál területéről szerencsére ez idáig senkit nem szállítottak a soproni kórházba, igaz, a helyszínen is van egészségügyi ellátás, az apróbb sérüléseket helyben ellátják. A fesztiválozókkal együtt a biztonságiak is ˝munkához láttak˝, a főbejárat melletti konténerben egyre gyűlnek az elkobzásra ítélt – többnyire szeszes – italok. A VOLT-ra ugyanis nem szabad bevinni alkoholtartalmú italt, üveget, 1,5 literesnél nagyobb műanyag palackot. Ezenkívül meg kell válnunk mindennemű tűzveszélyes anyagtól, 8 centiméternél hosszabb pengéjű késtől, fegyvertől, szúró- és ütőeszköztől és természetesen drogot sem szabad bevinni a rendezvény területére.


Pénteki program:

A nagyszínpadon 16 órától a Pál Utcai Fiúk zenél, őket 17.30-kor a Csík Zenekar, majd Hobo, Ákos és a Prodigy követi. Az MR2 – Mol-színpadon 22.30-kor a Heaven Street Seven, majd a 30Y játszik.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. solitary 2010. július 05. 16:43
  „Ez mekkora baromság: "a nagyszínpad zárása után 2500-3000 Ft-ot kérnek a taxisok...." Ezt honnan vettétek? Nem VOLTak a taxisok a szívem csücskei, de pontosan ilyen csúsztatások miatt nem hiteles számomra a Kisalföld lap, oldal....”
 • 27. Miértmagyar? 2010. július 05. 06:42
  „Szeretném megköszönni a szervezőknek, rendőrségnek és nem utolsó sorban a 70-80 ezer embernek, hogy ilyen kulturáltan sikerült lerendezni a fesztivált!Nem volt kukaborogatás, rongálás, balhézás...Megszórták egy-kis plusz bevétellel a vendéglátósokat, taxisokat, stb., mindenkinek jól jött!Sajnos én sem tudtam ott lenni, mert ilyenkor nálunk is szakadásig van munka, de megérte!Sok-sok ilyen idegenforgalmat növelő eseményt még Sopronnak!”
 • 26. Csodabimbó 2010. július 03. 18:11
  „Csetneky,

  Miért gondolnak győrinek, mert az keletre van. Nem szégyenled magad, hogyan viselkedsz? Te egy komoly kiegyensúlyozott ember vagy állítólag, de itt most eljátszottad a sértődött kislányt és aggastyán létedre fikázod az ilyen régi stabil tagokat, mint NoBo. Ha ennyire nem érzed magad jól ebben a városban, akkor tényleg jobban járnál, ha Győrben látnál rá a dolgokra, ott jobban le tudnád magad foglalni a svédek dolgaival :)

  Soproni létedre nem érzed ennek a fesztiválnak a lényegét, erre nem is lehet mit mondani.
  Peter Kruder és Richard Dorfmeister bécsi Úriembereket, semmiképpen sem nevezném féleszű dj-nek... ők otthonukban templomi koncerteken is fel szoktak lépni, tudod ott van múltja igényes zenének.

  Jótanács: Sztem ehhez a témához ne nagyon szóljál hozzá, mindenhez te sem értesz.”
 • 25. Csetneky 2010. július 03. 15:34
  „24. NoBo

  Valóban, azt a szellemi társad mondta.
  Mutass be néhány fikázódást mondjuk tavalyról, vagy tavaly előttről. Ha tudsz, akkor gratulálok, de ha nem - ami pedig biztos - akkor ismét bebizonyítottad, mennyit tudsz. Hát keveset. Ráadásul még hazudozol is, bár az a fajtádtól megszokott.
  Egyébként idei fikázódás mi volt szerinted? Hogy nem hívtak meg egy normális külföldi rockegyüttest? Miért, szerinted meghívtak? Hát akkor? Szerencsére nincs mindenki azon a hatalmas szellemi színvonalon, hogy féleszű dj-k fertelmes baromságaira "bulizzon".
  A szőlő meg mint mondottam volt, még nagyon savanyú, sőt inkább keserű. Tudod, a szőlő itt Sopronban nem ilyenkor érik.”
 • 24. NoBo 2010. július 03. 11:57
  „csetneky:

  1. én nem mondtam, hogy győri vagy
  2. minden évben, mindig az elsők között fikázódsz VOLT-al kapcsolatban
  AZAZ savanyú a szőlő... höhö”
 • 23. Csetneky 2010. július 03. 11:46
  „5. NoBo
  12. sme

  Persze, hogy savanyú! Hát milyen lenne ilyenkor? Azt sem tudjátok kis oktondiak, mikor érik a szőlő? Ha ti valóban soproniak vagytok, akkor ez azért eléggé nagy szégyen!

