Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

VOLT: gulyást oszt a városvezetés, Tankcsapda születésnap Sopronban

Hat estén és öt napon át 12 színpadon zajló színes programkínálatra 100 ezernél is több fesztiválozót várnak Sopronba.


Minden, amit az idei VOLT-ról tudni kell 

Az Arctic Monkeys várva várt, július 6-i koncertjével együtt összesen 6 éjszakát tölthetnek idén Sopronban a VOLT Fesztivál rajongói. A “legjobb zenekar" címmel kitüntetett brit banda mellett világsztárok sora és majd’ 150 hazai előadó lép fel a Lővérekben. A szervezők egy hatalmas, köztéri “SOPRON" felirattal ajándékozzák meg a VOLTnak otthont adó várost, ahová az idei évben itthonról és szerte Európából több mint 100.000 vendéget várnak. A tavaly megkezdett hagyományt követve idén egy grandiózus, 16 méter magas robot épül a VOLT bejáratánál, a fesztivál fő támogatója, a Telekom pedig egy világpremiert is ígér a közönségnek. A fesztivál sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy a helyszínről a Petőfi Rádió 5 napon át, élőben közvetíti műsorát.

Sopron és környéke szálláshelyei idén is fesztiválozókkal telnek meg július első hetében. “A legnagyobb várakozás az Arctic Monkeys július 6-i koncertjét kíséri, a jelenleg világszerte egyik legkeresettebb fesztiválbanda, az idei Brit Awards-on a “legjobb zenekar" címmel kitűntetett és idehaza is a legjobb albumnak járó Fonogram díjat begyűjtő zenekar ugyanis a régióban egyedül Magyarországon, Sopronban lép fel. Ennek köszönhető a fokozott érdeklődés itthon és külföldön egyaránt." – tudtuk meg Fülöp Zoltántól, a VOLT egyik főszervezőjétől. Rajtuk kívül mintegy 30 világsztár köszönti majd a VOLT közönségét. Jelen lesz többek között a Hurts, a 30 Seconds to Mars, Steve Aoki, a Foals, az MGMT, a Bring Me the Horizon, a Morcheeba és Woodkid, a hazai mezőnyből pedig kivétel nélkül valamennyi fesztiválkedvenc, különböző műfajokban. A hat estén és öt teljes napon át, 12 színpadon zajló színes programkínálatra 100.000-nél is több vendéget várnak Sopronba.

“A közönséget a koncertélményeken túl látványos, új produkciókkal is várjuk. A VOLTon mutatjuk be azt a 2,5 méter magas, 12 méter széles, köztéri “SOPRON" feliratot, amelyet a városnak ajándékozunk. Épül egy 16 méter magas robot a bejárathoz, egy korabeli határőrtorony és egy monumentális élményvár, amely tetejéről a Telekom Nagyszínpad előtti tömeg fölött csúszhatnak végig az arra vállalkozók." – mondta el Lobenwein Norbert, a VOLT Fesztivál másik házigazdája.

Nagy-Szín-Pad a VOLTon
Június 1-jén ért véget a VOLT Produkció és az MTVA nagysikerű “tehetségmutató" versenye, a “Nagy-Szín-Pad", amelyen 15 ismert és népszerű produkció indult, többek között azért, hogy a legnagyobb hazai fesztiválokon főszerephez jussanak. Az első 5 helyezett, a Mary PopKids, az Ivan & the Parazol, a Szabó Balázs Bandája, Deniz és a Cloud9+ nyitja meg július 1-jén az OTP Bank – Petőfi Rádió Színpadon a 22. VOLT Fesztivált, vasárnap este pedig az Arctic Monkeys és a The Strypes előtt a verseny győztese, a Mary PopKids a Telekom Nagyszínpadon lép majd fel.

