Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

VOLT: Megszázszorozódott nézőszám - galériák

Tizenhét év alatt a százszorosára emelkedett a VOLT látogatóinak száma. Szökőkútba ugranak a bikinis lányok a városban, szombaton még lehet reggelig rockizni – VOLT-helyzetjelentés.

Szombaton még lehet napközben fűben ejtőzni, este pedig búcsúturnézó Kispálra nosztalgiázni, aztán jön a Massive Attack is, tehát elektronikus zenében sem lesz hiány a Lövér kempingben a 2010-es VOLT utolsó napján. Itt az egy évig vissza nem térő alkalom reggelig tvisztelni vagy rockizni, esetleg csak porban fetrengeni. (Ritka pillanat látszik megvalósulni a VOLT történetében: ez az első olyan fesztivál, amelyiken egy pillanatra sem eredt el az eső.) Csütörtökön a legnagyobb sikert Billy Idol aratta, aki nem bízta a véletlenre a dolgot: punkmetál számai helyett előadta az összes fesztiválkompatibilis rádióslágerét a közönség nagy megelégedésére. A Rebel yell alatt például ezrek sikítozták eufóriában, hogy ˝more, more, more!˝. A Quimbyre is tombolt a tömeg, bár a zenekar koncertjét ezúttal – szemben a korábbiakkal – nem sorolnánk a felejthetetlen kategóriába. Nem tudnánk megmondani, hogy mi, de valami hiányzott, a katarzis elmaradt.

Galéria! Fotók: Magasi Dávid

A két legnagyobb színpad elhelyezkedése egyébként kissé zavaró, az OTP Junior színpad fellépőjét hallgatva gyakran behallatszik a nagyszínpad. Így viszont – kettő az egyben – lehetett például a Vad Fruttikat ötvözni az Omegával, a Kiscsillagot a Tankcsapdával. Lovasi András egyébként szóvá is tette a dolgot, mint mondta, szereti ő Lukácsékat, de nem a saját koncertjén – majd egy időre el is hagyta a színpadot.

Galéria! Fotók: Magasi Dávid


A VOLT meghozta a nyarat is Sopronba, a fesztiválozók napközben a város parkjaiban – és szökőkútjaiban – keresnek felüdülést.

A Sopron a csillagok városa projekt keretében pénteken fát ültetett a Deák téren Kruder és Dorfmeister, az osztrák zenészpáros. Billy Idol és az Air nevében is Sopronban lelt új otthonra egy-egy facsemete. A projekt június 19-én indult, amikor is az Omega együttes két tagja, Benkő László és Molnár György ajándékozott egy gömbjuhart a városnak, azt a Várkerületen, saját kezűleg ültették el a zenészek.

Néhány érdekes számadat az idei VOLT-ról. 1993-ban, az első fesztiválra nyolcszázan voltak kíváncsiak, míg a tavalyira már 79 ezren. A remények szerint a nézőszám idén sem lesz kevesebb, ami azt jelenti, hogy körülbelül megszázszorozódott a látogatók száma az elmúlt 17 év alatt.

36 helyszínen 200 produkció, ezenkívül számtalan játék- és sportprogram látható. A fesztiválnak otthont adó kempinget háromezer méternyi kerítéssel vették körül, míg a pormentesítés és talajterhelés csökkentése okán 2300 négyzetméter méhsejt alakú műanyag lapot fektettek le. 250 tusolót és mosdót, 300 vécét telepítettek.

A fesztiválozók egészségét és testi épségét ötvenfős egészségügyi bázis védi, a jegyellenőrző, forgalomirányító és programhelyszín-őrzési feladatokat ellátó biztonsági gárda 300 fős. A nagyszínpad 600 négyzetméter alapterületű, 14 méter magas, négy kamion szállította és három nap alatt építették fel. Az első napon tizenötezren voltak a VOLT-on, a második napon tizenkilencezren.


A szombati program

A nagyszínpadon 16 órától Ladánybene 27, majd Péterfy Bori és a Love Band, 19 órától Soulfly, 21 órától a Kispál és a Borz látható, majd 23 órától a Massive Attack zárja a fesztivált. Az OTP Junior színpadon éjfélkor Dub FX, az MR2-n fél egytől Pannonia Allastars Ska Orchestra. A fesztivál területét vasárnap délig kell elhagyni a sátrazóknak.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. soproni 2010. július 05. 13:23
  „30-31.Tökéletesen igazatok van! :))”
 • 33. mindigatutit 2010. július 05. 11:03
  „21-es
  ugye ezt csak viccnek szántad?!!”
 • 32. Agent 2010. július 05. 09:16
  „"Hihetetlen mit buliztunk Balatoni discojna ezekre: Révfülöp: Ibolya, Füred: Panoráma, Vonyarc: Magyar tenger, Lelle: Y club és az Üvegház."

