Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Volt, nincs élelmiszerbolt

Továbbra is bizonytalan a soproni Felsőlövér utcai volt élelmiszerbolt sorsa. Lassan már négy éve bezárták és a magántulajdonba került ingatlanra ugyan elkészültek a fejlesztési tervek, de a lakók meghiúsították valóra váltásukat. Egyelőre remény sincs arra, hogy újra kinyit a bolt.
Lassan kötetekre rúg a soproni Felsőlövér utcai egykori élelmiszerüzlet kálváriája. Utolsó bérlője négy éve hagyta el, ezt követően a tulajdonos önkormányzat abban a reményben, hogy hamarosan újra kinyitják a boltot – s megoldódik a környéken élők ellátása –, értékesítette az ingatlant. A Kisalföld utoljára az elmúlt év augusztusában foglalkozott az akkori helyzettel.

Történetünket ott hagytuk abba, hogy a terület új tulajdonosa, a Szaturnusz Kft., elvi építési engedélyt kapott a földszinti üzlet kialakítására és hat lakás megépítésére. Kissé bonyolította a helyzetet, hogy az úgynevezett Lövérek-rendeletet – amely az értékes városrészben az építési előírásokat szabályozza – az önkormányzat többször módosította.

Tény azonban, hogy a polgármesteri hivatal műszaki irodája kiadta az elvi építési engedélyt... A szomszédok azonban kifogást emeltek, s megtámadták a megyei közigazgatási hivatalnál.

– A megyei közigazgatási hivatal elutasította az elvi építési engedélyt – tudtuk meg dr. Dobos Józseftől, a műszaki iroda vezetőjétől. – Több kifogást is emelt, de érdemben csak egy állta meg a helyét, mert helyi rendeletünk szerint a beépítés nem lehet több 1200 légköbméternél, szemben a tervezett közel kétezerrel. Kétségkívül hibázott a hivatal akkori vezetése... – folytatja az irodavezető. – Most ott tartunk, hogy nincs semmi akadálya az üzlet és felette két lakás kialakításának, de irodánkhoz eddig nem érkezett újabb építési kérelem.

Miért nem, mit terveznek az ingatlannal? – tettük fel a kérdést a Szaturnusz Kft. egyik ügyvezetőjének, Pohl Jánosnak.
„ Cégünk éveken át küzdött, hogy olyan megoldást találjon, amely megfelel a város – szűkebben véve a környéken élők – érdekeinek, ugyanakkor megtérül a befektetése."

Nagyon sok pénzt áldoztunk erre. Ennek ellenére csupán egy dolgot értünk el az évek során: ma már mindenki számára egyértelmű, hogy mit lehet építeni az adott ingatlanon, és mit nem. Kitapostuk az ösvényt, minden bizonnyal mások számára, mert mi egy kicsit meghasonlottunk. Ezért azt tervezzük, hogy eladjuk az épületet, így talán érthető, miért nem adtunk be újabb építésiengedély-kérelmet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szerviz nálunk jóval olcsóbb

A jövőben magyar autószerelő-műhelyekkel végeztetné el a gépkocsik javíttatását az egyik osztrák… Tovább olvasom