Robotok a VOLTon
2013-ban egészen egyedi külsőt kapott a VOLT Fesztivál Telekom Nagyszínpada, amelyet két, grandiózus robot ölel át. Idén tovább “robotosodik" a VOLT, amelynek bejáratánál egy 16 méter magas robot fogadja a vendégeket, a hasában egy nagyméretű LED-fallal.

A szervezők most is arra buzdítják a vendégeket, hogy saját készítésű robotjelmezben érkezzenek Sopronba. Az érkezéskor minden “robot" ajándékot kap, a szépségversenyen pedig fesztiválbérletek is gazdára találnak majd.

Természetesen a helyszínen is lehet majd robotokat alkotni: 1000 db kartondoboz áll a fesztiválozók rendelkezésére, hogy minél szebb és különlegesebb robotok születhessenek.

Gyerekek a VOLTon
Talán a VOLT az egyetlen fesztivál idehaza, ahol a hagyományos fesztiválközönség mellett a már VOLTon felnőtt családok és gyerekeik is találnak számukra kedves programokat. A soproni régió gasztronómiai színeit bemutató Heti Válasz Borfesztivál ad helyet a VOLT keretében a legtöbb családi- és gyerekprogramnak, ahol koncertek, kézművesek várják a résztvevőket, az MTVA kicsik és nagyok számára egyaránt élvezetes produkciói mellett. A gyerekeknek most is “fizetniük" kell a belépésért: a bejáratnál egy VOLT fesztiválos rajz ellenében juthatnak hozzá karszalagjukhoz.

Tankcsapda születésnap
Idén ünnepli 25. születésnapját a VOLT rendszeres vendége, a Tankcsapda, amely péntek este főműsoridőben ad koncertet a Bring me the Horizon után és Nero előtt. A jubileumot a VOLT szervezői egy igazán kedves gesztussal is megünneplik: a helyszínen fotókiállításon emlékeznek a zenekar VOLTon adott eddigi koncertjeire.

Tiszta fesztivál
A Sziget Szervezőiroda és a VOLT Produkció – nemzetközi példákat követve – a közönség bevonásával szeretné az eddiginél is szebbé és tisztábbá tenni a fesztivál környezetét. A nyári fesztiválokon – a VOLTon, a MasterCard Balaton Soundon, a Szigeten, a B my Lake-en és a STRANDon - minden résztvevő, aki FestiPay kártyát vált ki, 500 Ft ellenében egy “Green Festival Bag"-et kap, amelyben a saját maga által termelt szemetét gyűjtheti. A megtelt zsák leadásakor az 500 Ft visszajár, sőt még fesztiválos matricát és egy elismerő oklevelet is kapnak a vendégek, amely a tudatos fesztiválozók elismerése. A szervezők célja, hogy a fesztiválozó közönség figyelmét felhívja: saját maguk tehetnek a legtöbbet környezetükért.

Mindenütt jó, de legjobb Sopron!
A VOLTnak a kezdetek, vagyis 1993 óta otthont adó város és a fesztivál mára igazán szoros és jó kapcsolatot alakított ki egymással. “Nagy öröm számunkra, hogy a VOLT Fesztivál és Sopron neve ma már elválaszthatatlan egymástól. Nemcsak a VOLTra érkező vendégek veszik ilyenkor birtokukba a város utcáit és tereit, de a soproniak is magukénak érzik a fesztivált. Vendégszeretetüket a közönség is minden bizonnyal érzi, hiszen a népszerűbb vendéglátóhelyek, éttermek, kávézók, borozók és teraszok szinte kivétel nélkül egész évben készülnek erre a néhány napra. Idén a város vezetőiként is meglepetésekkel várjuk a VOLTosokat" – mondta el Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere, aki azt is elárulta, hogy idén nemcsak vendégként, hanem vendéglátóként is jelen lesz a fesztiválon.
“A Páneurópai Piknik 25. évfordulójának augusztusi előzeteseként a helyszínen egy korabeli, 14 méter magas határőrtornyot állítunk majd fel, amely mellett szombat délben egy rendhagyó piknikre hívjuk a résztvevőket. A város vezetői bográcsgulyással kedveskednek a fesztiválozóknak, miközben a rendszerváltás előtti Sopronról is megtudhatnak néhány érdekes információt, történetet. Sokan talán nem is tudják, hogy a VOLT Fesztivál helyszínét adó kempingtől néhány száz méterre húzódott korábban a Vasfüggöny" – tette hozzá a polgármester.