  Egyébként ha tudnátok értelmezni a más által leírtakat, nem szólnátok hozzá ekkora szamárságokat. Ugyanis azt mikor írtam én, hogy rossz a buli? Azt írtam, hogy a jelek szerint sokan szarják le, mivel kb. 2 óra alatt senki sem szólt hozzá. Ez tény. Ami következtetést a sík agyatokkal levontatok, az meg rossz. Arra azért kíváncsi lennék, melyik szerencsétlen és miből vonta le azt a következtetést, hogy én győri vagyok?”
 • 22. TZN111 2010. július 03. 10:17
  „t. b.!

  Egyet értek veled.... A taxisok munkája a Volt alatt nem egyszerű...
  Igenis fizesse meg mindenki azt a szolgáltatást amit igénybe vesz... Taxizni sem kötelező, senki nem tart fegyvert az utas fejéhez, hogy márpedig te taxival mész...

  Azért miért nem reklamál senki, hogy a fodrásznál egy gyerek hajvágáért 500-1000 ft-ot elkérnek ( és 5 perc alatt géppel lenyírják a haját), vagy éppen ha elmész fogorvoshoz és rendbe teteted a fogaidat akár 500.000-t elkérhetnek érte.... Ez senkit nem zavar, tudomásul vesszük és kifizetjük

  Kicsit unalmas, hogyha már minden téma "lerágott csont" akkor újból és újból a taxisokat veszik elő, és szítják a tüzet...

  Aki ennyire okos taxi témában javaslom, hogy próbáljon meg végigdolgozni Volt fesztiválkor, v szilveszterkor egy éjszakai műszakot....
  Hát azt hiszem csodát látnának....!!!”
 • 21. Cerwin 2010. július 03. 06:25
  „"Menjetek el más városba, és utazzatok ott.Ott nem akcióznak, órával mennek!"

  És óra után fizetik az adót...

  Amúgy tényleg nem olyan nagy a város, hogy buli után ne lehetne gyalog hazamenni. Még jól is eshet, ha kapatos az ember.”
 • 20. boy1970 2010. július 02. 16:04
  „Én is mentem taxival 4 km-t 1100 ft volt.Simán elfogadható.”
 • 19. 102Sopron 2010. július 02. 15:03
  „És a sok barom még a hülyeségen is vitatkozik...... ha megéri neki ennyiért akkor beszáll, ha nem gyalogol.. szerintem ezt a hatalmas várost ég 1 óra alatt is keresztben át lehet gyalogolni.
  Amúgy én minden nap ott vagyok a fesztiválon. 500-as dobozos sör 600 a jégkása, ezt mesélték.
  Jó szórakozást mindenkinek! kinek megéri taxizzon vagy ott vannak a buszok is. Vagy vigyen egy lámpát és sétáljon haza. vagy maradjon ott.”
 • 18. NoBo 2010. július 02. 14:46
  „Nem semmi ennek a t.b-nek a hozzászólása...

  Nyilván taxis és ha ennyire keményen kritizál, akkor miért nem
  vállalja a nevét. Ezt nevezed te ügyféllel való kommunikációnak?!

  <moderálva> Remélem senki nem vesz igénybe taxit ezek után...”
 • 17. t.b. 2010. július 02. 14:32
  „Hajcihő!(köszönöm az intelligens hozzászólást)

  Nem vagyok taxis, fodrász vagyok.Csak felháborít, hogy folyamatosan megcitálják a dolgozó embereket, és nem gondolnak bele a másik álláspontjába,.Nem szabad általánosítani, mindig voltak olyanok és lesznek is, akik átvágják és kihasználják a másikat.Az ismeretségemben vannak taxisok, és ők nem vágják át az embert és nem milliomosok, és a Vvolt alatt rengeteget dolgoznak,hiszen ez mindenkinek pénz, a városnak, az éttermeknek, az uszodának, taxisoknak hoteleknek, kis boltoknak stb.És nem válnak tőle milliomossá, de keddtől vasárnapig majdhogynem 24 óráznak.Igen, ez jó lehetőség sokunknak,.Amúgy a szervezettség sajnos nem rajtuk múlik,ők kitaláltak egy nagyon jó, és folyamatos rendszert.de a városvezetőség(ill.akire ez tartozik)nem engedte...pedig az mindenkinek jó lett volna.

  Igen, és csak majdnem egy sör ára!!!És ezért senki nem rinyál...”
 • 16. hajcihő 2010. július 02. 14:15
  „Gondolom t.b egy haragos taxis lehet:) Nézzétek, igaz ami igaz, aki a bérletet és az ételt italt ki tudja fizetni a Volton, az nehogy már a taxi árán hőbörögjön...
  Meg kell mondjam 2005-ben mérges voltam a taxisokra nem volt úgy megszervezve ahogy már azóta megvan, sorba jönnek a taxik, külön sorban állnak a taxira várók, és meg is oszthatod a taxit ha egyfelé mentek, így már csak a felét fizeted! Én is így tettem 600 forintból megúsztam...
  Nahát...az majnem egy dobozos sör ára a Volton...”
 • 15. t.b. 2010. július 02. 14:02
  „ursula filec iparos, meg a többi ....!