  Panoráma: Balatonalmádi, de lehet folytatni a sort, Dexion:Alsóörs, Flört, Palace, Paradiso (régebben még a Csikó és a Siotours Club) Siófok, Galéria, Flamingó, Thomas: Balatonfüred, régi szép idők:)”
 • 31. Miértmagyar? 2010. július 05. 07:08
  „Szeretném megköszönni a szervezőknek, rendőrségnek és nem utolsó sorban a 70-80 ezer embernek, hogy ilyen kulturáltan sikerült lerendezni a fesztivált!Nem volt kukaborogatás, rongálás, balhézás...Megszórták egy-kis plusz bevétellel a vendéglátósokat, taxisokat, stb., mindenkinek jól jött!Sajnos én sem tudtam ott lenni, mert ilyenkor nálunk is szakadásig van munka, de megérte!Sok-sok ilyen idegenforgalmat növelő eseményt még Sopronnak!”
 • 30. oriza-triznyák 2010. július 05. 00:59
  „szécheny12 most felsoroltad szinte az összes playback bandát, (mint utólag kiderült róluk) de akkor is jók voltak nem? A Panoráma nem almádiban volt? Mitzekatze a Prodigy már volt itt 3 éve is. Meg mi az, hogy ilyen helyekre??Európa elismert fesztiválja.Nem értem miért kell mocskolni mindig mindent? Komolyan mondom már az izém ki van azzal, hogy minden öregedő alak meg akarja magyarázni, hogy most már minden sz@r csak az volt jó amikor ő volt fiatal mert akkor volt minden az igazi ahogy ő csinálta.Elegem van abbol, hogy egész rohadt életembe ha történt velem valami jó és elmeséltem egy idősebb embernek rögtön az a válasz, hogy te nem is tudod akkor milyen jó volt most már semmi sem az igazi.Nem érdekel milyen előadók vannak mert bárki jönne az már nem jó.Lehetne itt bármi vagy bárki mindegyikbe találnátok hibát. Ha jó a társaság akkor bármilyen zenére jól tudjuk érezni magunkat.És a Volton nagyon is jó a társaság!Nem hallani balhérol, lopásokrol,(a recepción több százezres telefon is volt), reggel nincsenek szétszivott arcok mint a Balaton Soundon ahol még délbe is zomnik módjára mozognak az emberek tömegestöl.Persze itt is van ilyen de olyan kevés, hogy nem érzékelhető(szerintem). Inkább örülni kéne, hogy ilyen "kultúrált" fesztivál van városunkba, ma már olyan mint ha nem is lett volna úgy kipucultak.”
 • 29. L.L.ZS. 2010. július 04. 20:03
  „Szerintem az a baj a VOLT felsztivállal, hogy az árai ( belépő, büfé, taxi ) mennek fel, a fellépők pedig nagyrészt nem változnak. Ha már az áraknál nincs határ, akkor a meghívott fellépőknél se legyen. Picit lehetne változtatni ... legalább a "sztár" fellépőknél lehetne változatosabb a műsor! Tudom, nem kötelező a VOLT-ra menni, de akkor is ... ha már Sopron nevével jelzett rendezvény, legyen színvonalas!”
 • 28. mitzekatze 2010. július 04. 14:24
  „NoBo: A Lagzi Lajcsi még nagyobb kupac. Vagy kupec? :D :D :D A VOLT-os és Sziget-es higiéniai feltételeket/lehetőségeket 8-14 éve, a bulizós korszakomban sem viseltem volna el! De szerencsére nem vagyunk egyformák és mint látjuk az igényeink sem egyformák. Nekem van, neked mint látom:nincs. Persze még van esélyed, hogy felnősz, mint jucus40, és értelmes ember lesz belőled. :)