Sopron egy különleges meglepetéssel is várja a VOLTosokat. A “Legvirágosabb magyar város" cím birtokosa, az európai verseny második helyezettje a VOLT helyszínét is virágokkal díszíti fel, a város jelképe, a Tűztorony pedig most is “VOLTba öltözik".

A VOLTon mutatják be először azt a 2,5 méter magas és 12 méter széles “SOPRON" feliratot, amelyet a fesztivál szervezői ajándékoznak a városnak. Ez az igazán modern térinstalláció – Nyugat-európai nagyvárosok mintájára - a fesztivált követően a belvárosában kerül majd felállításra, ahol a Sopronba látogatók és a helyiek fényképezkedhetnek és a Facebookon, valamint az Instagramon oszthatják meg soproni emlékeiket.

A hagyományok szerint idén is világsztárok egész sora hagy majd nyomot Sopronban, a “Csillagok városában". A VOLT szervezőinek felkérésére ef. Zámbó István évek óta készít igazán látványos közterületi szobor-székeket, amelyeket a helyszínen jelképesen a VOLT leghíresebb fellépőinek ajándékoznak. Ezeket a székeket időről-időre Sopron közterein helyezik el, így a tervek szerint idén az Arctic Monkeys, a Foals, vagy éppen Steve Aoki székével gazdagodik a város.

Telekom a VOLTon - A zenében találkozunk!
A Telekom, a VOLT névadó főtámogatója változatos programokkal várja idén is a fesztiválozókat. A már jól ismert Telekom Nagyszínpad mellett ebben az évben egy új, látványos vizuális elemekkel felszerelt buli helyszín is debütál: a Telekom Teraszon esténként neves DJ-k gondoskodnak a hangulatról.

Szieszta e-Book olvasóval vagy az új TV GO szolgáltatással
A koncertek közti szünetekben változatos szórakozási, pihenési lehetőségek is a fesztiválozók rendelkezésére fognak állni, így például a txtr e-könyv áruházban (http://hu.txtr.com txtr.hu) is böngészhetnek majd a látogatók a helyszínen biztosított e-Book olvasó, a népszerű txtr Beagle segítségével, de akár saját mobileszközzel is nézelődhetnek a majdnem másfél millió e-könyvet tartalmazó elektronikus könyvtárban. Továbbá, aki egy kis lazításra vágyik, kipróbálhatja majd a Telekom új szolgáltatását, a TV GO-t is, és laptopján, táblagépén vagy akár okostelefonján is követheti 16 csatorna élőadását, vagy a Videotékából kikölcsönzött filmek valamelyikét, egy kényelmes fotelben megpihenve.

Teqball a Telekom Szurkolói Arénában
Mindemellett a hazai fesztiválok sorában elsőként a VOLT-on, a Telekom Szurkolói Arénában fog bemutatkozni egy nemzetközi szinten is egyedülálló magyar találmány, egy futball alapú sport és fejlesztő sporteszköz, a Teqball. A kidolgozott szabályrendszerrel rendelkező Teqball visszaadja a labdarúgás valódi élményét, mind a hobbi-, mind a professzionális játékosok számára. A Telekom jóvoltából a fesztiválozók elsőként próbálhatják ki ezt az új sportot. Az arénában továbbá a Foci VB élő közvetítését is követni lehet majd, hogy egy fontos pillanatról se maradjanak le a fesztiválozók.