  Évközben élvezitek, hogy ingyen cipelik a pi...tokat?Számoljátok ki, hogy a tescotól a bánfalvi végéig hány km!És ez 750ft.Kicsit gondolkodjatok(AMÚGY EZ AKCIÓS)mennyibe kerül egy autó fenntartása, egy vállalkozás elvezetése, és a benzn!!! és még az életüket is kockáztatják, hiszen veletek együtt elég sok ....!!!Menjetek el más városba, és utazzatok ott.Ott nem akcióznak, órával mennek!Amúgy ha van pénzetek piára, és a belépőre, ami nem olcsó!!!Akkor bírd kifitzetni a taxit is, vagy gyalogolj!!

  Csak azt nem értem, hogy a cikk írója miért kamuzik és lázít!Órával minden út más áron megy!!!Ja, ha Hegykőre mész, ne akarj 1500 forintot fizetni ....<moderálva>
  Amúgy miért nem pampogtok a fesztiválon eladott italok, ételek stb áraiért! ott is kérjetek áfás számlát!!!
  ja, hogy az más???az megéri?Nem kötelező taxizni.Ha meg csóró vagy, találd fel magad, és dolgozz, ahogy a taxisok, az árusok a VOLTon stb.”
 • 14. Andersen 2010. július 02. 13:20
  „Minden elismerés a szervezőké! Szuper fellépők, szuper hangulat!És nem mellesleg tusztaság és rend, biztonság. Az idő is klassz, bárki jól érezheti magát. Csak így tovább, remélem még sokáig lesz VOLT Sopronban! Igenis kell a pezsgés a városnak, és soproniként örülök, hogy itt rendezik ezt a fesztivált.”
 • 13. sme 2010. július 02. 12:37
  „Ez nagyon jó lett:

  Volt fesztivál

  Eljött a nap. Első a négyből,
  Irány a szabadba! Elég volt a sok panel légyből.
  Kezemben csomagom, hátamon zsákom,
  Az ajtót mögöttem, mint a huzat bevágom.
  Irány az állomás, a soproni szerelvény!
  Melyen szinte csak a VOLT szó minden utas nyelvén.
  Első és másodosztály fullon arcokkal,
  Kiknek a fesztivál végére lelkük tele életre szóló ,,karcokkal".

  Pár óra és előttünk a Lövérek lába,
  VOLT Fesztivál erre-arra! - mutatja száz tábla.
  A Sziget után ez a legnagyobb fesztünk,
  Egy év elteltével ismét megérkeztünk.
  Színpadok, sátrak, kordonok, szalagok,
  És... tisztára, mint Ibiza. Mindenféle alakok.
  Rokk, elektro, jazz vagy világzene,
  VOLT Fesztivál, készülj! Rajtad a világszeme.

  Üdvözlettel: Bali Tibor”
 • 12. sme 2010. július 02. 12:36
  „Csetneky!

  Tudtad, hogy a VOLT-on fesztiválozók 80 százaléka nem soproni? Na már most ebből adódik,hogy az ország minden részéről jönnek, sőt még külföldről is, tegnap én pl franciákkal találkoztam. Ne várd már el tőlük légyszíves, hogy itt fórumozzanak, mikor nem is hallottak még életükben erről az újságról. Amúgy összetehetnéd a két kezed, ha Győrben legalább egy negyed ekkora fesztivál lenne, ilyen lenyűgöző hangulattal, ilyen fellépőkkel, akik itt Sopronban az elmúlt 10 évben megfordultak.
  Hajjajjjj mindig az a savanyú szőlő......

  Nézd csak meg:

  http://www.youtube.com/watch?v=sysEQXQf-pM”
 • 11. iparos 2010. július 02. 11:36
  „Ugy fel vagyok háborodva, még irni sem tudok:-)) Az adot sem tudják kitermelni...”
 • 10. iparos 2010. július 02. 11:32
  „Ha megy az üzlet, nem tudják mennyit kérjenek! Év közben meg sirnak, hogy nem tudnak megélni, még az adot sem PEH helyében lennék, hülyére ellenőriznem őket adnak-e számlát!”
 • 9. Filtec 2010. július 02. 09:54
  „ 
   
  Remélem, mindenki kér ÁFÁ-s számlát a TAXIsoktól!!!!
   
   ”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Soproni Védegylet támogatja a kalandparkot

A Soproni Védegylet üdvözli a kalandpark megépítését, s elhatárolódnak a fővárosiak véleményétől. A… Tovább olvasom