  Számomra az is fura, hogy a Prodigy-nek már ilyen helyekre is el kell jönnie? Ennyire nem megy nekik a szekér???? Igaz az utóbbi 10 évben elég szánalmas lemezeket adtak ki.”
 • 27. boy1970 2010. július 04. 11:25
  „tornacipő! Elhiheted,hogy nem voltak kevesebben mint máskor.
  jucuska40! Én kajáltam a várkerületen 1390-ért Volt menüt és máshol is láttam 1300-ért nem szar étteremben és nem eldugott helyen.Busszal is simán fel lehetett menni rendes jeggyel.”
 • 26. málnalekvár 2010. július 04. 10:22
  „jucuska40: teljesen egyetértek:)”
 • 25. NoBo 2010. július 04. 10:15
  „Neki nem tetszett, másnak igen.
  Menjetek el akkor a Lagzi Lajcsira...
  Ja, a nagyszínpadon kívül is volt ám élet...
  Szóval okoska ez van.”
 • 24. okostojas007 2010. július 04. 08:18
  „na NoBo akkor most mi van.....
  tornacipó szerint a szarkupacok már a színpadon vannak ....”
 • 23. Cingár 2010. július 03. 22:14
  „Csodálkoztam miért pont a feszt előtt permeteznek szúnyog ellen. Ma már rájöttem, hogy csak szúnyogcsalit szórtak ki a környező területekre!
  Ha mégsem, akkor valamit kurvára elcsesztek!!”
 • 22. tornacipő 2010. július 03. 21:30
  „jesszus milyen sz@r volt pénteken a VOLT, meggondolom hogy megyek-e jövőre
  úgy tűnik egyébként hogy idén kevesebben vannak mint az elmúlt években, talán ezért jönnek már ezzel az ócska marketing dumával a szervezők hogy 17 év alatt megszázszorozódott, mondjuk a nagyszínpad fellépőire tényleg nem lehetnek büszkék”
 • 21. széchenyi12 2010. július 03. 21:20
  „Az igazi hangulat, zenék a 90 es években voltak. Soha semmilyen körülmények között azt fokozni nem lehet. igényes pörgös dallamos dancefloor, dance /nem eurodance!!!! az 99 től volt/ happy hardcore, rave, happyrave.
  Csak pár előadó: Scooter, Dune, Mr President, Bobo, Real Mccoy, 2 Brother on the floor four, Captain Jack, Magyarban: Alvajárók, 4F Club, UFO, Soho party, Betty Love, Carpe Diem, stb.
  Hihetetlen mit buliztunk Balatoni discojna ezekre: Révfülöp: Ibolya, Füred: Panoráma, Vonyarc: Magyar tenger, Lelle: Y club és az Üvegház.
  Nem ezek a fesztiválok millió emberrel, <moderálva> zenékre.
  Sajnálom a mostani tizen és huszonéveseket!”
 • 20. jucuska40 2010. július 03. 21:06
  „Tomboljanak ..mért ne csinálnák...sokan elfelejtik hogy voltam huszonévesek......és nem:) akkoriban volt a csöveskorszak..aztán a popperek miegymás...milyen jo volt ...mégis tisztességes családanya lettem......és jo visszaemlékezni...könyörgök ne játszunk meg magink!!!”
 • 19. jucuska40 2010. július 03. 21:03
  „Én sajnálom a voltosokat..annyira lehuzzák őket......anyagilag....drága a voltos busz van akitöl 400 fz elkértek..nemtudom a város mért nem engedheti meg magának hogy ingyen szállittassa a vendégeket vagy a szervezök mért nem állják legalább ezt! Felmentek az árak nagyon , várkerületen egy étteremben bevették a napi menü táblát ami ugye 1000 fz ..és csak a voltos napi menüt tették ki gyorsan ami 2500 ft ról szolt , szégyen hogy igy viselkednek a vendéglátósok!!! Akkor probálják kitenni ezt azárat ha már nemlesznek itt!!! A kihalt várkerületre!!! Lehúzzák öket mindenhol......Sok Soproni megbotránkozik ezen ..nem csak én .!”
 • 18. mitzekatze 2010. július 03. 16:21
  „okostojás!
  Örüljünk inkább, hogy legalább ezt nem Győrben rendezik. :)”
 • 17. Mankapunka 2010. július 03. 15:32
  „Ez is buli után VOLT.

  http://www.youtube.com/watch?v=gvJhydLz_FY&feature=player_embedded”
 • 16. NoBo 2010. július 03. 15:21
  „Én mindjárt indulok.
  okostojas007 te meg foglalkozz tovább a kedvenc témáddal = kaki
  (ahogy a nevedben is benne van)”
 • 15. Mankapunka 2010. július 03. 15:16
  „REmélem kimgy a Juj.hu is,hogy legyen min nevetni!!!!!!!!!”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel 200 milliós erdőkár

Felmérik az elmúlt időszak viharai által okozott károkat az erdészeteknél. A két erdőgazdaság… Tovább olvasom