Streaming
Aki nem tud részt venni a fesztiválon, az is részese lehet az élménynek, ugyanis a Telekom honlapján (www.telekom.hu/fesztival) a koncertek élő streaming közvetítését bárki követheti az okos eszközein: notebookján, tabletjén és okostelefonján is.

Közmédia a VOLTon
A közmédia idén a korábbinál is nagyobb hangsúllyal jelenik meg a VOLT Fesztiválon. “Túl azon, hogy az OTP Junior – Petőfi Rádió színpadon igazán fontos hazai és nemzetközi sztárok szerepelnek - mint például a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató versenyünk győztese, a Mary PopKids, a Punnany Massif, a Kiscsillag, a 30Y, külföldiek közül többek között Woodkid vagy Birdy, - az adó 5 napra Sopronba is költözik. A Petőfi Rádió népszerű műsorai közül az Egész útont és az Ej, mi a coolt július 2-től 6-ig a VOLT-ról sugározzuk, ezzel az egész országot bekapcsoljuk a fesztivál hangulatába, míg a Kultúrfitnesz helyszíni, izgalmas beszélgetésekkel készül. Az MTVA idén azonban nemcsak a Petőfi Rádióval lesz jelen a VOLTon. A közmédia gyerekcsatornája, a M2 érdekes, izgalmas programokkal várja a fesztiválozókat, illetve azokat a gyerekeket, akiket szüleik magukkal hoznak" – mondta el Dr. Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója.

Világsztárok A-Z-ig, részletes programtábla >>


A helyszínről jelentjük - Budapest, Akvárium Klub

Lobenwein Norbert kezd, összefoglalja mi történik majd két és fél hét múlva a 22-ik VOLT-on.

- A soproniak 92 százaléka elfogadta és magáénak érzi a fesztivált  - kezdi a főszervező. – Pár éve elindult a Sopron a csillagok városa. Ennek keretében a város közterületein állítják ki  azokat az ef. Zámbó István által készített székeket, amik a fellépő nagy sztároknak állítanak emléket.

Most újabb, 2,5 magas 11 méter széles Sopron feliratot állítanak fel a városban. Ezt egészíti ki a VOLT tábla. Egyúttal arra is biztatnak mindenkit, hogy a városban járva fotózkodjanak az alkotásokkal, s osszák meg például a Facebookon.

Fodor Tamás Sopron polgármestere: azonosak az érdekek, így jó az együttműködés. A látogatók nem csak a zenére jönnek a városba; egyéb látnivalókat is megtekinthetnek. Idén van a Páneurópai Piknik 25-ik évfordulója. Ezzel kapcsolatban lesz egy meglepetés: a VOLT-on egy határőrtornyot állítanak fel. A lábánál pedig a városvezetés gulyást oszt majd a fiataloknak.

- Jó, hogy polgármester urat is lehet látni a fesztiválon, amint éppen beszélget a Poncihter negyedben. A cél is az, hogy ne egy rock fesztivál legyen Sopronban, hanem egy olyan esemény, ahol mindenki jól érezheti magát, akik immár felnőttek a huszonkettő év alatt – fűzte hozzá Lobenwein Norbert, majd átadta  szót Horváth Gergelynek, a Petőfi Rádió főmunkatársának.

- A Petőfi Rádió egyes műsorai a VOLT-ról jelentkeznek egy konténer stúdióból. A fesztivál zenei felhozatala nagyon is közel áll ahhoz, amelyet a rádióban játszunk. Ami anno Sopronban is történt a határnyitáskor, ugyanolyan stílusváltás ment végbe néhány évvel ezelőtt a Petőfi Rádióban. Új, tehetséges zenekarokat fedeztek fel, mint például a Vad Fruttik, a Punnany Massif.

Az OTP Junior – Petőfi Rádió színpadon lép majd fel a Nagy-Szín-Pad Tehetségmutató verseny győztese a Mary Popkids. (A nyitónapon a verseny első öt helyezettje lép majd fel).- Külön show-val készülünk a nulladik és a hatodik napra. Lehet, hogy lesznek őrült dolgok is majd. Durván megérte részt venni a versenyen! Kétszer többen hívnak fellépni, mint korábbam. Számos interjút adtunk már ebben a pár napban - fogalmazott a Mary PopKids frontembere.

- Idén már nem négy, hanem öt napos lesz a VOLT. Vasárnap is teljes programmal készülünk, hiszen akkor lép fel az Arctic Monkeys – kezdte az újdonságok felsorolását Fülöp Zoltán.

– Hat este tudnak majd szórakozni a voltosok, hiszen a nulladik napon kinyitjuk a kapukat. Az a gyanúm, hogy abban is rekordot döntünk: sosem volt ennyi külföldi produkció. Pazar lett a kínálat: Japántól Ausztrálián át, Németországon keresztül Kanadai fellépőnk lesz. Emellett 150 hazai zenekar lép majd fel.

A robotok idén is visszaköszönnek majd a fesztiválon. A voltosokat is arra ösztönszik, hogy öltözzenek robotnak!

Fontos, a rendezvényes lesz VB néző helyszín is.

- Évek óta fő támogatói vagyunk a VOLT-nak. Talán egy kicsit hozzá tudunk adni, hogy még értékesebb legyen a fesztivál - közölte Rózsa Iván, a Telekom kommunikációs igazgatója. – Nekünk a VOLT az egyik legszerethetőbb rendezvényünk. Idén is lehet majd élőben, interneten nézni egyes nagyszínpadi koncerteket. Tavaly félmillióan kattintottak rá az egyes közvetítésekre.

Új helyszín lesz a Telekom Terasz; szeretnék, ha egy kultikus hely lenne ez, csakúgy mint a Balaton Soundon.

Korábban írtuk:

Most már csak tényleg párat kell aludni, és elkezdődik a 22-ik VOLT Fesztivál. A július 2-3-4-5-6-a között tartandó össznépi összeborulás helyszíne idén is a soproni Lövér kemping lesz.

Fellép majd például,  - most így hirtelen, aki eszünkbe jut - : Foals, Volbeat,  Hurts, Skillet, Tankcsapda, Quimby - csak néhány név. Az Arctic Monkeys kedvéért egy - vasárnapi - pótnapot is beiktattak.

Tovább is van, mondjuk majd.

Ahogy az a korábbi években lenni szokott, a fesztivált megelőző hetekben nagy sajtótájékoztatót tartanak Budapesten. Tavaly azt jelentették be, hogy további öt évig a kemping lesz az otthona a VOLT-nak.

A tavalyi sajtótájékoztató Budapesten, az Erzsébet téren. Fotó: kisalfold.hu archívum
A tavalyi sajtótájékoztató Budapesten, az Erzsébet téren. Fotó: kisalfold.hu archívum


Ez azonban a múlt, térjünk át a jelenre. Pénteken délelőtt élőben közvetítjük a VOLT Fesztivál sajtótájékoztatóját.

Így elsők között értesülhetsz a VOLT-al kapcsolatos legújabb információkról.

A tájékoztatót tartják:

• Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a VOLT Fesztivál főszervezői

• Fodor Tamás, Sopron polgármestere

• Rózsa Iván, a Telekom kommunikációs igazgatója

• Szabó László Zsolt, az MTVA megbízott vezérigazgatója

• Horváth Gergely, a Petőfi Rádió munkatársa

• a Nagy-Szín-Pad verseny győztese, a Mary PopKids zenekar

Kisalfold.hu a VOLT-on

A kisalfold.hu saját bloggal jelentkezik a VOLT-ról. Fotós, videós tudósításban számolunk be mindarról, ami fontos és számít. Lesznek bennfentes infók, interjúk. A jelszavunk: szóra bírjuk a Hurts-öt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új kosárlabdapályával bővül a soproni aréna

Az új termet - belülről - egy mobilfal választja el a régitől. Így az aréna centerpályájának… Tovább olvasom